Olaian HOE KIES IK DAMES SURF- EN BADKLEDIJ Background

Hoe kies ik dames surf- en badkledij? 

Hoe kies ik nu het best een bikini of badpak om te surfen, te bodyboarden, te kitesurfen, te stand-up paddlen, te snorkelen of om een actieve activiteit te doen op het strand...

Kies je bikini topje, bikini broekje of badpak volgens je morfologie, je stijl! De keuze is belangrijk, zodat deze ook zeker houden in de golven tijdens het surfen!

Deze zomer kun je zonder problemen in surf badpak of surf bikini sporten, want je verliest je surf- en badkledij niet meer: BEWEEG, ... WANT ALLES ZAL OP ZLIJN PLAATS BLIJVEN!

Onze surf badpakken en surf bikini's zijn ontworpen om perfect te blijven zitten, ongeacht je figuur en de golven waarop je surft.

Maar welke badkleding kiezen?

Beweeg, alles blijft perfect zitten

Wij ontwerpen surf bikini's en surf badpakken met de belofte dat ze goed blijven zitten in de golven. Om ze te testen, doen wij een beroep op een panel van minstens 12 surfsters, van verschillende figuurtypes, die een testprotocol volgen in het zwembad in ons ontwerpcentrum in Hendaye (FR). Dit protocol is opgesteld om na te bootsen wat een surfster ervaart wanneer ze een golf over zich heen krijgt. Als die testresultaten goed zijn, gaan we surfen op zee, om de surf badpakken en surf bikini's te testen in reële omstandigheden en na te gaan hoe goed ze blijven zitten op welbepaalde momenten:

- Bij het peddelen
- Bij een val
- Wanneer je terug op je board klautert
- Bij een "duck dive" of "turtle-roll" (met een shortboard of longboard onder een golf door gaan)

1) Surf- en badkleding kiezen volgens je surfniveau

Onze surfkledij is ontworpen om goed te blijven zitten terwijl je surft, en dit volgens de hoogte van de golven die je surft. Al onze surf badpakken en surf bikini's moeten minstens bestand zijn tegen een golf die je overspoelt, en dienen geschikt te zijn voor alle actieve vrouwen en vrouwen die houden van de zee. Bodyboarden, suppen, kajakken, duiken, snorkelen en zelfs windsurfen of kitesurfen, welke watersport je ook beoefent, nu kun je je helemaal uitleven zonder dat je je de hele tijd zorgen moet maken of alles nog zit zoals het hoort te zitten.

 • Hoe kies ik dames surf- en badkledij?

  Beginnende surfsters

  Je begint met surfen of je surft maar een paar keer per jaar, op vakantie of tijdens een surf trip. Je blijft in het water waar je kunt staan, in hele kleine golfjes dicht bij het strand. Je surft omdat je graag in het water bent en geniet van het gevoel. Wanneer je surft, val je vaak, maar je valt in golven met weinig kracht.

  Dan hebben wij voor jou een groot assortiment badpakken en bikini's ontworpen die geschikt zijn voor occasioneel te surfen en modellen voor ieder figuur.

 • Hoe kies ik dames surf- en badkledij?

  Ervaren surfster

  Je gaat regelmatig surfen. Bij het peddelen tot aan de line-up doe je zonder probleem "duck dives" onder de golven met je shortboard of doe je "turtle-rolls" als je een longboard hebt, daarna surf je op golven van minder dan een meter hoog. Je valt nog vaak en bent het gewend om onder water stevig door elkaar te worden geschud. Je surf bikini of surf badpak moet dus bij al je bewegingen perfect op zijn plaats blijven zitten.

  Dan hebben wij voor jou een assortiment ontworpen die geschikt zijn voor regelmatig surfen en met modellen voor ieder figuur.

 • 1) SURF- EN BADKLEDING KIEZEN VOLGENS JE SURFNIVEAU

  Gevorderde surfster

  Je surft intensief, en het is je favoriete sport. Bij het peddelen tot aan de line-up doe je zonder probleem "duck dives" onder de golven met je shortboard of doe je "turtle-rolls" als je een longboard hebt. Krachtige golven van meer dan een meter hoog schrikken je niet af. Je surf bikini of surf badpak moet dus op zijn plaats blijven zitten bij al je bewegingen, ongeacht de kracht van de golven.

  Dan hebben wij voor jou een assortiment ontworpen die geschikt voor intensief surfen en met modellen voor ieder figuur.

2) Badkleding kiezen volgens je figuurtype

Bij ons vindt elke surfster, ongeacht haar niveau, de surfkledij die haar figuur flatteert én goed blijft zitten in de golven.

Hoe kies ik dames surf- en badkledij?

Ontworpen voor surfsters die op kleine golfjes surfen

Bikinitopjes

Hoe kies ik dames surf- en badkledij?

Verwijderbare schuimrubberen pads

De meerderheid van onze triangeltop, bandeau, push-up vormen hebben uitneembare schelpen of pads, die in de voering van het badpak topje zijn geschoven.

Het voordeel? Zo krijg je een extra halve borstomvang maat meer of zo kan je je gewoonweg bescherm tegen de ongewenste blikken, wat zeker wenselijk is voor de meest bescheiden dames onder ons.

Olaian Bikini met verwijderbare pads

Een bikini topje dat sneller droogt ? het is mogelijk !

Het geheim: de nieuwe WATERPADS* microgeperforeerde, waterafstotende schuifcups die niet nat worden.

*Nog niet in al onze bikini's

Bikinibroekjes & boardshorts

surf

Focus: surf badpakken

Onze badpakken zijn niet alleen technisch, en zijn de beste oplossing als je wilt dat je surfkleding perfect blijft zitten, maar zitten ook comfortabel en bedekken je maximaal, zodat je zorgeloos kunt genieten van je zomerse surfsessies.

Bang voor huidirritaties ? Dan is een surf badpak dé oplossing als je urenlang wilt surfen, totdat de zon ondergaat ...

Een badpak is ook ideaal om te kitesurfen of te windsurfen (goed bedekkend zodat je beschermd bent tegen het schuren van de trapeze).

Welke vorm van bikini broekje moet je kiezen om een klein buikje te verbergen ?

Het is jammer genoeg nog steeds de trend dat we het nodig vinden om al onze gebreken te maskeren: nu het kan en moet niet altijd negatief zijn, want het eendelige badpak blijft de standaard als je je silhouet wil verfijnen. Kies bij voorkeur een vrouwelijk eendelig badpak met een V-hals, en geef de voorkeur aan effen kleuren of een sobere tint, want prints en te flashy kleuren kunnen accentuerend werken.

Om discreet het plattebuikeffect te krijgen, kan je best kiezen voor een corrigerend damesbadpak.

Als je dan toch liever gaat voor een tweedelig stuk, kies dan voor een bikinibroekje met een hoge taille. Ideaal om je buikje te vergeten, je taille te benadrukken en je benen te verlengen. En het geeft je ook nog eens een retro look!

Hoe kies ik dames surf- en badkledij?

Het ideale model ...

Als je afwisselend wil surfen en zonnen op het strand, draag dan een bikini onder het surf badpak Dani Foamy: praktisch en snel!

En voor wie de gewoonte heeft om van de ene spot naar de andere te gaan, en op zoek is naar de beste golven, heeft dit surf Dani Foamy badpak het voordeel dat je er heel eenvoudig een short over kunt aantrekken zodat het een onderdeel van je outfit wordt. Wedden dat je je nog nooit zo snel hebt omgekleed om te gaan surfen ?!

Ontworpen voor surfsters die surfen op golven < 1 meter

Bikinitopjes

 • Olaian Surf BEHA Bikinitop

  Surf bikinitop / beha

  Cup A tot E

 • Olaian Bikinitop BEHA Verstelbare Rug Surf

  Surf bikinitop / beha met verstelbare rug

  Cup B tot E

 • Hoe kies ik dames surf- en badkledij?

  Surf bikinitop / beha met dubbele verstelbare rug

  Bonnet A à E

 • Hoe kies ik dames surf- en badkledij?

  Surf bikinitop / beha met dubbele verstelbare rug

  Cup B tot E

Bikinibroekjes & shorties

Ontworpen voor surfsters die surfen op golven > 1 meter 

Bikinitopjes

Bikinibroekjes & shorts

Hoe kies ik dames surf- en badkledij?

Lookbook surf- en badkledij 

Laat je inspireren door onze LOOKBOOK voor lente-zomer 2021

Hoe kies ik dames surf- en badkledij?

Anne-sophie, productmanager dames badkleding bij olaian

Voor een surfster is het belangrijk dat haar badpak of bikini perfect blijft zitten in de golven, ook al blijft de look uiteraard een belangrijk criterium.

"Doordat ik heb gepraat met honderden surfsters op spots overal ter wereld, ben ik tot het besef gekomen dat het feit dat hun badkleding goed blijft zitten voor hen werkelijk het allerbelangrijkste punt is. Een van hen vertelde me trouwens dat ze zonder leash beslist haar broekje was kwijtgespeeld! Daarom ontwerpen we nu al sinds 3 jaar badpakken en bikini's die bestand zijn tegen de golven en voor elk figuurtype. Iedereen van ons ontwerpteams surft trouwens zelf, en we testen dan ook al onze badpakken en bikini's eerst zelf voor we ze onderwerpen aan grootschaliger tests met onze partners."

Deze tips kunnen voor jouw ook interessant zijn

hoe-kies-ik-een-surplank-quiver-surf

Hoe kies ik een surfplank?

Lees onze tips die je kunnen helpen bij het kiezen van jouw ideale surfplank.Het juiste surfboard is cruciaal om te genieten en je surfskills te verbeteren. Zeker als beginner!

Surfpak kopen Decathlon

Hoe kies je een surfpak of wetsuit?

Een surfpak is heel belangrijk om het niet te koud of te warm te krijgen, en om je te beschermen tegen het schuren van je plank.

Foamboards for you

Waarom kiezen voor een soft top surfplank?

Is het echt nodig om voor een surfplank uit schuim te kiezen om te beginnen surfen? Is dit soort uitrusting alleen voor beginnende surfers bedoeld? We willen je graag laten kennismaken met de vele voordelen van een surfplank uit schuim om te leren surfen, maar ook om daarna nog je niveau verder aan te scherpen en je uit te leven in de golven!

Happy surfer girl - Olaian

8 spots in België waar je kunt golfsurfen

Inderdaad, je kunt in België surfen! Deze 8 topspots zijn het bewijs.

Olaian Surf Club Handaia

Waarom zou je lid moeten worden van een surfclub?

Beginnende, gevorderde of ervaren surfers, aarzelen jullie nog steeds om lid te worden van een surfclub aan onze Belgische kust? Lees dan zeker verder als jullie er nog niet uit zijn! Veiligheid, vooruitgang, gezelligheid... We geven jullie in dit artikel een paar redenen mee die jullie kunnen motiveren om lid te worden van een surfclub.

Positive effects surfing

De positieve effecten van surfen

Sterke spieren ontwikkelen, je vrij voelen in het contact met de natuur, je grenzen verleggen, ontsnappen aan de stress, ... Dit is maar een greep uit de vele heilzame effecten van surfen en bodyboarden op de golven. Lees, en ontdek ze allemaal hier.

Yoga voor surfers

Yoga voor surfers

Wist je dat je jouw surftechniek kan verbeteren buiten het water? Dit is een simpele yogaroutine die je makkelijk thuis kan doen in een halfuurtje.

Yoga &amp; surfen

De voordelen van yoga voor surfers

Yoga om beter te surfen, innerlijke rust te vinden en terug te keren naar de natuur.

surf_bienfaits_KimHertogs

Surfen, goed voor lichaam & geest

Surfen is goed voor je lichaam, daar is iedereen het over eens. Volgens actrice Kim Hertogs is het veel meer dan dat. Zij organiseert surfreizen, schreef het boekje ‘Why I started surfing’ en deelt de liefde voor het surfen via haar platform The Fieldwork. Ze is overtuigd: Surfen is goed voor je geest. Daar willen we meer over weten!

Olaian surfer bodyboard met kinderen teaser

Surfen met je kind : elke leeftijd heeft zijn eigen pleziertjes

Een geleidelijke en speelse aanpak is de beste manier om je kind controle te leren krijgen over zijn lichaam en zijn plank. Eenmaal wat techniek onder de knie, wordt dit een onvergetelijke ervaring die je samen kunt delen tot in het oneindige ... of tot je kleinste plots behendiger wordt in het water dan jezelf.

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Veiligheidsregels, surftechnieken en weersvooruitzichten: ontdek hoe je het best aan surfen begint, zodat je snel vooruitgang boekt en plezier beleeft op je nieuwe surfplank.

shortboard olaian

Kan je beginnen surfen op een shortboard?

Zon, zomerse temperaturen en golven... Ideale omstandigheden om te beginnen surfen. Je was van plan om het shortboard van een vriend te lenen, of het board te gebruiken dat al een paar maanden onder het stof ligt in je garage

Bescherm jezelf tegen de zon

Hoe bescherm je jezelf tegen de zon tijdens het surfen?

Laat je surfpret niet bederven door een vervelende zonnebrand of zonneslag. Met deze Decathlon-producten en gadgets ga je zorgeloos de zee in!