Hoe kies je een bivak voor karpervissen?

Karpervissen is een techniek waarbij je soms meerdere dagen en nachten aan de waterkant zit. Het is dan ook essentieel om het juiste bivakmateriaal te kiezen.

bivak voor vissers

Karpervissen is een techniek waarbij je soms meerdere dagen en nachten aan de waterkant zit. Het is dan ook essentieel om het juiste bivakmateriaal te kiezen.

De bivvy

Hier kan je in schuilen bij slecht weer. Er zijn twee soorten schuiltenten voor 's nachts:

- Een bivvy is dicht aan de voorzijde, groot genoeg voor 1 of 2 personen en geschikt voor meerdere nachten; de winterskin voorkomt condensatie binnenin zodat je droog blijft.

- Een paraplu (of "brolly") is geschikt voor een sessie van een nacht tijdens de zomer, staat snel opgesteld en beschermt je tegen regen en wind.

bivvy.jpg

De bedchair

Op dit bed zul je de nacht doorbrengen.

Dankzij de in de hoogte verstelbare voeten blijf je stabiel op elke ondergrond. De dikte van de matras en het doek zorgen voor het nodige comfort voor één of meerdere nachten. 

De opbergvakken aan de zijkant bieden plaats voor centrales en telefoons.

Een bredere bedchair zal nog comfortabeler zijn.

bedchair.jpg

De donsdeken

De dikte van de donsdeken kun je aanpassen aan het seizoen. Er bestaan modellen die je vastmaakt op de bedchair om te voorkomen dat je struikelt als je uit je bed springt wanneer je beet hebt.

donsdeken.jpg

De karperstoel

Een karperstoel dient om op te zitten terwijl je wacht aan het water. Net zoals bij bedchairs zijn de bredere modellen het meest comfortabel en zijn de voetjes verstelbaar, voor stabiliteit op elke ondergrond. De armleuningen zorgen voor extra comfort. Hoe hoger je karperstoel, hoe groter je zitcomfort.

karperstoel.jpg