Unselected
wedstrijd

Hoe je paard tijdens een wedstrijd onder controle houden?

Hier zijn enkele tips voor het comfort van je paard ter plaatse.

Unselected

Wedstrijden zijn momenten vol emoties: we gaan vaak door vele gemoedstoestanden … Onze trouwe kompaan ook! Hier zijn enkele tips voor het comfort van je paard ter plaatse.

Unselected

Wedstrijden zijn momenten met intense emoties, die altijd hetzelfde ritueel volgen. Inladen van de paarden bij zonsopgang, de reis, het lossen van de paarden ter plaatse, ze in de tijdelijke stalzone onderbrengen … Hoe zorg jij voor het welzijn van je paard op een andere plek?

Unselected

Bestudeer het plan van de site

Zoek uit waar de boxen zijn voor je de stal verlaat. Er kunnen verschillende zones zijn, aangegeven met kleuren. Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie in te winnen, zo weet je meteen waar je paard naartoe moet als je ter plaatse aankomt en hoeft het dus niet te lang te wachten.

Unselected

De zon: anticipeer op haar grillen

In Lamotte-Beuvron bijvoorbeeld is dat het een of het ander: mooi/warm/stoffig of regenachtig/koud/modderig. Vergeet niet om wat kleding mee te nemen (droogdeken, waterdicht deken, vliegendeken...) voor je paard, om zo de grillen van het weer voor te zijn!

Unselected

Wat drank doet deugd

Je paard moet altijd vers water ter beschikking hebben. Vergeet niet om een emmer mee te nemen en check regelmatig of er nog water in zit.

Unselected

Zorg voor voldoende hooi

Net als water moet je je paard regelmatig hooi geven: voor zijn welzijn, om het bezig te houden ... Als je je eigen hooi niet mee kunt nemen, en je moet ter plaatse wat hooi kopen, dan moet je waarschijnlijk eerst bonnetjes kopen en dan inruilen voor een hoeveelheid.~Hetzelfde geldt voor stro of houtkrullen.

Unselected

Stilte, we draaien

De paarden belanden in een omgeving die ze niet kennen: andere stallen, de aanwezigheid van andere paarden, veel mensen om hen heen, veel opwinding en muziek in de buurt van de omloop ... Ze hebben behoefte aan rustige plekken waar ze kunnen rusten. Je kunt een scherm ophangen in de box, om zo een persoonlijk plekje te creëren waar het tot rust kan komen.

Unselected

Heb plezier ...

Breng tijd door met je paard, aan de hand, om hem kennis te laten maken met de nieuwe plek, de omloop, de muziek en om de sfeer op te snuiven. Dat korte gewinningsmoment voorkomt angstaanvallen als het jullie beurt is.~~Benut de verzorgingstijd om je paard gerust te stellen: even strelen, een lekkere wortel ... het helpt allemaal!

Unselected

Geniet samen van jullie wedstrijd!

Er zijn veel emoties op zo'n dagen: je hebt de afgelopen weken/maanden hard gewerkt en je hebt de mogelijkheid om je vooruitgang te laten zien. Geniet ten volle van dat moment! Hou het hoofd koel en blijf gefocust. Je paard zal je rust, je zin, je motivatie voelen, en zal zo ook het beste van zichzelf geven! Spanning, ja; stress, nee! Veel succes!    

Unselected
angel

Angélique

Ik ben gepassioneerd door paarden sinds ik 4 jaar oud was. En ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Twee jaar geleden heb ik mijn droom kunnen waarmaken, toen "Cantad", een Arabische volbloed van 6 jaar oud, in mijn leven kwam. Ik hou van schrijven, maar niet zo van spellingsfouten (als je er eentje ziet, geef me dan een seintje en ik verbeter het meteen!), en ik heb het genoegen om je de Fouganza-tips te kunnen meegeven.