DE DEUGDEN VAN EEN WANDELING VOOR DE WEDSTRIJD!

Welke voordelen hebben deze wandelingen in de natuur? Zijn ze de sleutel tot succes?

promenade_avantmatch_intro2

Een wandeling voor een wedstrijd is jou misschien niet vreemd ... Misschien maak je - net zoals echte topvoetballers - weleens een wandeling met je teamgenoten voordat je enkele uren later aan de aftrap van een beslissende wedstrijd staat.

Zelfs de Rode Duivels doen het. Op de ochtend van een belangrijke wedstrijd (WK, EK) volgt ons nationale voetbalteam vaak hetzelfde ritueel: een wandeling maken in de natuur. Het is voor de spelers het perfecte moment om nog een aantal dingen te overlopen, te ontspannen, zich voor te bereiden, te concentreren, ... 

Het lichaam in beweging brengen

Wandelen is de meest natuurlijke beweging om het lichaam in beweging te brengen. Een wandeltocht langs paden met weinig hoogteverschil zorgt ervoor dat je spiermassa niet afgebroken wordt en je gewrichten niet te zwaar belast worden.

Dat is een erg belangrijk voordeel voor topsporters die zich klaar moeten houden voor een intense fysieke inspanning zonder dat ze voor de wedstrijd al buiten adem zijn. Door 's ochtends een wandeling te maken zet je je lichaam al meteen in beweging, zonder dat je het te zwaar belast.

wandelen voor een wedstrijd

De creativiteit stimuleren

Alle dokters zijn het erover eens dat stress verstikkend werkt voor de hersenen en dus ook de rest van het lichaam. Voor een belangrijke wedstrijd kan spanning een nadelige invloed hebben op de concentratie en efficiëntie van een speler. Een wandeling zorgt ervoor dat je je zinnen even kunt verzetten. Bovendien ben je na een wandeling 50% creatiever (één splijtende actie kan voldoende zijn om de wedstrijd te beslissen ;) ).

Voor topsporters is een wandeling een eenvoudige en efficiënte manier om even te ontspannen en de spanning voor een wedstrijd buitenspel te zetten. Wandelen is dan ook een echte therapie voor lichaam en geest. Maak er een gewoonte van voor een beslissende wedstrijd!

wandelen voor een wedstrijd

Inspiratie halen uit de natuur

Frisse lucht inademen, wandelen in de buitenlucht, … De natuur is de perfecte omgeving om te ontspannen en even je zinnen te verzetten. En wat is er beter dan je voor een beslissende wedstrijd te laten inspireren door de kracht van de natuur!

Voor een sportploeg is een wandeling in de natuur het uitgelezen moment om even niet aan voetbal te denken, eventuele plooien glad te strijken en gezellig een praatje te slaan. Kortom, een leuke manier om zich mentaal voor te bereiden en de teamgeest te versterken.

Uiteraard gelden die voordelen niet alleen voor topsporters. Iedereen krijgt in het dagelijkse leven te maken met beslissende momenten: een sollicitatiegesprek, een wedstrijd, een belangrijke afspraak, … Er is niets beter dan een wandeling in de natuur om voor die cruciale momenten te ontspannen en je zinnen even te verzetten. En je hoeft echt niet ver van huis te gaan! De rand van een meer, een pad in het bos, een open weide, … Trek je wandelschoenen aan en zet samen met je teamgenoten een stapje ... in de natuur! Gewoon doen ;)

wandelen voor een wedstrijd