Hoe kies ik de juiste darts?​​​​​​​

Darts is meer dan een leuke zondagse bezigheid onder vrienden met een glas bier in de hand. Het is een volwaardige sport waarvoor je het juiste materiaal nodig hebt om ten volle van het spel te genieten.

Hoe kies ik de juiste darts?

Volg deze gids om de juiste dartpijlen te kiezen.

Er bestaan twee soorten dartpijlen: pijlen met een plastic punt en pijlen met een stalen punt.

Elke dart bestaat minstens uit een punt bevestigd op een plastic of metalen barrel, met aan het uiteinde een veer of flight. Dartpijltjes bestaan in verschillende kleuren en materialen, maar moeten allemaal maximum 20 cm lang zijn en 50 gram wegen.

darts_punt_staal_geologic

Waaruit bestaat een dartpijl?

Hier zie je een close-up van een dartpijl zodat je alle onderdelen kunt leren kennen.

hoe-kiezen-darts

Met welk bord ga je spelen? en met welke punt?

CANAVERAL heeft twee types dartborden:

hoe-kies-je-je-dartpijlen

Borden voor pijlen met plastic punt (elektronisch)

Kies voor dartpijlen met een plastic punt als je speelt op borden voor pijlen met een plastic punt. Deze zijn veiliger zodat ze uitstekend geschikt zijn om met kinderen te spelen.

hoe-kies-je-je-dartpijlen

Borden voor pijlen met stalen punt (klassiek)

Kies voor dartpijlen met een stalen punt als je speelt op borden voor pijlen met een stalen punt.

Hoe vaak speel je?

Niet alleen de punt van je dartpijl speelt een rol maar ook hoe vaak je speelt. CANAVERAL helpt jou om de perfecte dartpijl te vinden.
En probeer gerust enkele pijltjes voordat je je definitieve keuze maakt zodat je het juiste gevoel in de vingers krijgt!

comment_choisir_fléchettes.jpg

Recreatief gebruik

Ik speel voor het eerst darts.

Kies voor dartpijlen met een lichte barrel om je eerste pijltjes te gooien.

In ons gamma 100 vind je precies wat je zoekt.

Comment_choisir_fléchettes.jpg

Regelmatig gebruik

Ik wil beter worden in darts.

Kies voor dartpijlen met een dikkere en zwaardere barrel, omdat ze makkelijker in de hand liggen en je nauwkeuriger kunt werpen.

In ons gamma 500 vind je precies wat je zoekt.

Comment_choisir_fléchettes.jpg

Intensief gebruik

Ik wil presteren in darts.

Kies voor dartpijlen met een zwaardere maar dunnere barrel om je pijlen beter te groeperen. Deze pijlen zijn gemaakt van tungsten.

In ons gamma 900 vind je precies wat je zoekt.

Elk pijltje bestaat uit een punt, van plastic of metaal, vastgemaakt aan de barrel. Aan het uiteinde van elke pijl zit een flight. Dartpijltjes bestaan in verschillende kleuren en samenstellingen, maar mogen maximaal 20 cm lang zijn en niet meer wegen dan 50 gram.

flechette_pointe_acier_geologic

Punt

Er bestaan verschillende soorten punten, gemaakt van plastic (nylon, …) of staal (messing, …), de lengte varieert tussen 15 en 60 mm.

Barrel

De barrel van een dart is het middelste deel dat de speler vasthoudt bij het werpen. Hij kan verschillende vormen hebben (smal, gegroefd) en in verschillende soorten metaal zijn (messing, koper, wolfraam).

Flights

Er bestaan vele vormen van flights, hun belangrijkste doel is om de dart te stabiliseren tijdens de vlucht. Ze zijn veelal vervaardigd van polyester of stof.

Gezien de verschillende kenmerken van de darts, de vele spelposities en werpstijlen, kan je best enkele modellen uitproberen om te zien welke darts het best bij jou passen: hoe liggen ze in de hand, hoe voelen ze aan bij het werpen, grip, stabiliteit tijdens het vliegen, uitzicht, gewicht enz.

Hoe kies ik de juiste darts?

Antoine

Decathlon waver

Ik raad je aan om eerst een aantal pijltjes te testen voor je een keuze maakt, zo ervaar je zelf de eigenschappen van de verschillende types.