fietsendrager-achterklep

Hoe kies je een fietsendrager?

Fietsendragers zijn perfect om je fietsen veilig en eenvoudig te vervoeren als je een weekendje weg of op vakantie gaat. Het type bevestiging, de prijs en het aantal fietsen spelen een doorslaggevende rol in je keuze.

Het type bevestiging, de prijs en het aantal fietsen dat je mee wilt nemen, spelen een doorslaggevende rol in je keuze. Er bestaan drie soorten bevestiging: op de trekhaak, op de kofferbak of achterklep en op het dak.

HOE KIES JE EEN FIETSENDRAGER?

Fietsendrager op de trekhaak

Met een fietsendrager voor trekhaken kun je tot vier fietsen meenemen en ze onderweg tegen schokken beschermen. Op sommige modellen kun je de fietsen zelfs kantelen zodat je nog steeds toegang hebt tot de kofferbak. Controleer wel altijd de maximaal toegelaten verticale belasting voor de trekhaak van je voertuig. Je vindt die informatie op het plaatje van de fabrikant op de trekhaak.

fietsendrager-achterklep

Fietsendrager op de kofferbak/achterklep

Met een fietsendrager op de kofferbak of achterklep kun je één tot drie fietsen vervoeren zonder dakdrager of trekhaak. Deze fietsendragers zijn geschikt voor recreatief of regelmatig gebruik. Controleer goed of de fietsendrager op je voertuig past en voorzie een nummerplaat en verlichtingsbalk.

HOE KIES JE EEN FIETSENDRAGER?

Fietsendrager op het dak

Met een fietsendrager op het dak kun je tot vier fietsen vervoeren, afhankelijk van het type voertuig. Je maakt hem vast aan de dakdrager. Hou wel rekening met de extra hoogte wanneer je in een parkeergarage, op tolwegen of in ondergrondse garages rijdt.

HOE KIES JE EEN FIETSENDRAGER?

Accessoires voor fietsendragers

Met accessoires voor fietsendragers kun je een nummerplaathouder, riemen, adapters en schuimrubberen bescherming toevoegen om je fietsen tijdens het transport te beschermen.

Bekijk ook onze andere adviezen

een hybridefiets kiezen

Hoe kies ik een hybridefiets?

Een hybridefiets is het perfecte compromis tussen een stadsfiets en een mountainbike. Het is de ideale metgezel om zowel over verharde als onverharde wegen te rijden. Hoe maak je de juiste keuze? Volg onze gids!

vélo hybride en campagne

Het platteland ontdekken op twee wielen!

Fietsen op het platteland biedt tal van voordelen: jedoet aan sport, je geniet met het hele gezin, je doetaan sightseeing...