5 GOEDE REDENEN OM OP EEN GYMBALL TE GAAN ZITTEN

Een gymball is een grote fitnessbal die je kunt gebruiken voor stretchoefeningen, om je spieren te versterken of om een juiste lichaamshouding aan te nemen, typisch voor Pilates. Ze bestaan in verschillende diameters (te kiezen volgens je lengte) en zijn zeer efficiënt: veel efficiënter dan je je kan voorstellen. Begin door goed rechtop te zitten, we vertellen meteen waarom…

gymball pilates

DE GYMBALL VERBETERT JE HOUDING

Als je het niet meer gewoon bent om een rechte houding aan te nemen, dan is de gymball een uitstekend hulpmiddel. Door te gaan zitten op een gymball corrigeer je en verbeter je je houding. De instabiliteit van een gymball verplicht je om vaak van positie te veranderen, maar je wordt je ook bewust van je houding. Tegelijkertijd verbeter je je volledige lichaamshouding en voorkom je rugklachten door een verkeerde houding.

DE GYMBALL VERBETERT HET EVENWICHT

Onmiskenbaar is ook dat de gymball het evenwicht stimuleert, zowel lichamelijk als mentaal. Ongeacht de oefeningen die je doet op een gymball, word je verplicht om je evenwicht te vinden om de oefeningen uit te voeren en een juiste houding aan te nemen. Door op zoek te gaan naar stabiliteit en controle, werk je ook aan je concentratie.

DE GYMBALL, DE VRIEND VAN DE PLATTE BUIK

Het is waarschijnlijk niet het beeld dat je hebt van een gymball, maar hij is ook ideaal om je buikspieren te trainen! Om een goede zithouding aan te nemen, trek je de spieren van je onderlichaam samen, maar dat niet alleen: om je evenwicht te vinden, spreek je ook je buikspieren hard aan. Daarom is de gymball ideaal om buikspieren te kweken. Als je specifiek op deze zone wilt trainen en een op zoek bent naar een platte buik, kan je onze filmpjes met oefeningen bekijken om thuis te trainen.

DE GYMBALL TRAINT DE BEENSPIEREN EN GEEFT JE EEN STRAKKER FIGUUR

Om te gaan zitten op een gymball , moet je eerst en vooral je evenwicht vinden. Daartoe ga je de spieren van je knieën, heupen en enkels automatisch samentrekken. Zonder dat je het echt beseft, train je en versterk je de diepe spieren en de wervelkolom. Door er een gewoonte van te maken om je gymball regelmatig te gebruiken (15 minuten per dag om te beginnen), versterk je je spieren en werk je meer in het algemeen aan een strak figuur. Dankzij die training van de diepe spieren ga je cellulitis en dus de sinaasappelhuid te lijf.

DE GYMBALL HOUDT JE GEZOND

Doordat je op een gymball een juiste houding aanneemt, voorkom je rugklachten, vooral in de onderrug. De microbewegingen die je maakt om een goede houding aan te nemen op een gymball versterken de rugspieren. Deze microbewegingen en de niet-statische houding die je moet aannemen op een gymball zorgen ook voor een betere bloedsomloop. En door altijd in beweging te zijn zonder dat je het zelf in de gaten hebt, blijf je energiek en werk je aan je spiertonus. De gymball verbetert je algemene gezondheid dus aanzienlijk. Hij bezorgt je weer energie, conditie en spiertonus.

We raden je sterk aan om de gymball regelmatig te gebruiken omdat hij bijdraagt aan een goede algemene gezondheid! Met dit complete accessoire kan je je spieren tegelijkertijd versterken, ontspannen en stretchen. Probeer hem snel, en laat je helemaal overtuigen!