HOE KIES JE SKI'S VOOR JE KIND?

Skiën met de hele familie is een speciale gelegenheid en ieder jaar gaan veel Belgen met hun kinderen op wintersport. Het is natuurlijk wel belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken en daarom willen wij advies geven over ski's voor je kind. Ontdek hier alle tips.

Ski Kids

De keuze voor kinder ski’s wordt gemaakt op basis van drie criteria: het niveau, de lengte en de vorm van de ski’s.

HET NIVEAU

Hoe kies ik ski's voor mijn kind?

BEGINNER

Een kind neemt zijn eerste stappen op de ski's; vanaf de kleuterschool tot de blauwe pistes in pizzapunt-houding op de berg.

Hoe kies ik ski's voor mijn kind?

GEVORDERD

Je kind skiet al op de rode pistes en kan ook al parallel skiën.

DE LENGTE

Voor beginners: je kunt de lengte van de ski’s bepalen door ongeveer nek hoogte aan te nemen. De ski’s zullen tussen schouder en kin hoogte komen. Hoe korter de ski, hoe gemakkelijker het wordt om bochten te draaien. Te korte ski’s echter zorgt voor instabiliteit.

Voor gevorderde: je kunt een paar ski’s nemen die ongeveer rond mond hoogte komen. De ski’s zullen tussen kin en neus hoogte komen. Meer lengte zorgt voor meer stabiliteit wanneer er harder geskied wordt.

Let op!

Voor kinderen tussen de 2 en 3 jaar zijn plastic ski’s eenvoudiger te gebruiken. Spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met het skiën. Er zal meer gelopen als gegleden worden.

Voor kinderen vanaf 4 jaar kan er begonnen worden met echte junior ski’s.

Voor kinderen groter dan 150 cm en zwaarder dan 45 kg kunnen er volwassenen ski’s gekozen worden. Dit hangt ook af van het niveau. Mocht je twijfelen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

ski_maat_kinderen

DE VORM

Er zijn verschillende vormen van ski’s en verschillende breedtes...het is niet altijd even makkelijk om te weten welke vorm je het beste kan kiezen! Maar wees gerust, we leggen het je kort uit.

Piste rocker: alle punten van de ski’s lopen omhoog, echter bij ski’s met een piste rocker gebeurt dit eerder. Hierdoor voelt de ski korter aan en wordt het inzetten van de bocht gemakkelijker. Er zit geen rocker aan de achterkant van de ski’s om zo optimaal grip te houden tijdens de bochten.

Dubbele rocker: hierbij is niet alleen de voorkant die eerder omhoog loopt, maar ook de achterzijde loopt omhoog. Hierbij voelt de ski nóg korter aan waardoor bochten maken heel eenvoudig wordt. Nadeel van een dubbele rocker is alleen dat de ski zo kort aan voelt dat je weinig grip hebt. Koop een ski met deze technologie dan ook op een langere lengte om dit te compenseren. Deze technologie wordt vaak gebruikt bij off piste ski’s.

FR_type_ski_rocker.