Hiking inspiratie in België

Door de geldende reisverboden zijn we gedwongen om ons wandelplezier binnen de landsgrenzen te zoeken. Wat niet betekent dat we een gebrek aan opties hebben. Integendeel!

Randonnée en Belgique : inspiration

Waar een wil is, is een weg. Maar welke? Dat is soms moeilijk kiezen. Ons land zit vol gevarieerde landschappen waarin we elke week iets nieuws kunnen ontdekken. Deze lijst geeft je alvast een paar ideeën om mee te beginnen!

Oost-België

De Oostkantons zijn vooral bekend voor de Hoge Venen, maar herbergen daarnaast ook diepe bossen en ruwe riviervalleitjes. Op de website van Ostbelgien vind je een pak inspiratie van alle moeilijkheidsgraden!

Het Zoniënwoud

Nabij Brussel is een van de mooiste groene zones van ons land. Dankzij enkele merkwaardigheden van de geschiedenis, hebben we nabij Brussel enkele van de oudste Beuken van Europa. Deze wandeling nabij Hoeilaert is alvast een mooi begin. Op dezelfde pagina vind je ook kortere of langere wandelingen in de buurt.

Randonnée en Belgique : inspiration

Zuid België

De vallei van de Semois. Deze route combineert enkele van de mooiste en avontuurlijkste paden in België. Naast de gekende "laddertjeswandeling" (Les échelles) wordt ook de rotspartij boven Frahan nog beklommen. Opgelet! Deze route bevat enkele ladders en is dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Op dezelfde pagina vind je ook minder technische wandelingen in de buurt.

Randonnée en Belgique : inspiration
Randonnée en Belgique : inspiration

De Voerstreek

De Voerstreek ligt als een enclave tussen Nederland en de provincie Luik en vormt het letterlijk hoogtepunt van Vlaanderen. Met zijn heuvels, dalen en weidse uitzichten, snelstromende riviertjes en schilderachtige dorpjes is het een echt wandelparadijs. Deze “bronnenwandeling” toont je het mooiste van de streek.

De kust

Natuurreservaat De Westhoek is het grootste aaneengesloten duinmassief van onze kust. In dit beschermd landschap doorkuis je verschillende duintypes. Kale duinruggen wisselen af met ondoordringbaar struweel, grasland en bos.

Deze 5 tips zijn natuurlijk maar een begin. Wat een mooie wandeling is, is uiteraard voor iedereen anders, maar met deze lijst hopen we reeds te tonen dat élke hoek van ons land wel iets moois heeft.