Randonnée

Welkom in de wereld van Wandelen en Trekking!

Hier vind je alles terug voor een geslaagde wandeling, trekking of een backpacking - trip. Ontdek onze kleding, schoenen, rugzakken, materiaal en accessoires. Al onze producten van Quechua & Forclaz werden speciaal ontwikkeld om hiking en trekking makkelijker te maken.

Wat is trekking ?

Om het simpel te zeggen is trekking of trek eigenlijk een lange wandeltocht!

Trek is een Afrikaans woord dat ‘migratie’ betekent en vandaag gebruikt wordt als we het hebben over uitgestippelde wandelroutes in de bergen, woestijn of stedelijke gebieden. Het idee is dus dat je er verschillende dagen met je uitrusting op je rug opuit trekt. Slapen doe je in een tent maar ook in een berghut, een vakantiehuis, jeugdherberg, ... Jij kiest!

Regels bij trekking

Trekken is vooral even je dagelijkse zorgen vergeten om tijdens je tocht op het ritme van de natuur te leven. Maar om volop van je tocht te genieten, moet je je goed voorbereiden! Een wandeltocht van enkele dagen of weken met al je benodigdheden in je rugzak schud je niet zomaar even uit je mouw. Houd rekening met je fysieke paraatheid als je je route uitstippelt: het hoogteverschil en de duur van je wandelingen spelen een belangrijke rol.

Als je tijd hebt, kun je je alvast enkele weekends voor je vertrek voorbereiden. Zo ben je er zeker van dat je schoenen je geen pijnlijke voeten bezorgen en kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan als je je tent gaat opzetten. En trainen hoort er uiteraard ook bij! De gouden regel als je gaat trekken: laat geen sporen achter! Zorg ervoor dat je al je afval meeneemt (en ruim zelfs het afval op dat je langs de paden vindt).

Innovatie voor de juiste prijs

Advies van sportverantwoordelijken

4 producten voor Wandelen

Best verkochte producten

Quechua

Drinkfles 100 met schroefdop 0,8 liter plastic Tritan

(198)
Quechua

Wandelrugzak NH100 10 liter

(3674)
Campingaz

Gasvulling met ventiel voor kooktoestel CP250 (220 gram)

(33)
Quechua

Waterdichtmakende spray voor leer en textiel

(375)