ONTDEK WAT JE ZEKER NODIG HEBT OP EEN TREKTOCHT MET TENT

Wat je bestemming ook is, in dit artikel helpen we je de juiste uitrusting en accessoires uit te kiezen.

homme_femme_trekking_Bivouac

EEN SLAAPZAK

Je slaapzak moet licht en compact zijn. Idealiter kies je voor een met donsvulling, compact en warm. Je hebt zo een lekker warme slaapzak die niet te veel plaats inneemt.

Een mummiemodel sluit beter op je lichaam aan, zodat er een kleiner oppervlakte hoeft op te warmen in vergelijking met een standaardmodel, en de kap voorkomt dat je warmte via ja hoofd verliest.

Let zeker ook op de thermische isolatie. Hier vind je de comforttemperatuur, die temperatuur waarbij je het niet koud en niet warm zult hebben. Ze is afhankelijk van hoe goed je tegen de koude kan, van je uitrusting (een luchtbed dat je isoleert van de grond), je kleding en de weersomstandigheden (vocht, wind, koud...).

EEN SLAAPMATJE

Een slaapmatje hoort onlosmakelijk bij je slaapzak en isoleert je tegen de koude en de vochtigheid van de grond.

Het maakt je nachten comfortabeler en zorgt er zo voor dat je beter kunt herstellen van de inspanningen van de dag. Je hebt de keuze tussen een schuimmatje (die matjes die je vaak opgerold ziet liggen bovenop de rugzak van backpackers), een opblaasbaar matje en een zelfopblazend matje. Een schuimmatje is zeer licht en duurzaam, maar niet bijzonder compact.

Een opblaasbaar of zelfopblazend slaapmatje daarentegen kan je heel gemakkelijk in je rugzak steken en is comfortabel, maar weegt wel wat meer en kan kwetsbaar zijn.

VERLICHTING

Aan jou de keuze: hoofdlamp of multifunctionele lamp, zoals de Clic-lamp van Quechua. Die kan je rond je hoofd vastmaken om je pad te verlichten, maar ook aan de binnenkant van de tent, op je kleding of zelfs op je rugzak. Afhankelijk van het model kunnen die lampen een autonomie van meer dan 10 u hebben.

Camping_homme

EET- EN KOOKGEREI

Op het vlak van materiaal raden we aan om zo min mogelijk mee te nemen, om plaats en gewicht te besparen. Een kookset is ideaal om mee te nemen.

Die is bijzonder compact en combineert verschillende functies: kookpan, bord dat ook dienst kan doen als braadpan, vork, lepel en drinkbeker. Kooksets in aluminium zijn niet alleen erg licht maar kun je ook rechtstreeks op een kooktoestel of open vuur gebruiken.

Sommige kooksets zijn ook voorzien van een warmtediffusor. Die zit onderaan het product, en verhoogt het rendement en verkort de kooktijd.

DRINKGEREI

Waterzak om direct tijdens het wandelen te drinken of een drinkfles: wat je ook verkiest, onderschat niet hoeveel water je nodig hebt!

OVERIGE NUTTIGE KLEINE SPULLEN

Een reddingsdeken, een aansteker, een kompas, een kaart, een EHBO-kit, warme kleding en mondvoorraad.

Nu je een lijst hebt gemaakt van alles wat je nodig hebt op je trektocht, stelt zich natuurlijk de vraag hoe je dit allemaal in je rugzak krijgt. Breek je hoofd hier niet langer over! Wij laten je zien hoe je het gewicht mooi kunt verdelen in je rugzak.

Homme_tente_randonnée