HET UV-WEREND T-SHIRT: EFFICIËNTE EN HANDIGE BESCHERMING TEGEN DE ZON

Bescherming tegen de zon op het strand en in het water

Beperk de risico's van blootstelling aan de zon als je aan zee bent en zorg dat je alles bij hebt om je optimaal te beschermen tegen de zon: sowieso zonnecrème, een zonnehoedje en een zonnebril, aangevuld met een uv-werend T-shirt voor kinderen. Dat is de meest doeltreffende bescherming van de gevoelige huid van je kinderen.

Lopen, springen, in het water spelen en dan in het zand: kinderen weten altijd wel iets te bedenken om zich te amuseren aan het strand! Een van de grote voordelen van het uv-werend T-shirt voor in het water is dat het zo polyvalent is. Deze strandkleding beschermt je hele gezin tegen de zon, overal en in alle omstandigheden (in het water, op het zand, op de rotsen...).

De anti-UV shirts zijn ook minder 'gedoe' dan zonnecrème ! Zeker als je meerdere kinderen hebt, ben je als ouder vlug heel wat tijd kwijt met het om de 2 uur insmeren van elk kind en het is vervelend voor de allerkleinsten die ongeduldig worden om terug te gaan spelen. Een water T-shirt kan in zo'n geval een goede keuze zijn die je heel wat insmeertijd bespaart. Alleen die delen van het lichaam die niet bedekt zijn door het uv-werend T-shirt moeten dan nog ingewreven worden.

Onze tip: Als je zelf van plan bent om rustig met een boek te genieten op je strandlaken, bedenk dan dat een uv-werend T-shirt het equivalent is van een zonnecrème factor 50 die je telkens na het baden en om de 2 uur moet aanbrengen!

/!\Opgelet/!\: Niet elk T-shirt beschermt voldoende tegen uv-straling! Een klassiek wit T-shirt biedt wel enige bescherming op het strand, maar die valt helemaal weg als de stof nat wordt.

HOE BESCHERM IK MIJN KIND TEGEN DE ZON OP HET STRAND?

We zijn niet allemaal gelijk voor de zon: als voor volwassenen de gevolgen van een zonneslag onschadelijk blijven, zijn ze dat minder voor een kind of een baby. Inderdaad, zonnebrand en onbeschermde blootstelling tijdens de kindertijd tast het afweersysteem van de huid onherroepelijk aan en de celbeschadiging is permanent. Als een kind dan eenmaal volwassen is, is het risico op het ontwikkelen van huidkanker des te groter.

Om verbranding door de zon bij kinderen te voorkomen, zijn er zonnewerende kledingstukken die geschikt zijn voor de aller kleinste: van UV-beschermingstops, watershirts, tot leggings, hoedjes en petten om uw kinderen van top tot teen uit te rusten en te beschermen tegen de zon.

Let op: niet alle anti-UV-kleding is hetzelfde, alleen die met de vermelding "UPF50+" bieden maximale bescherming tegen UVB-stralen.

UPF 50+ NORM, VOOR EEN HOGE BESCHERMING TEGEN DE ZONNESTRALEN

De uv-werende UPF 50+ kleding voor kinderen beantwoordt aan de Europese (EN 13758-1) en Australische (5AS/NZS 4399) normen voor zonnebescherming, de strengste wereldwijde norm, en hun doeltreffendheid wordt erkend door dokters.

Wat houdt die UPF 50+ norm precies in de praktijk?

UPF: Ultraviolet Protection Factor, is de index die het niveau van bescherming tegen de zon van een kledingstuk evalueert. Deze niveaus variëren van UPF 15 (goede bescherming) tot UPF 50 + (uitstekende bescherming): hoe hoger de index, hoe meer de stralen worden tegengehouden en de huid wordt beschermd. Zo is 100% van onze anti-UV-kleding gecertificeerd UPF 50+ (het optimale beschermingsniveau), zelfs als deze nat zijn.

Wat is het geheim? Een zeer dicht geweven polyester- en elasthaanweefsel, zelfs als het nat is, creëert een echte barrière tegen UV-stralen. Ze blokkeren minstens 95% van UVA en 98% van UVB. Dat zorgt voor optimale bescherming tegen de zon, zelfs bij langdurige blootstelling.

UPF50+ Logo

DE ANTI-UV T-SHIRT: DE BESTE BESCHERMING TEGEN DE ZON OP HET STRAND EN IN HET WATER

Het strand is leuk voor kinderen: water, zand en golven zorgen voor een uitdagend speelterrein. Het is echter ook één van de plaatsen waar de UV-index van de zonnestralen het sterkst is en een reëel gevaar vormt voor de huid van de jongsten.

TIJDLOZE BESCHERMING

Zonnebrandcrème is een onmisbare filter tegen de UV-stralen. Maar het heeft ook zijn beperkingen: het moet om de twee uur worden aangebracht en vernieuwd, om de symptomen van een zonneslag te voorkomen. Dit kan al snel een tijdrovende taak worden voor ouders en peuters die graag willen verder spelen. De anti-uv tops helpt dan om de tijd die je hier aan zou besteden te verminderen, en dit is zeker nuttig voor als je een groot gezin hebt.

OPTIMALE BESCHERMING

Een ander nadeel van zonnebrandcrème is dat het moeilijk te zien is of het nu correct is aangebracht op alle delen van het lichaam van je kind die aan de zon zijn blootgesteld. Met een zonwerende T-shirt moeten alleen die delen van het lichaam die niet beschermd worden door het anti-UV-T-shirt met crème worden ingesmeerd.

Ons advies: kies een anti-UV t-shirt met lange mouwen voor uw kind voor maximale bescherming!

BESCHERMING OP ALLE TERREIN

Wist je dat? In tegenstelling tot een UV-beschermende shirt beschermt een klassiek katoenen t-shirt eenmaal nat niet meer tegen de zonnestralen.

Hoe kies je een anti-uv t-shirt voor je kind?

DE ANTI-UV T-SHIRT: TECHNISCH EN KLEURRIJK

De uv-werende kleding heeft een heel moderne snit, kleur en ontwerp, zodat de huid van je kinderen perfect beschermd blijft terwijl ze er ook nog eens goed uitzien. Zonder dat het opvalt, doen de technisiteiten van de kleding hun werk. De meeste UV T-shirts zijn uitgerust met :

Hoe kies je een anti-uv t-shirt voor je kind?

WATER T-SHIRT OF UV-WERENDE TOP : WAT IS HET VERSCHIL?

Olaian UV T-shirt Regular Fit

EEN LOSSE PASVORM VOOR COMFORT

Het is een kledingstuk met klassieke, ruime snit voor extra comfort, dat kinderen heel gemakkelijk aan en uit kunne trekken. Het water T-shirt is ontworpen om een maximuum aan comfort te bieden als het droog is, ideaal voor peuters die graag op het strand spelen.

Olaian UV T-shirt slim fit

EEN STRAKKERE PASVORM VOOR BOARDSPORTEN

De UV-werende top is ontworpen voor de beoefening van glijsporten. De strakkere pasvorm en naadloze panelen onder de armen beperken irritatie en bieden maximaal comfort, zelfs als ze nat zijn. Je kinderen hebben veel bewegingsvrijheid nodig wanneer ze in het water spelen, bodyboarden of surfen, en daarom zijn deze UV-shirts ideaal.

ONTDEK AL ONZE ZONWERENDE KLEDING

Olaian Anti-UV Baby

BABY (6 MAANDEN TOT 4 JAAR)

Olaian Uv-werend T-shirts voor meisjes 4 tot 14 jaar

MEISJES (4 TOT 14 JAAR)

Olaian Uv-werend T-shirts voor jongens 4 tot 14 jaar

JONGENS (4 TOT 14 JAAR)