Hoe bewonder je de fauna in het gebergte?

Wil je de bergen in al hun pracht bewonderen? Dan moet je niet vergeten om met een aantal regels rekening te houden. Wij helpen je alvast op weg:

observation_faune_montagne

Als je een trektocht maakt, laat je je vooral overweldigen door de betoverende natuur. Dankzij de slimme tips van Jérémy Calvo, natuurkundige en videoverantwoordelijke bij Quechua, kom je te weten hoe je de dieren in de bergen zo goed mogelijk kunt bewonderen ...

observe

Houd je oren en ogen open

observe

Geef dieren hun vrijheid

Houd een bepaalde afstand

Als een dier zijn gedrag lichtjes aanpast, wil dat waarschijnlijk zeggen dat je te dichtbij bent. Houd dus steeds voldoende afstand tussen jou en het dier om het niet nodeloos bang te maken. Anders gaat het er toch maar vandoor ...

Dieren in de vrije natuur voeder je niet 

Sta je zo dicht bij een dier dat je het kunt voederen? Wel, dan heb je alvast ons vorige advies niet grondig gelezen. We raden je af om dieren in de vrije natuur te voederen. Ze raken het anders gewoon dat mensen hen eten geven. Na een tijdje zullen ze dan zelf niet meer voor hun eigen voeding kunnen zorgen. Dieren in de vrije natuur zijn onvoorspelbaar. Let dus op.

Laat je lokfluitje liever thuis

Als je een lokfluitje gebruikt, wordt vogels spotten een stuk eenvoudiger. Maar overdrijf er niet mee want dergelijke fluitjes hebben een invloed op het gedrag van de dieren.

Wat is een lokfluitje?

Het is een instrumentje dat lijkt op een gewoon fluitje en het karakteristieke geluid van een vogel nabootst.

Wees vooral erg behoedzaam tijdens het broedseizoen en erg koude periodes omdat de vogels dan het meest kwetsbaar zijn en op zoek zijn naar rust om te overleven.

comment_observer_faune_appeau

Tot slot raden we je aan om erg behoedzaam te zijn tijdens het broedseizoen en erg koude periodes omdat de vogels dan het meest kwetsbaar zijn en op zoek zijn naar rust om te overleven.