Tijdens de jacht laat een hond zich leiden door zijn instinct en de opwinding. Een trainingshalsband is dan handig om de hond zelfs van op afstand onder controle te houden.Maak een doordachte keuze, zodat je beschikt over een instrument dat rekening houdt met de behoeften van je hond én dat je africhtingsbevelen op de juiste manier over een grotere afstand doorgeeft.

AFSTAND

Binnen het aanbod aan trainingshalsbanden heb je de keuze uit 3 afstanden:  kort (< 200 m), gemiddeld (tussen 200 m en 500 m) en lang (> 500 m). De gewenste afstand hangt af van het hondenras. Ben je actief op een jachtterrein met hoogteverschillen of dichtere begroeiing (zoals een bos)? Dan moet je de afstandsaanduidingen vermeld op het halsbandmodel ongeveer door 2 delen.

STIMULATIEMETHODE

Alle modellen beschikken sowieso over een regelbaar systeem op basis van elektrische impulsen.  Sommige modellen bieden bovendien de mogelijkheid om een geluidsignaal of trillingen uit te zenden.

AANTAL HONDEN

Wil je meerdere honden africhten? Kies dan voor een model met een afstandsbediening die meerdere halsbanden kan bedienen.

Hoe kies je een trainingshalsband?

Ewen

Jacht verkoper

Informeer je over de oplaad methode van de halsdband. Een systeem op batterijen kan je makkelijk vervangen tijdens de jacht. Een systeem met ingebouwde batterij blijft het gemakkelijkste en zal voor geen extra kosten zorgen.