HOE KIES JE EEN RUGBYBAL?

Je keuze is bepalend voor je spelkwaliteit en je beleving! Je moet rekening houden met meerdere parameters (maat, gripkwaliteit, aerodynamische eigenschappen, plaatsing van het ventiel) bij de keuze van de perfecte bal voor je trainingen en wedstrijden.

rugbybal
Hoe kies je een rugbybal?

EEN BAL VOLGENS JE LEEFTIJD

Hoe kies je een rugbybal?

EEN BAL DIE IS AANGEPAST AAN JE GEBRUIK

 Interact Beachrugby 636x400[8396262CC]TCI_SCENE_001

VRIJETIJDSRUGBY

Voor beginners zijn 'vrijetijdsballen' perfect geschikt. Voor kinderen zijn er ook ballen uit plastic en schuimstof. Die zijn lichter en komen minder hard aan. Ze zijn ideaal om kennis te maken met de eerste technische bewegingen van rugby (passen, voetenspel). In de categorie vrije tijd vind je ook ballen voor strandrugby. Ze zien er leuk uit en zijn bestand tegen de specifieke omstandigheden (zout, zand). Je vindt ze in maat 3, zo kun je ze makkelijker beetpakken op het strand. 

hoodie 500

OM REGELMATIG TE TRAINEN EN WEDSTRIJDEN TE SPELEN

Het is essentieel om een onderscheid te maken tussen ballen voor trainingen en ballen voor wedstrijden. Ballen voor trainingen moeten beschikken over een goede grip en slijtvast zijn om een heel seizoen te kunnen meegaan. Alle ballen zijn met de hand genaaid (vanaf ons gamma 300). Zo zijn de vlakken steviger en goed geassembleerd, wat hun aerodynamische kenmerken verbetert. Het grote verschil met de wedstrijdballen zit in het evenwicht van de bal, de dichtheid en de baltoets. De plaatsing van het ventiel op de naad is een aanwijzing voor een beter evenwicht, wat ervoor zorgt dat je zowel met de hand als met de voet de bal een preciezer traject kunt laten volgen. De dichtheid zorgt ook voor een beter draagvermogen in de lucht. Een zwaardere bal met een beter evenwicht zorgt voor veel betere spelvoorwaarden en sensaties. Het is erg belangrijk om je wedstrijdbal goed te onderhouden, zodat de intrinsieke kenmerken langer behouden blijven, meer bepaald op het vlak van grip. Als je je bal regelmatig eens laat leeglopen, beperk je de voortdurende spanning op de naden, waardoor hij langer meegaat.