Hoe kies en verander je je squashgrip?

Hoe kies en verander je je squashgrip?

Veranderen van grip, oké, maar wanneer, en welke moet je kiezen?

Ik ga je uitleggen wanneer je je squashgrip moet veranderen en hoe je een squashgrip kiest die het beste bij je past. Daar gaan we.

Ongeacht de oorspronkelijke kleur zal je grip na verloop van tijd verslijten, gladder worden, minder transpiratie opnemen en donkerder worden (behalve bij zwarte grips natuurlijk).

Visueel kun je dus al zien dat hij niet meer optimaal is, maar vooral wanneer je een bal niet mooi in het midden van je racket raakt, voel je het racket lichtjes draaien in je hand (of zelfs volledig). Dit betekent dat de grip niet langer zijn werk doet en dat hij aan vervanging toe is zodat je weer controle krijgt over je racket.

Wat zijn de voordelen van grips?

Er zijn 4 hoofdcriteria voor grips: absorptie, slipvastheid, slijtvastheid en comfort.

Afhankelijk van het model, verschillen deze kenmerken per grip.

Zo bevordert de Absorb-grip van Artengo de zweetopname en het comfort. De Tacky-grip van Artengo is dan weer gunstiger op het gebied van grip en comfort.

Om de grips te herkennen, zijn er 3 hoofdcategorieën: de gladde grips, de grips met nopjes en de grips met gaten.

De gladde grips zijn comfortabeler, de grips met nopjes zijn slipvaster en de grips met gaten zijn absorberender.

grip

Hoe breng je je grip aan?

Bij squash heeft elk racket een shaftvorm en -grootte die enigszins kan variëren. Afhankelijk van de grootte van je hand en de grootte van de shaft, kun je je grip dunner of dikker maken met verschillende methoden om de grip aan te brengen.

Probeer nadat je de oude grip hebt verwijderd de lijmresten op de shaft zoveel mogelijk te verwijderen, vooral om uitstulpingen te voorkomen wanneer je de nieuwe grip aanbrengt (je hoeft het niet 100% te verwijderen, zorg er vooral voor dat de grip zo glad mogelijk is).

Begin en einde van een squashgrip

Met welk uiteinde begin ik?!

Als je een squashgrip uitrolt, zijn er twee vormen van uiteinden. Een rechthoekige aan het einde van de grip, en een met een schuine kant waar je mee moet beginnen.

Hoe breng je je squashgrip aan?

Hoe breng je de grip aan?

Begin onderaan de shaft en plaats de grip er met de schuine kant op (je moet spiraalsgewijs omhoog dus de richting van de schuine kant is belangrijk), de platte kant van de schuine kant plaats je op de onderkant van de shaft en vervolgens wikkel je de rest er voorzichtig omheen. Ga zo door!

Bij het aanbrengen van de grip kun je halverwege controleren of de grip goed is en of je tevreden bent. Indien nodig kun je de grip nog aanpassen of verdergaan.

Aan de bovenkant van de grip, als deze te lang blijkt, kun je de grip afschuinen zodat deze plat eindigt. De schuine kant moet naar de shaft wijzen.

Met de zwarte lijm van de grip plak je de grip tegen het frame van het racket (net boven de shaft) zodat hij goed blijft zitten.

Een squashgrip snijden

De 2 methoden om een grip aan te brengen

De grip heeft een lamellaire vorm met een plakkerige onderkant die je op de shaft legt. Afhankelijk van hoe je de strook plaatst en hoe strak, kun je je shaft dunner of dikker maken.

Glad maken van een squashgrip

Glad maken van de grip

Breng, zoals in de afbeelding, de grip telkens aan naast de vorige strook om een ​​grote overlap en een hobbelige kant te voorkomen. Ga langzaam verder en probeer de grip overal even strak te plaatsen. Halverwege kun je even testen of de grip je bevalt en hem eventueel nog aanpassen of verdergaan. Op deze manier ga je te werk voor een dunne shaft.

Overlappen van de squashgrip om hem dikker te maken

Overlappen van de grip

Om de shaft dikker te maken, laat je de strook telkens overlappen om de grip een hobbelige kant te geven, hoe meer je overlapt, hoe dikker de grip wordt. Zorg wel dat je voldoende lengte overhoudt om tot de bovenkant van de shaft te komen.

Mijn advies voor je gripkeuze

Als je squash speelt en van nature hard in je grip knijpt, heb je fysieke grip op de grip (vanwege je kracht) maar zweet je sneller. Kies in dat geval voor absorberende grips.

Als je je racket juist losser vasthoudt (minder knijpt), kies dan een slipvaste squashgrip want anders zal je racket alle kanten opgaan als je de ballen raakt.

Ziezo, de grips hebben geen geheimen meer voor jou, je bent klaar om je volgende grip te kiezen en aan te brengen in de beste omstandigheden. Veel squashplezier!

TIP: om je grip zo goed mogelijk te houden, dep je hem als je net klaar bent met spelen bij voorkeur af met een droge handdoek. Laat het een paar minuten ademen voordat je je racket terug in de hoes stopt zodat het kan luchten.

foto

Timothée

E-COMMERCE MANAGER SQUASH EN AL 20 JAAR SQUASH-SPELER.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

voordelen van squash

Conditie, tactiek, ontspanning, lenigheid: squash heeft heel wat voordelen!

Squash is een fysieke en tactische sport die je heel wat voordelen biedt. In dit artikel gaan we dieper in op de magische krachten van deze bijzonder leuke sport.