KIPSTA F950 FIFA PRO is de officiële matchbal voor de Pro League Supercup 2021

Kipsta F950 FIFA pro, de officiële matchbal van de Pro League Supercup 2021

 “There is a new ball in town!”. Club Brugge en KRC Genk zullen de Belgische Pro League Supercup betwisten met de Kipsta F950 als officiële wedstrijdbal. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de Pro League en Kipsta voor de Pro League Supercup. Kipsta is technical partner van de traditionele seizoensopener en levert de officiële wedstrijdbal.

Kipsta en Pro League gaan samenwerken

Wanneer zaterdag het nieuwe Belgische voetbalseizoen op gang wordt getrapt met de Pro League Supercup tussen Club Brugge en KRC Genk, zal dat gebeuren met een nieuwe wedstrijdbal: de Kipsta F950. Kipsta en de Pro League slaan immers de handen in elkaar voor de Pro League Supercup met Kipsta als technical partner van de traditionele seizoensopener. Na het officiële wedstrijdbalpartnership met de Franse Ligue 1 vanaf 2022-2023, zet Kipsta zo een volgende stap in het professionele voetbal.

KIPSTA F950 FIFA PRO is de officiële matchbal voor de Pro League Supercup 2021

De Supercup is een geweldige kans

Vincenzo Verhoeven, verantwoordelijke van de clubmarkt bij Decathlon, verwelkomt het partnership voor de Pro League Supercup; "We zijn bijzonder trots de nieuwe 'technische partner' te zijn van de Pro League Supercup 2021. Hiermee zetten we opnieuw een belangrijke stap op het hoogste niveau van het Belgische voetbal en dit met het belangrijkste element van het spel: de bal. De Kipsta F950 is door de FIFA goedgekeurd en uitvoerig getest door professionele voetballers. Kipsta verkoopt bijna 150.000 ballen per jaar in België en kan voor alle clubs een technische en hoogwaardige bal aanbieden tegen een betaalbare prijs. De Supercup is voor ons een geweldige kans om de kwaliteit van onze voetbalproducten nog eens extra in de kijker te plaatsen."

KIPSTA F950 FIFA PRO is de officiële matchbal voor de Pro League Supercup 2021

Een voetbal voor clubs aan een zeer toegankelijke prijs

We ontwikkelden deze voetbal F950 om tegemoet te komen aan de eisen van competities op het allerhoogste niveau. We weten dat tijdens een wedstrijd de details vaak het verschil maken. Voor de F950 hadden we een uiterst betrouwbare bal in gedachten. We hadden extra aandacht voor de stabiliteit van het traject in de lucht en spelcondities. We probeerden verschillende samenstellingen uit en kozen die waarmee we de beste resultaten bereikten. Dit ontwerp van 12 panelen met reliëflijnen vind je exclusief bij Kipsta.

Voor deze voetbal, erkend door FIFA Pro, hebben onze ontwikkelaars gekozen voor de technologie van het thermisch lijmen (zonder naden) om zo een perfect ronde bal te ontwikkelen voor een grotere precisie bij het schieten. Deze technologie garandeert ook een betere waterdichtheid tijdens trainingen in de regen. Om een perfect ronde bal te ontwikkelen kozen we tenslotte voor een gelamineerde binnenbal (stof rond de latex binnenbal). Dit zorgt er eveneens voor dat de bal langer hard blijft.

De F950 staat voor betrouwbaarheid, technisch topniveau en prijstoegankelijkheid. Ze voldoet aan de FIFA Pro-norm, de meest veeleisende norm voor het ontwerp van voetballen.

Van het pleintje in de wijk naar het professionele voetbal

Ook Pierre François, CEO van de Pro League, is zeer tevreden over het technical partnership met Decathlon en met Kipsta voor de Pro League Supercup; “De visie van Decathlon is om kwalitatief sportmateriaal aan een competitieve prijs aan te bieden, zonder toegevingen te doen op de kwaliteit en de productieomstandigheden maar door in te zetten op innovatie en processen. Dankzij deze visie maakt Decathlon sport toegankelijk voor een ruimer publiek en gaan dus meer mensen bewegen. Dat de Pro League Supercup wordt gespeeld met de Kipsta F950, een wedstrijdbal met het FIFA Quality Pro Label, is het perfecte bewijs dat Kipsta en Decathlon de brug maken tussen het pleintje in de wijk en het professionele voetbal. Dit is een visie waar wij ons helemaal kunnen in vinden en die de basis vormt van ons technical partnership. We starten met de Supercup, maar verkennen alvast bredere mogelijkheden.

De Pro League Supercup vindt plaats zaterdag 17 juli. Aftrap met de Kipsta F950 om 20.45. Lees verder onder het filmpje.

KIPSTA F950 FIFA PRO is de officiële matchbal voor de Pro League Supercup 2021

KIPSTA technische partner van de Pro League Supercup 2021
DECATHLON KIPSTA partenaire du KVO Ostende

Decathlon en Kipsta, trotse partners van KV Oostende

Profspelers en jeugdploegen van eersteklasser KV Oostende staan voortaan aan de aftrap in de Kipsta-outfits van Decathlon!

Al Rihla

Al Rihla: de voetbal van 2022!

Ontdek Al Rihla, de bal van het jaar 2022. Efficiënt en resistent, het voldoet aan de eisen van de beste voetballers!

Voetbal bal kipsta decathlon

Hoe kies ik een voetbal?

Het belangrijkste onderdeel van voetbal is natuurlijk de bal. Een goede bal zorgt voor een merkbaar verschil op elk niveau. Wil je een voetbal kopen? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres.