Unselected
header-outfit-zomer

Welke golfoutfit trek je aan in de zomer?

De zon straalt, het kwik schiet de hoogte in... De zin om te golfen wordt onweerstaanbaar, je kan niet wachten tot het wat koeler wordt.

Geen nood, met een aangepaste outfit kan je ook in volle zomer de golfbaan op!

 

Unselected

DE ONMISBARE UITRUSTING OM COMFORTABEL TE GOLFEN IN DE ZOMER BESTAAT UIT TWEE DELEN: JE OUTFIT EN JE ACCESSOIRES.

Unselected

De gepaste golfoutfit voor in de zomer

test-header

Je hoofd:

Het is heel belangrijk dat je je hoofd beschermt in de zon en de warmte, om het risico op een zonneslag te vermijden. Met een lichte pet kom je al een heel eind. En als het kwik echt de hoogte in gaat, maak je pet dan geregeld nat om je hoofd af te koelen. 

Je bovenlichaam: 

Wil je een comfortabel poloshirt dat de warmte vlot afvoert, kies er dan eentje in een heel licht materiaal. Zo is de stof licht en soepel en kan ze je huid beter droog houden, door je transpiratievocht af te voeren. Een extra troef van de stoffen van tegenwoordig is hun rekbaarheid: optimaal comfort verzekerd tijdens je golfpartijtjes. Moderne poloshirts hebben okselinzetten die de vorming van onfrisse geurtjes tegengaan. Zo ondervind je geen hinder terwijl je speelt. Kies wel voor golfpolo's die zowel je nek als je onderrug bedekken, ook tijdens de swing.

Je benen:

Naargelang je voorkeur kies je voor een lange broek of een bermuda. Net zoals bij de poloshirts kies je er best eentje in een lichte, ademende stof. De meeste nieuwe materialen zijn tegelijk comfortabel en verkoelend. Een specifieke weefstructuur zorgt voor ademend vermogen. En dankzij de rekbaarheid van de stof hindert je broek of bermuda je swingbeweging niet.

Je voeten:

De juiste schoenen zijn cruciaal voor je comfort terwijl je golft. Op een golfbaan leg je gemiddeld 10 km af, dan vermijd je maar best dat je voeten oververhit raken. Kies voor ademende, lichte schoenen. En verlies zeker ook de grip niet uit het oog. Een noppenprofiel zorgt ervoor dat je beter speelt op heel droge banen.

Unselected

De accessoires om te golfen zonder te zweten 

Unselected
paraplu-outfit-zomer

Geef de zon geen kans met een paraplu!

Wil je altijd schaduw terwijl je golft? Schaf jezelf dan een golfparaplu aan. De naam zegt het niet meteen, maar dit soort paraplu's beschermt wel degelijk tegen de zon. De paraplustof met uv-beschermfactor van 50+ zorgt voor schaduw en verkoeling op de golfbaan.

Unselected
trolley-outfit-zomer

Een trolley: comfortabel voor je rug!

Geef vermoeidheid geen kans en ga voor een golftrolley. Door je golftas voort te duwen in de plaats van ze te dragen, bespaar je heel wat energie. En zweet.

Unselected
tas-outfit-zomer

Een golftas: nooit nog dorst op de baan!

De isolerende vakken in golftassen zijn ook een belangrijke troef: ze houden je drank en snacks koel, zo heb je altijd wat verfrissende proviand bij je tijdens het golfen.

Unselected

Vergeet vooral niet om geregeld te drinken en je in te smeren met zonnebrandcrème, zo loop je minder risico dat je bevangen wordt door de warmte. Speel ook eerder vroeg of wat later op de namiddag, zo mijd je de warmste uren van de dag. Geniet ervan!

Unselected

Deze tips zullen je misschien ook interesseren:

de deugden van golf

De deugden van golf

Een balletje in een gat spelen dat 10,8 cm diameter meet en 500 meter verder ligt, dat gaat toch niet... Fout! Golf is uitdagend. Ga de uitdaging aan en geniet!