futsal zaalvoetbal schoenen decathlon kipsta

Hoe kies ik zaalvoetbalschoenen?

Zaalvoetbalschoenen kies je naargelang je speelstijl, wat je niveau ook is: beginner, gevorderde of expert.

Zaalvoetbal- of futsalschoenen moeten voldoen aan de beperkingen van een kleiner terrein, of dat nu binnen of buiten is, en van een gladde ondergrond zoals pvc, parket of asfalt. Grip en steun zijn essentiële kwaliteiten voor deze vinnige sport waarbij je snel van richting moet kunnen veranderen! Hoe maak je de juiste keuze om optimaal van het spelletje te genieten?

Stevig in je schoenen

Als je pas kennismaakt met futsal en de techniek nog niet helemaal onder de knie hebt, kies dan voor stevige voetbalschoenen die bestand zijn tegen je eerste passes en trappen. Het materiaal van het bovenwerk en van de zool zijn speciaal bedacht om bestand te zijn tegen het schuren van een glad veld. Onze tip : kies de IMVISO reeks Agility 100 of 500.

Schokdemping

Voor meer ervaren spelers zal de speelstijl de keuze van het model bepalen. Je maakt dan een keuze tussen schoenen die de schokken goed opvangen, of die heel licht zijn. Hecht je vooral belang aan een goede balcontrole en precisie bij je passes, opteer dan voor schoenen met een goede demping over de hele lengte, zo ben je zeker van de nodige stabiliteit en afzetkracht. Onze tip: kies de IMVISO-reeks 'Eskudo' 500 of 900.

Hoe kies ik mijn zaalvoetbalschoenen?

Vliegensvlug

Ben je eerder een snelle speler die vliegensvlug handelt, dan heb je schoenen nodig die in de eerste plaats licht en vinnig zijn. De structuur van de schoen en de materiaalkeuze dragen actief bij tot het lichte gewicht en de flexibiliteit. Voor deze speelstijl is een uitstekende baltoets van groot belang. Onze tip: kies de IMVISO Ginka 900.

Hoe kies ik mijn zaalvoetbalschoenen?

Nog dit: binnenin de schoen kan je een inlegzool plaatsen, die het comfort, de steun en de demping verhoogt.