Como elegir mi pala de padel

Hoe kies ik een padelracket voor kinderen?

Ontdek de belangrijkste eigenschappen van een junior padelracket om er achter te komen welk racket het beste bij jouw kind past. Het allerbelangrijkste is dat de maat en het gewicht van het racket aangepast zijn aan de leeftijd en lengte van je kind.

Jonger dan 8 jaar

Het padelracket PR700 voor kinderen is ontworpen voor jonge beginnende padelspelers van 5 tot 8 jaar. Dit racket is door zijn wendbaarheid ideaal voor kinderen die starten met padel.

Como elegir mi pala de padel

Is je kind jonger dan 8 jaar en kleiner dan 1.30 meter, kies dan een racket korter dan 40 cm en lichter dan 280g. het balanspunt moet dicht tegen de hand liggen en het schuim moet zacht en soepel zijn voor extra spelcomfort.

Tussen de 8 en 11 jaar

Het padelracket voor kinderen PR 190 is ontworpen voor beginnende padelspelertjes. Ideaal voor de beginnende padelspeler die op zoek is naar een racket dat wendbaarheid en controle biedt. Vekrijgbaar in blauw en rood.

Como elegir mi pala de padel

Is je kind tussen 8 en 11 jaar en tussen 1.30 en 1.45 meter groot, kies dan een racket tussen 40 en 44 cm dat ergens tussen de 300 en 310 g weegt. Het balanspunt ligt dicht bij de hand, de vorm is rond en het schuim soepel voor wat meer wendbaarheid.

12 Jaar en ouder

Het padelracket PR190 is ideaal voor kinderen van 12 jaar en ouder die op zoek zijn naar een wendbaar racket.

Como elegir mi pala de padel

Is je kind ouder dan 12 jaar en groter dan 1.45 m, dan moet het racket tussen de 42 en 45 cm lang zijn en mag het niet meer dan 330 g wegen. Zelfs als je beslist om je kind een racket voor volwassenen te geven, let er dan op dat het zeker niet meer dan 330 g weegt om de wendbaarheid niet in het gedrang te brengen.

Gemiddelde of gevorderde speler

Is je kind een gemiddelde of gevorderde padelspeler, dan zijn gewicht en lengte van het racket hetzelfde als bovenstaand vermeldt. Maar je kan wel spelen met het balanspunt (meer naar het midden van het racket) om te variëren in kracht. Is je kind een gevorderde speler, dan kan je een racket kiezen met centraal balanspunt. Het schuim mag halfsoepel zijn voor extra kracht.

Ben jij klaar om te beginnen met padel?

Nu je alle belangrijke eigenschappen (gewicht, lengte, leeftijd) hebt gelezen van junior padelrackets om een goede beslissing te maken welk padelracket je koopt, ben jij goed voorbereid om te beginnen. Zien we je op de padelbaan? Vergeet niet om jouw padelfoto te delen met de #GoTryDecathlon en wie weet verschijn jij wel op onze wall of fame!