Vrouwenvoetbal

Voetbal kleding en voetbalschoenen voor dames

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€2300
Vanaf
€2300 −19%
€1850
*De uitverkoop begint op 23/5/2023
€1800
€5500
Juventus Legging
ADIDAS

Juventus Legging

Uitsluitend online verkocht
Vanaf
€3500
€5500
Duitsland Legging
ADIDAS

Duitsland Legging

Uitsluitend online verkocht
€6500
Spanje Sweatshirt
ADIDAS

Spanje Sweatshirt

Uitsluitend online verkocht
€4500
Mexico T-shirt
ADIDAS

Mexico T-shirt

Uitsluitend online verkocht
€9000
€7500
Juventus Hoodie
ADIDAS

Juventus Hoodie

Uitsluitend online verkocht
€6500
€2800
€2000
4.3/5 Op basis van 63 Beoordelingen in de winkels en online

Wat is vrouwenvoetbal?


Vrouwenvoetbal of voetbal voor dames is de laatste tijd aan een opmars bezig zowel op internationaal niveau als in eigen land. Het damesvoetbal is een symbool voor gelijkheid en inclusiviteit en inspireert vrouwen en meisjes om in zichzelf te geloven, taboes te doorbreken en hun dromen na te jagen. Vrouwenvoetbal verloopt op dezelfde manier als mannenvoetbal, maar wordt in aparte voetbalcompetities gespeeld omdat het vrouwenlichaam en mannenlichaam niet te vergelijken zijn. Net als bij de mannen, kan je als vrouw of meisje in een lokale voetbalploeg starten, jezelf opwerken naar een topclub in België of in het buitenland, en misschien zelfs een kans krijgen in de nationale ploeg, die eveneens een EK of WK kan spelen.


Wat heb je nodig voor vrouwenvoetbal?


In het voetbal heb je net als in elke andere sport een goede basisuitrusting nodig: voetbalkleding, voetbalschoenen en een sporttas. Vrouwen en meisjes die willen voetballen, hebben heel wat keuze bij Decathlon. Je kan voor traditionele voetbalkleding en voetbalschoenen gaan, die misschien wat ruimer zitten, of je kan doorklikken naar de dameskleding en -voetbalschoenen van Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon. Deze voetbalcollectie van Kipsta werd speciaal ontworpen voor vrouwenvoetbal, en dus voorzien van een vrouwelijke snit en pasvorm. Kipsta heeft zelfs voetbalschoenen ontworpen naar de ergonomie van een vrouwenvoet, waarbij er rekening werd gehouden met verwachtingen en belemmeringen van speelsters. Zo werd er bij de damesschoenen geopteerd voor ronde noppen om het risico op knieblessures (vaak voorkomend in het vrouwenvoetbal) te beperken.


Wat zijn goede voetbalschoenen voor vrouwen?


Een voetbalschoen moet als gegoten zitten, niet te smal, niet te breed, niet te lang noch te kort, en goed aanvoelen vanaf de eerste fit. Bij Decathlon heb je een ruime keuze aan voetbalschoenen; aan jou om te beslissen welke het beste bij je passen. Omdat een vrouwenvoet niet dezelfde is als een mannenvoet, en om je de keuze te vergemakkelijken, heeft Kipsta - het voetbalmerk van Decathlon - unieke voetbalschoenen voor dames ontwikkeld. Een voetbalschoen van Kipsta dat is aangepast aan de vrouwelijke lichaamsbouw om het speelplezier te bevorderen en het risico op blessures te beperken.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken