HOE KIES JE EEN GYMBAL?

Ligt die swiss ball in je Decathlon-winkel al een tijdje naar je te lonken, en heb je beslist om ermee te starten? Gefeliciteerd! Die dikke rubberen bal uit Zwitserland, die al jaren de beste vriend is van vele coaches, is de perfecte uitrusting om je spieren in alle zachtheid te trainen. Wij leggen je uit hoe je de ideale bal kiest. Wat is een swiss ball? Criteria om de juiste swiss ball te kiezen Extra accessoires voor de swiss ball

keuzewijzer-kiezen-swiss-ball-cover

Wat is een swiss ball?

Wat is het nut ervan?

Deze grote, met lucht gevulde sportbal heeft talrijke voordelen. Je moet er je evenwicht op houden, waardoor het een uitstekende manier is om je diepliggende spieren te trainen, zoals je buikspieren. Hij bevordert ook je bloedsomloop, maakt je soepeler, werkt aan je evenwicht en verbetert je concentratievermogen. En het is nog leuk ook!

swiss-ball-product

WIE KAN HEM GEBRUIKEN?

Ondanks de clichés die er rond hangen, is de swiss ball niet alleen iets voor oudere mensen tijdens hun zachte gymles! Hij is heel gebruiksvriendelijk en multifunctioneel, en dus geschikt voor iedereen die zijn silhouet wil verbeteren zonder intensief aan cardiotraining te doen! Bovendien wordt hij ook gebruikt door atleten die hun prestaties willen verbeteren. Surfers, voetballers, tennissers, ze hebben hem allemaal in huis om hun evenwicht te verbeteren en sterker te worden! Of je nu een sedentaire of actieve levensstijl hebt, jong of oud bent, man of vrouw, de swiss ball is voor iedereen geschikt.

swiss-ball-product

WANNEER KUN JE HEM GEBRUIKEN?

Deze fitnessbal is een onmisbaar accessoire in de pilatesles, in groep of thuis. Hij maakt ook klassieke krachttrainingen efficiënter en is de ideale manier om uit je comfortzone te komen. De swiss ball is ook geschikt voor mensen met rugproblemen of mensen die terug beginnen te sporten na een operatie of ongeval. En wist je dit al? Je bureaustoel vervangen door deze yogabal verbetert je houding, de hele dag door! Durf jij het aan?

swiss-ball-product

Criteria om de juiste swiss ball te kiezen

 

JOUW NIVEAU

Om geen foute keuzes te maken bij je aankoop, raden we je aan om een bal te kiezen volgens je niveau:~Beginner: is het de eerste keer dat je dit leuke accessoire gaat gebruiken en wil je er op je eigen tempo aan wennen? Kies dan voor een swiss ball basic of een stabiele swiss ball, die zijn stabieler en comfortabeler. Bovendien moet je dan niet telkens achter je bal aan gaan rennen als je van positie verandert!~Expert : heeft deze basic bal geen geheimen meer voor je en wil je graag wat meer uitdaging in je oefeningen? Til ze dan naar een hoger niveau en kies een swiss ball met geïntegreerde elastieken om je hele lichaam te trainen. Laat je arm-, rug- en buikspieren werken!

Tip: de Swiss Ball met een verzwaarde basis is de ideale vervanging voor je bureaustoel.

cc-kiezen-swiss-ball-gebruik

JE LICHAAMSBOUW

Kies de juiste maat swiss ball om je rug te beschermen en je inspanningen optimaal te laten renderen:

 - Kleiner dan 1,65 m: kies voor een gymbal maat S, van 55 cm.

- Tussen 1,65 en 1,85 m: kies voor een gymbal maat M, van 65 cm.

- Meer dan 1,85 m: kies voor een gymbal maat L, van 75 cm.

Vind je het moeilijk om te weten of je fitball de juiste maat heeft? Ga dan in het midden van de bal zitten, met je rug mooi recht: je voeten moeten plat op grond staan en je heupen moeten iets hoger zijn dan je knieën. Maar let op: een te grote gymbal kan ervoor zorgen dat je je rug net méér kromt. Wil je je swiss ball gebruiken als bureaustoel? Neem dan een maat L voor maximaal comfort en stabiliteit.

Speciale tip voor zwangere vrouwen: naarmate je zwangerschap vordert, zul je zwaarder worden. Voor meer comfort, en om te vermijden dat je nóg een extra bal moet kopen, raden we je aan om meteen een maat groter te kopen dan wat je gewoonlijk zou nemen. In functie van hoe je zwangerschap vordert en van hoe je je voelt kun je er lucht uitlaten of bijpompen.

DE SAMENSTELLING VAN DE SWISS BALL

Let je op de samenstelling van je producten en uitrusting? Een schitterend idee! Onze gymballen zijn gemaakt uit polyvinylchloride(PVC), een zeer duurzaam materiaal. En, goed nieuws: ze bevatten geen ftalaten. Berg je bal op op een droge, donkere plek, zo gaat hij het langst mee. Gebruik 'm niet vlak bij een radiator of op verwarmde vloeren (leg hem in dat geval op een matje).

swiss-ball-product

EXTRA ACCESSOIRES VOOR DE SWISS BALL

Met een gymbalpomp kun je de moeilijkheidsgraad van je oefeningen variëren. Wil je jezelf wat uitdagen? Even bijpompen, en gaan!! Hoe harder je bal opgepompt is, hoe instabieler hij zal zijn. 

swiss-ball-product

Ben je bang om eraf te glijden? Geen paniek, daar bestaan twee heel eenvoudige oplossingen voor: leg een gymmatje onder je swiss ball en trek antislipsokken aan! 

swiss-ball-product

Draag ook de juiste kledij om je helemaal op je gemak te voelen tijdens je sportsessie. Kies voor een nauwaansluitende outfit, zodat je kledij niet alle kanten op gaat en je er helemaal verstrikt in raakt. Zorg ervoor dat je je comfortabel voelt!

swiss-ball-product