HOE KIES JE DE JUISTE FIETSHANDSCHOENEN?

Handschoenen kiezen doe je afhankelijk van het weer en van je gebruik. Want uiteraard hebben mountainbikers andere noden dan wielertoeristen.

JE GEBRUIK

Handschoenen voor de MTB of voor de racefiets? Twee heel verschillende disciplines, met eisen die toch wat minder ver van elkaar liggen.

VOOR DE MOUNTAINBIKE

Omdat je vingers het vaak zwaar te verduren krijgen, komt het erop aan je handen volledig te beschermen op grillig terrein (tegen hangende takken bijvoorbeeld). Want zelfs al val je niet, je handen zijn overgeleverd aan de natuur!

VOOR DE RACEFIETS

Het risico op een tuimelperte in volle snelheid is nooit veraf: handschoenen zijn dan een ideaal hulpmiddel om de schade te beperken.

DE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Handschoenen aantrekken, het is de juiste reflex bij koud weer. Maar ook bij zacht weer zijn fietshandschoenen geen overbodige luxe.

BIJ FRIS WEER

Een voering (wattering, fleece enz.) houdt je handen beter warm. (). En om de handen en de vingers goed te beschermen tegen koude en regen, opteer je best voor een model met lange vingers, neopreen en waterdichte naden.

BIJ WARM WEER

Bij warm weer dienen handschoenen in de eerste plaats om schokken op te vangen en de trillingen te dempen. Dan komt het erop aan handschoenen te kiezen uit een ademende en lichte stof (lycra of mesh) en met afgesneden vingers. Die handschoenen kunnen opgevuld zijn met schuim of gel voor extra comfort, of uitgerust met siliconeninzetsels voor een vastere greep op je stuur.    

Chloé

Fietsverkoopster in het B'TWIN Village in Rijsel

Of je nu handschoenen koopt voor op de weg of om te mountainbiken, je kiest best een model met velcrosluiting dat je mooi kunt aanpassen aan je polsbreedte.

Merk ook op dat sommige modellen veel gemakkelijker aan te trekken zijn, dankzij de kleine inkepingen aan de vingerbasis.