Met een gymbal kom je weer fysiek en mentaal in topvorm

Een gymbal is goed voor je. Beter nog, hij biedt alleen maar voordelen! Deze grote fitnessbal die we allemaal ooit wel ergens gezien hebben zonder te weten waarvoor hij precies dient, biedt allerlei voordelen voor onze fysieke vorm en gezondheid. Kinesitherapeuten en sportcoaches werken er overigens al tientallen jaren mee. Wil je weten waarom?

keuzewijzer-kiezen-gymbal-cover

Een accessoire dat voor iedereen toegankelijk is

De gymbal is in elke zin van het woord voor iedereen toegankelijk. Ten eerste financieel. Voor een model van goede makelij betaal je slechts zo'n vijftien euro! Ten tweede is het een accessoire dat iedereen ongeacht de leeftijd of lichaamsbouw kan gebruiken. Rond of slank, jong of oud ... de gymbal past zich aan! Bovendien is de gymbal zeker niet alleen bestemd voor de fysieke voorbereiding van kampioenen of experts. Het gebruik is geschikt voor elk niveau. De bal is zelfs uitstekend als accessoire om mee te beginnen als je niet bekend bent met training. De eenvoudige vorm is sowieso al aangenamer en minder imponerend dan een paar halters of een roeitrainer, en het gebruik heeft iets weg van een spel.

keuzewijzer-kiezen-gymbal-gebruik

Thuis en op kantoor

Een gymbal is overal te gebruiken. Voor een heel eenvoudige reden: je kunt de bal gebruiken als stoel! Zelfs zonder enige specifieke oefening zet je je lichaam al aan het werk gewoon door op de bal plaats te nemen. Hij kan dus gedeeltelijk je bureaustoel vervangen (wordt in veel bedrijven algemeen toegepast). Thuis kun je hem ook gemakkelijk een plaatsje geven. Geloof ons vrij: een gymbal is perfect om comfortabel een film te kijken! We raden echter aan om het gebruik te beperken tot 2 uur per dag, en om af te wisselen tussen het zitten op een stoel en op de gymbal.

keuzewijzer-kiezen-swiss-ball-maat

Lichte inspanningen met een maximale efficiëntie

We komen tot de kern van de zaak … Een gymbal is een compleet hulpmiddel omdat hij ons constant in onevenwicht brengt. Je moet je hele lichaam en meer inzetten om niet te vallen! Je spieren (voornamelijk van je buik, billen en rug), maar ook je gewrichten, je evenwichtszin en je concentratie. Met eenvoudige en regelmatige oefeningen zal je snel zichtbaar en voelbaar resultaat boeken!

keuzewijzer-kiezen-swiss-ball-niveau

Een stevig lichaam, van kop tot teen

Zoals we eerder al opmerkten, moeten we ons hele lichaam inzetten door het onevenwicht en de instabiliteit van de gymbal. Hij zet je diepliggende spieren aan het werk, dat zijn spieren die erg dicht bij je skelet liggen en die we weinig (of zelfs niet) gebruiken in het dagelijkse leven. Deze spieren zijn echter essentieel voor je lichaamshouding en bewegingen. Diepliggende spieren zitten zowat overal in ons lichaam! Aan de boven- en onderrug, aan de buik, schouders, billen dijen, kuiten … Naargelang van de oefeningen en je doelstellingen (platte buik, stevige billen, slanke benen …), kun je dus de gewenste spieren trainen!

keuzewijzer-kiezen-swiss-ball-niveau

Vaarwel rugpijn

Met een gymbal is je ruggengraat in goede handen! De bal werd oorspronkelijk gebruikt door een Zwitserse kinesitherapeut en biedt een dubbel voordeel voor je rug. Ten eerste wordt je houding gecorrigeerd: om niet te vallen, moet je rug recht zijn en moet je stevig steunen op de vloer. Met andere woorden, verslappen is gelijk aan omvallen! Het tweede voordeel vloeit voort uit het eerste: door een betere zithouding aan te nemen, voorkom of verlicht je rugpijn en vermijd je met name lendenpijn!

keuzewijzer-kiezen-swiss-ball-maat

Meer welzijn, minder stress

Iedereen weet dat fysieke activiteit bijdraagt aan je mentale evenwicht. Het gebruik van een gymbal vormt daar geen uitzondering op, in tegendeel! De gymbal is een soort dynamische meditatie die je helpt negatieve ideeën te vermijden en een opeenstapeling van stress te bestrijden door je te verplichten om los te laten: om niet te vallen, moet je geest zich concentreren en zich richten op je lichaam en bewegingen. Als kers op de taart vertienvoudigt je concentratievermogen!

gymbal

De gymbal is een eenvoudig, toegankelijk en compleet accessoire, onmisbaar voor pilates. Ideaal voor iedereen die aan zijn of haar houding wil werken, de diepe spieren wil verstevigen of betere prestaties wil neerzetten.

foto productfiche gymbal