Wandeltruien & fleeces

Wandeltruien en fleeces

Hulp bij je keuze
Donsjas, trui, fleece: wat is de juiste keuze voor je wandeltocht?
Skip categories Skip categories
ECODESIGN
€1000
€1000
ECODESIGN
€1000
€3000 −33%
€2000
*Van 24/9/2022 en zolang de voorraad strekt
ECODESIGN
€1400
€6000 −25%
€4499
*De uitverkoop begint op 25/9/2022
€9000 −33%
€5999
*De uitverkoop begint op 25/9/2022
4.6/5 Op basis van 20776 Beoordelingen in de winkels en online

WANDELFLEECES VOOR DE JUISTE TEMPERATUUR


Wanneer je lang in de natuur gaat wandelen, is het cruciaal dat je de juiste kleding kiest voor een goede warmteregulering. In beweging warmt ons lichaam op, terwijl het tijdens pauzes of een rustige afdaling snel afkoelt. Tijdens wandelingen of trektochten blijft de lichaamstemperatuur nooit identiek. Het is dan ook niet zo eenvoudig om de juiste kleding te kiezen.


Het is dus belangrijk om je met een warme tweede laag tegen de kou te beschermen Fleece producten zijn hiervoor uitermate geschikt. We dragen deze tweede laag boven een ademend wandelshirt dat direct over de huid gedragen wordt en de transpiratie van het lichaam afvoert. De eerste laag houdt het lichaam droog en de tweede laag houdt het warm.


TRUIEN EN FLEECES: DE PERFECTE METGEZELLEN VOOR ELKE WANDELTOCHT


Fleece heeft echter nog veel meer kwaliteiten: het is bijvoorbeeld beter ademend dan katoen en het tricot van geruwd polyester houdt je lichaam warm. De weefsels van wandeltruien uit fleece zijn bijzonder aangenaam om te dragen en bieden veel bewegingsvrijheid. Wandelkleding van fleece is bovendien erg licht en kan compact in de wandelrugzak opgeborgen worden.


TRUIEN EN FLEECES VOOR WANDELTOCHTEN EN DAGELIJKS GEBRUIK


Truien, vesten en jassen van fleece hebben enkele uitstekende eigenschappen om wandeltochten te maken. Fleece is niet alleen licht en warm maar droogt ook bijzonder snel. Verder zijn wandelfleeces verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker de fleece, hoe meer warmte ze kan opslaan.


In ons assortiment vind je verschillende fleece wandeljassen voor dames en fleece wandelvesten voor heren in diverse kleuren. Verder vind je bij ons warme fleece wandeltruien voor kleine kinderen, voor hun allereerste wandelavonturen.


Fleece truien, jassen en vesten zijn uitermate geschikt voor wandeltochten maar ook een uitstekende keuken voor elke dag. Vooral tijdens de lente en de herfst bieden ze ons de nodige warmte. Daarom bieden we ook fleece bovenstukken voor dames, fleece jassen voor heren en fleece vestjes voor kinderen om elke dag te dragen.


☄☄☄

FAQ


Welke fleece jas is geschikt voor wandeltochten?

Er bestaan verschillende fleece jassen om wandeltochten te maken. Als je bij gematigde tot warme temperaturen gaat wandelen, raden we je een jas met ritssluiting aan. Dergelijke jas kun je onderweg namelijk makkelijk aan- en uitdoen. Bij lagere temperaturen zijn laagjes altijd een uitstekende keuze. Best kies je voor een soepele wandeltrui zonder ritssluiting. Je kunt hem namelijk onder de jas dragen zodat je de vervelende of drukkende tanden van de ritssluiting niet voelt.


Zijn fleece wandeljassen ook winddicht?

Fleece jassen voor wandelen zijn licht, bieden voldoende bewegingsvrijheid en houden het lichaam warm. Verder zijn ze winddicht en drogen ze snel. Zo wordt zelfs een wandeling in de regen een echte outdoor ervaring.


Kan een fleece jas echt warm zijn?

De warmte van een fleece jas hangt enerzijds af van de dikte en anderzijds van het materiaal. Een zogenaamde 'Teddy' fleece geeft je de meeste warmte.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken