10 goede redenen om aan een nieuwe sport te beginnen samen met je gezin

Momenteel wordt elke gelegenheid om er even tussenuit te zijn gretig aangegrepen. Dat komt goed uit, want sport bevordert ontspanning. Zeker als het een nieuwe sport is, een activiteit die je nog moet ontdekken. Dit biedt ons de mogelijkheid om ons opnieuw te verwonderen, uit onze dagelijkse routine en onze comfortzone te stappen, de al dan niet zelf opgelegde grenzen te verleggen. Samen met je gezin is het zelfs nog beter. Dus noemen we 10 goede redenen om samen aan een nieuwe sport te beginnen.

10 goede redenen om aan een nieuwe sport te beginnen samen met je gezin

Een reis met het gezin vlak bij huis

De lente en zomer zijn in aantocht. Dit is het moment om te gaan wandelen of hiken, om er even helemaal uit te zijn zonder ver weg te gaan. Je moet weten dat het bijzondere nooit ver weg is, dat je niet urenlang hoeft te rijden of te vliegen om allerlei ontdekkingen te doen. België heeft diverse landschappen die ideaal zijn voor mooie uitjes aan de kust of in het bos, en nog veel meer. Bovendien is het organiseren van een sportief uitje dicht bij huis een goede reden om het vaker te doen, zomaar een weekendje weg te gaan, zo vaak te vertrekken als je wil, de smaak van de vrijheid te herontdekken.

10 goede redenen om aan een nieuwe sport te beginnen samen met je gezin

Je band met de natuur weer aanhalen

En samen volop genieten van de frisse lucht. De natuur is overal om ons heen als je er oog voor hebt. Als we de natuur respecteren, biedt dit ons fantastische mogelijkheden om plezier te hebben en de band met zowel de natuur als onszelf weer aan te halen. Om een middag of weekend onze schermen en ons dagelijkse leven los te laten. Sporten met het gezin is ook een gelegenheid om de allerkleinsten bewuster te maken, hen te leren zorgen voor flora en fauna, en mooie waarden aan hen door te geven.

Actief zijn voor een goede gezondheid

Dit jaar hebben we veel tijd doorgebracht tussen 4 muren. Thuis sporten is een goede manier om in vorm te blijven en wat tijd met het gezin door te brengen, maar er gaat niets boven het plezier van buitenactiviteiten en eindeloze vergezichten, het in- en uitademen om de opgebouwde spanning los te laten. We hoeven het eigenlijk niet meer te zeggen: sport bevordert een goede gezondheid. Het is goed voor het lichaam en voor de geest van iedereen in het gezin. Er is dus geen enkele reden om het niet te doen!

10 goede redenen om aan een nieuwe sport te beginnen samen met je gezin

De routine doorbreken!

Vaak vinden we de dagelijkse sleur vervelend. Dit geldt des te meer in deze ietwat bijzondere context. Goed nieuws: het is heel eenvoudig om de sleur te doorbreken. Hoe? Door nieuwe activiteiten uit te proberen, nieuwe sporten te ontdekken die je nooit eerder met je gezin hebt gedaan. Ga eens boogschieten of beachtennissen, daal de Lesse af in een kajak of ga trailen, mediteer al suppend of waag je op de golven met een surfplank: alles kan. Dit is namelijk vrijheid: de mogelijkheid om alles uit te proberen en nieuwe passies te doen ontstaan voor jong en oud, jezelf geen beperkingen opleggen, met zoveel sporten (opnieuw) te beginnen als je wil.

10 goede redenen om aan een nieuwe sport te beginnen samen met je gezin

Elk gezinslid opnieuw ontdekken

Een buitengewoon sportmoment delen buiten de dagelijkse sleur, is een kans om jezelf te ontdekken of herontdekken. Het is een uitstekende manier om jezelf en anderen beter te leren kennen, om te weten hoe iedereen zich aanpast aan een heel specifieke situatie. Door met een nieuwe sport te beginnen, ontwikkel je nieuwe vaardigheden en bekwaamheden, en leer je je sterke en zwakke punten kennen.

Jezelf uitdagen en uit je comfortzone treden

Een nieuwe sport ontdekken is de beste manier om jezelf uit te dagen. Heb je ooit geprobeerd om je evenwicht te bewaren op een SUP-board, met een boog op de roos te mikken of onbevreesd een golf te pakken? Dit zijn allemaal echte uitdagingen en geweldige kansen om ze samen met je gezin aan te gaan. Inderdaad, enthousiasme voor uitdagingen is aanstekelijk. Van je board vallen en er steeds weer opkruipen, is een uitstekende oefening in doorzettingsvermogen. En dit geldt voor alle sportactiviteiten. Sport doet ons beslist uit onze comfortzone treden en helpt ons om onze grenzen te verleggen.

Teamspirit ontwikkelen

Teamspirit is niet alleen voor teamsporten. Het is iets dat van toepassing is in elke context en voor elke gelegenheid. Teamspirit betekent samen sportieve uitdagingen aangaan, om sterker te staan ​​in alledaagse situaties. Het staat voor kilometers afleggen met je gezin en je tempo aanpassen zodat iedereen mee kan, of de jongste weer op zijn board helpen. Of het nu gaat om wandelen of windsurfen, alle sporten bevorderen teamspirit. En dat is en blijft een waardevolle eigenschap!

10 goede redenen om aan een nieuwe sport te beginnen samen met je gezin

Gooi spelregels en beperkingen van je af

Als het niet om je veiligheid gaat - tenslotte is het niet de bedoeling jezelf in gevaar te brengen - zijn regels gemaakt om te worden omzeild. Nee, we stellen niet voor om te doen wat je maar wil. We hebben het over sport 😉 Alle sporten hebben hun eigen spelregels, maar niets belet je om ze je eigen te maken en ze te oefenen zoals je wil. En om als gezin je eigen regels te bepalen. Wie zegt dat je alle regels van beachtennis, beachvolleybal of padel moet beheersen om plezier te hebben? Je losmaken van de regels, is een beetje je vrijheid herwinnen. Sporten, vooral op de manier die jij wil, is dus een ​​manier om vrij te zijn.

Samen tijd doorbrengen

Dit jaar bleven jullie allemaal samen onder hetzelfde dak. Maar hoeveel echte momenten hebben jullie gedeeld? Hoeveel tijd heeft elk gezinslid alleen doorgebracht? Sporten met het gezin is een kans om een ​​kwaliteitsmoment te beleven, om ongelooflijke herinneringen op te bouwen, om een ​​uur, een middag of een week van omgeving te veranderen om weer echt met elkaar in contact te komen.

10 goede redenen om aan een nieuwe sport te beginnen samen met je gezin

Er zijn altijd nieuwe sporten te ontdekken!

Natuurlijk geven we je graag een paar ideetjes mee. Dus voor je volgende gezinsuitstappen raden we het volgende aan: kanoën, kajakken, suppen, surfen, zeilen of zelfs windsurfen om aan je behoefte aan open ruimte te voldoen. Voor wie liever met de voeten op de grond blijft, is er: wandelen, trekking, trail, beachtennis, beachvolley of boogschieten. Tussen dit alles zal je zeker iets naar je gading vinden.