Hoe (discreet) bewegen op het werk?

Heb je moeite om jezelf te motiveren voor een sportsessie na een dag hard werken? Maar ben je het beu om de hele dag in je stoel te zitten? Wat als je enkele fitnessoefeningen ter plaatse, op kantoor, zou kunnen doen?

Bewegen op het werk

Een beetje vrije tijd op kantoor omzetten in fysieke activiteit, maar op een (vrij) discrete manier. Het kan! En het is zelfs eenvoudig, volg onze coach voor enkele eenvoudige oefeningen die je op kantoor en aan je bureau kunt doen.

WERK JE van tHUIS? vergeet niet TE bewegen!

Ben je regelmatig aan het telewerken, en blijft je beweging beperkt tussen je bureaustoel en de zetel? Dan kan je misschien wel wat extra lichaamsbeweging gebruiken en liefst op regelmatige basis! We geven je tips om een ​​zittend leven tegen te gaan en dus gezond(er) te blijven!

Hoe discreet bewegen op het werk?

oefening voor gespierde billen

Ga rechtop zitten met je voeten op heupbreedte van elkaar op de grond. Het doel is om je bilspieren samen te trekken door de linker en rechter bilspieren af ​​te wisselen, tel 10 seconden voor elk. Als u de twee niet samen kunt coördineren (wat bij velen het geval is), contracteer dan beide tegelijkertijd. Pluspunt: deze oefening is écht discreet!

buikspieroefeningen aan je bureau

Oefening 1:
Ga op het puntje van je stoel zitten met je ellebogen op het bureau, houd je rug recht, schouderhoogte met je heupen. Hef je knieën 5 keer nonchalant op naar de onderkant van het bureau en laat dan 5 seconden los.

Oefening 2:
Ga zitten, leg je handen op je stoel en til jezelf op met de kracht van je handen. Probeer reeksen van 10 en, als het goed gaat, ga dan voor 15! Ok, toegegeven, bij deze oefening kan je wel eens opgemerkt worden door de collega's... ;-)

Oefening 3:
Ga rechtop zitten, alsof je heel trots bent. Hou je voeten op de grond, evenwijdig naast elkaar, knieën op heupbreedte uit elkaar. Til dan je benen van de grond terwijl je uitademt en hou ze gedurende 10 seconden in evenwicht, laat dan los. Eenvoudig? Doe het dan 5 keer na elkaar! Let erop dat je goed ademt, span je maag op door je navel naar binnen te brengen bij het uitademen.

focus buikspieren
Comment faire du sport (discrètement) au travail ?

BEENspierOEFENINGEN OP JE KANTOORSTOEL 

Voor sterke dijen en kuiten:

Oefening 1 :
Zet je op de comfortabelste bureaustoel die je kan vinden en leg je handen aan elke kant. Hef je benen gestrekt ... hoger, hoger! Tot ze evenwijdig boven de vloer hangen en je billen stevig aan de stoel kleven. Houd 5 tot 10 seconden vast voordat je loslaat en langzaam uitademt. Herhaal de oefening 10 keer. Vergeet niet om je buikspieren aan te spannen.

Oefening 2:
Ga op het puntje van je stoel zitten, zodat je dijbenen de zitting niet raken. Til vervolgens je rechterbeen op, evenwijdig aan de vloer zoals bij de eerste oefening. Hier moet je 30 seconden vasthouden. Herhaal de oefening 10 keer. Vergeet niet om je buikspieren aan te spannen.

Oefening 3:
Voor goeie stevige kuiten ga je koffie halen of wandel je naar een collega op de tippen van je tenen. Oké, qua discretie niet evident... negeer de verbaasde blikken, of doe het eerder als je van thuis uit werkt. ;-)

exercices jambe chaise travail

stretchoefening om de lage rug te ontspannen

Sta achter je bureaustoel of met de bureautafel voor je, leg je handen op de rugleuning van de stoel. Stap achteruit met je voeten, benen iets meer uit elkaar dan je schouderbreedte, stretch je rug. Hoofd tussen uitgestrekte armen. Duw je borstkas naar de grond. De heupen blijven in de lijn van je enkels. Houd deze houding vast. Je zult de ruggengraat voelen loskomen en misschien een rek in de achterkant van je benen. Houd deze houding 30 seconden vast en herhaal deze een tweede keer. Forceer het niet, adem diep in. Als u minder lenig bent, buig dan uw benen iets. Het hoeft niet pijnlijk te zijn.

Comment faire du sport (discrètement) au travail ?
Comment faire du sport (discrètement) au travail ?

OEFENING OM DE NEK TE ONTSPANNEN

Staand of op een stoel met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Verbind je handen op de achterkant van je nek. Adem in met de neus en adem uit door de mond, waarbij je de achterkant van de nek naar beneden rolt alsof je je borstbeen wilt kussen. Zodra de flex maximaal is, komen de ellebogen dichterbij, ontspan gewoon je schouders, het gewicht van je armen is voldoende. Ontspan je schouders, druk niet op je hoofd. Adem diep in en adem dan uit terwijl je je nek krult.
Doe deze beweging gedurende 20 tot 30 seconden 3 keer per dag, 's morgens,' s middags en 's avonds.

Comment faire du sport (discrètement) au travail ?

Discreet of niet, lichamelijk actief zijn draagt ​​bij aan je fysieke en mentale welzijn, dus twijfel niet langer en ga vandaag nog aan de slag! ;-)

Comment faire du sport (discrètement) au travail ?

Céciliane

redactie en raadpleging

Personal coach en grote fan van artistieke activiteiten. Altijd aanwezig op grote sportevenementen zowel om te ondersteunen als om de sportievelingen te bewonderen!