Hoe kies ik de juiste schietschijf?

Hoe kies ik de juiste schietschijf?

Je wilt starten met boogschieten? Een goede beslissing! Nu moet je nog de ideale schietschijf vinden om optimaal te genieten van die activiteit. Een schietschijf in stro, in plastic of in schuimstof, wat moet je kiezen?

Wij geven je een klein overzicht van de verschillende schietschijven en hun specifieke kenmerken. We leggen je ook uit hoe je de pijlen uit de schietschijf haalt zonder je te bezeren.

boogschieten_schietschijf_geologic

De juiste schietschijf voor boogschieten

De bevestiging van de schietschijf en de voorkant zijn de belangrijkste elementen wanneer je een schietschijf kiest.

DE BEVESTIGING: sommige schietschijven kunnen vanzelf blijven staan, voor andere heb je dan weer een standaard nodig.

Er zijn 3 soorten schietschijven voor boogschieten 

Een plastic schietschijf wordt gebruikt voor bogen met weinig vermogen en vooral voor pijlen met een plastic punt (SOFT punt). Over het algemeen worden ze gebruikt voor afstanden tussen 5 en 15 meter door beginnende schutters. Je kunt deze schietschijven zowel binnen als buiten laten staan, ze zijn heel gemakkelijk mee te nemen.

In stro

Een schietschijf in stro is geschikt voor pijlen met stalen punt en wordt gebruikt door wie geregeld aan boogschieten doet, met een krachtiger boog. Ze worden meestal gebruikt voor afstanden tussen 15 en 70 m, afhankelijk van de grootte en dikte. Een schietschijf in stro kan niet tegen vocht, je moet hem dus op een droge plaats bewaren. In het gebruik is dit soort schietschijf het best bestand tegen de impact van de pijlen.

In schuimstof

Een schietschijf in schuimstof is eveneens geschikt voor pijlen met een stalen punt, en afhankelijk van de dikte geschikt voor grote vermogens en afstanden van 15 tot 70m. Deze schietschijf mag buiten blijven staan en is het lichtste model zodat je het gemakkelijk kunt meenemen.

Teddy Maridet.jpg

Antoine

Decathlon waver

Een schietschijf is het product dat je als laatste kiest. Je maakt je keuze immers in functie van de boog en de pijlen die je gebruikt.