Alt/paardrijden-bij-koud-weer-titel

Uitrusting en tips voor wie bij koud weer wil gaan rijden

.

Als je gaat rijden in de winter, is het belangrijk om je goed uit te rusten, zodat je kunt blijven genieten van het paardrijden. Het Fouganza-team vertelt je welke uitrusting je best draagt en geeft je enkele tips mee zodat je ook bij lage temperaturen kunt gaan rijden.

Alt/paardrijden-bij-koud-weer-principe-van-3-lagen

Kleding: gebruik de 3-lagentechniek!

De eerste laag: een ademende laag, die je droog houdt.

De tweede laag: een isolerende laag, die je isoleert tegen de koude. Bijvoorbeeld een fleece, of een donsjas. Let erop dat je deze tweede laag kiest op basis van de buitentemperatuur en je activiteit. Als ze te warm is, loop je het risico overmatig te zweten. Maak ook zeker gebruik van eventuele verluchtingsritsen in je fleece of donsjas.

De derde laag: de beschermlaag, tegen wind en regen. Belangrijk: onze jassen hebben een rits met dubbele slede. Zo kan je ook enkel de onderkant van je jas openmaken. De bovenkant blijft gesloten, maar je kunt op je paard de onderkant openmaken. Lekker handig in het zadel!

Alt/paardrijden-bij-koud-weer-laarzen

Houd je voeten warm

Hiervoor heeft iedereen zijn eigen trucje. We zijn sommen de enkele tips voor je op:

- Draag wintersokken: onze "warme" Fouganza-wintersokken zijn dikker rond de voet, maar dunner rond de enkel, zodat ze enerzijds extra warmte geven, maar je evengoed je gebruikelijke laarzen of chaps kunt dragen.

- Steek een warmtepack tussen je zool en je voet

- Draag zijden ondersokken (maar pas op voor overlapping: de kleinste vouw kan al fataal zijn)

- Investeer in warme, gevoerde rijlaarzen: de LB 560 van Fouganza bijvoorbeeld.  

Nog een tip: spring na het rijden niet van je paard af, laat je glijden. Het harde contact met de grond kan, als je koude voeten hebt, een onaangenaam elektrisch schokje geven.

Alt/paardrijden-bij-koud-weer-handschoenen

Houd je handen warm en droog

Je handen hebben vaak sterk te lijden onder de koude. Draag daarom als je gaat rijden altijd handschoenen, om ze te beschermen. De Kipwarm-handschoenen beschermen je ook tegen de regen: de bovenkant van de handschoen is gemaakt van waterdicht materiaal.

Let ook op andere gevoelige zones. Onze jassen hebben een opstaande kraag, maar een nekwarmer kan je outfit vervolledigen.

Met dank aan Julie, Anne, Audrey, Elcke, Lucie en Valérie voor hun tips :)

En jij, wat draag jij als je in de winter gaat rijden? Wat zijn jouw trucjes?

Alt/angelique

Angélique

Ik ben al gepassioneerd door paarden sinds ik 4 jaar oud was. En ik kan er maar niet genoeg van krijgen! Twee jaar geleden kwam mijn droom uit toen "Cantad", een Arabische volbloed van 6 jaar oud, in mijn leven kwam. Ik hou van schrijven, maar niet zo van spelfouten (als je er eentje ziet, geef me dan een seintje en ik verbeter ze meteen!), en ik heb het genoegen om onze Fouganza-tips mee te geven.

Alt/pantalon-kipwarm-fouganza-hiver-teaser

Ken je de Kipwarm al?

Deze maand stellen we je dé ultieme winterbroek voor: de Kipwarm. De broek maakt al enkele jaren deel uit van ons assortiment.Maar dit jaar hebben we ze in een nieuw jasje gestoken. Tijd om ze te (her)ontdekken!

Hoe kies je een paardendeken? -titel

Hoe kies je een paardendeken?

De winter komt steeds dichterbij en je weet nog niet goed of je je paard met een deken wilt bedekken ... of niet?Hier zijn enkele vragen die je op weg helpen naar het antwoord.

Alt/kleine-gewoontes-comfort-paard-koud-teaser

Deze goede gewoontes zorgen voor het comfort van je paard in de kou

Bij deze winterse temperaturen heeft je paard wat meer begeleiding nodig voor je ermee op pad gaat. Ontdek hier welke gewoontes je jezelf kunt aankweken om het je paard zo comfortabel mogelijk te maken.

paardendekens: enkele handige weetjes korte tekst

Paardendekens: enkele handige weetjes

Je weet ongetwijfeld wat een paardendeken is. Je gebruikt het ongetwijfeld de hele winter lang, maar ken je ook alle eigenschappen en handigheidjes!We zetten ze even voor je op een rijtje. Je zal je paardendeken bekijken alsof het iets helemaal nieuws is!