Sappen

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs

DETOX: EEN TRENDY CONCEPT


De afgelopen jaren horen we in de media steeds meer over kuren, recepten, diëten en producten om te detoxen. Maar wat is dat eigenlijk precies? Wat betekent de term 'detox'?


TOXINES: 'AFVAL' DIE WE UIT ONS LICHAAM MOETEN VERWIJDEREN!


Toxines zijn stoffen die vanuit onze voeding of door vervuiling in te hoge mate in ons lichaam terecht komen. Ze belemmeren de goede werking van ons lichaam. . Het gaat eigenlijk om 'afvalstoffen' die via het bloed in ons lichaam circuleren. Na filtering worden ze helaas in organen als de nieren, de longen of de lever opgeslagen. Denk, bijvoorbeeld, aan: kleurstoffen, alcohol, cafeïne, pesticiden en andere vervuilende chemische stoffen. Die toxines in ons lichaam kunnen leiden tot slapeloosheid, oververmoeidheid, huidproblemen (puistjes, irritatie, ...) of spijsverteringsproblemen.


EEN DETOX KUUR OM TOXINES UIT ONS LICHAAM TE VERWIJDEREN


Een teveel aan toxines in ons lichaam kan het verouderingsproces versnellen en ons immuunsysteem verzwakken. We moeten ons lichaam dan ook zuiveren door alle in onze organen opgeslagen toxines af te voeren. Daarvoor bestaan verschillende technieken. Hier vind je een overzicht van de manieren waarop je toxines uit je lichaam kan verwijderen.
• Een detox kuur volgen en voornamelijk fruit en groenten eten
• Je huid in de diepte reinigen (peeling, make-up remover, crèmes)
• Sporten om toxines af te voeren Cardio zorgt voor een nog intensere ontgifting. Probeer misschien eens Zumba, fitness of dans uit!
• Veel water (3 l per dag) drinken tijdens je kuur helpt om toxines uit je nieren te halen.
• Vetarme voeding eten
• Volg een ontgiftende sapkuur


Opmerking: sommige kuren mag je niet te lang aanhouden en moet je combineren met een evenwichtige voeding.

Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken