De voordelen van triatlon

Triatlon biedt vele voordelen! Door achtereenvolgens te zwemmen, fietsen en hardlopen blijf je in vorm zonder je te vervelen en kan je van de natuur en de combinatie van de drie sporten genieten.

voordelen-triatlon

Met triatlon zijn je weken en weekends nooit hetzelfde, je wisselt steeds af van de ene sport naar de andere en traint je hele lichaam. Deze natuursport is ideaal voor wie een nieuwe uitdaging wil aangaan en met familie of vrienden iets nieuws wil ontdekken.

1/ Je traint je hele lichaam

Zwemmen, fietsen en hardlopen zijn drie complementaire sporten waarmee je niet alleen alle spieren in je lichaam traint, maar ook je ademhaling en uithoudingsvermogen.

Bovendien zijn twee van de drie sporten, zwemmen en fietsen, minder belastend voor je gewrichten. Alleen maar voordelen!

 

voordelen-zwemmen

2/ Je trainingen zijn gevarieerd

Doe je aan triatlon, dan gaan je trainingen nooit vervelen en krijg je nooit genoeg van sporten: als het zwemmen je verveelt, stap je over op fietsen en als je een beetje te lang in het zadel hebt gezeten, kan je gaan hardlopen!

Om nog verder te gaan en de wissels te oefenen, kan je gecombineerde sessies doen waarbij je bijvoorbeeld na je fietsrit nog een paar kilometer gaat hardlopen.

voordelen-fietsen-triatlon

3/ Je ontdekt nieuwe omgevingen

Triatlon doe je in een natuurlijke omgeving en zo kan je nieuwe landschappen ontdekken en van de natuur genieten. Elke nieuwe wedstrijd is een kans om een nieuwe stad of een nieuwe streek te ontdekken en een nieuw avontuur te beleven.  

ontdekken-triatlon

4/ Je kan je sport met anderen delen

Het leukste is samen trainen, een wedstrijdje doen, of je fiets- of hardloopsessies of zelfs je zwemtraining delen. Dat werkt extra motiverend en is gewoon veel leuker, een goede manier om samen tijd door te brengen of een nieuwe uitdaging met vrienden of familie aan te gaan. De ideale gelegenheid voor een sportweekend of -vakantie!

Je kunt triatlon ook in estafettevorm doen, zodat je je sport zelfs kunt delen met iemand die geen triatleet is.

delen-triatlon

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen van de voordelen van triatlon. Twijfel je nog, wacht dan niet langer en stort je in het triatlonavontuur! Ik moet je wel waarschuwen, het kan verslavend zijn...

charlotte-aptonia

Charlotte

Redactrice decathlon-team (communicatieteam aptonia)

Ik ben dol op sporten en heb lang gedanst tot ik de triatlon ontdekte. Ik was na mijn eerste wedstrijd meteen verkocht! Ik doe het liefst de Sprint en Olympische afstanden en ben dol op de afwisseling van deze sport, zowel in de uitvoering zelf als de omgeving ervan. Een triatlon is altijd een mooie uitdaging met puur genieten in het vooruitzicht!