SKIHANDSCHOENEN OF WANTEN?

Handschoenen en wanten zijn onmisbaar op de skipiste om de handen lekker warm te houden. Weet je niet goed wat kiezen? Wij zetten de troeven van beide even voor je op een rijtje!

skien met zijn daughter

WIST JE DIT?

Wanneer het heel koud is, zal je lichaam eerst je hart en je hersenen van bloed voorzien, en dan pas je handen en voeten. Wanneer je vingers gevoelloos worden, beweeg ze dan. Maak grote cirkels met de armen om de bloedtoevoer naar de handen te bevorderen.

HANDSCHOENEN

VOORNAAMSTE TROEF: HANTEERBAARHEID!

Met de afzonderlijke vingers worden kleine handelingen op de skipistes net iets gemakkelijker: je rugzak openen om wat te eten of je fototoestel te nemen, je ski's dragen tot aan de skiliften, de lus van je skistok vastnemen, etc.

Vandaag zijn de meeste skihandschoenen waterdicht en ademend.

Toch zijn ze minder warm dan wanten, aangezien de vingers elkaar niet aanraken en zo minder warmte produceren.

ski_wanten_skihandschoenen

WANTEN

VOORNAAMSTE TROEF: WARMTE!

Al je vingers zitten namelijk samen en produceren zo warmte.

Kinderen kunnen ze ook gemakkelijker aantrekken. De kinderwanten van Wed'ze hebben verschillende snufjes zodat de allerkleinsten ze gemakkelijk kunnen aantrekken met of zonder hulp van hun ouders.

Maar met wanten kan je natuurlijk minder gemakkelijk dingen vastgrijpen dan met handschoenen.

ski_gants_skis_wedze

TIP VAN WED'ZE

Ook onderhandschoenen kunnen handig zijn. Ze geven je extra warmte én je kunt nog steeds dingen gemakkelijk vastgrijpen met je handschoenen. Er bestaan ook onderhandschoenen in touchscreen-stof om je handen lekker warm te houden én je telefoon te kunnen bedienen of een foto te nemen met je smartphone.

Wie het heel snel koud heeft, kan altijd de handwarmers van Aptonia in zijn wanten steken. Gegarandeerd lekker warm!

Wanten of handschoenen, aan jou de keuze! Denk aan wat je wilt en wat voor jou belangrijk is. Precisie en hanteerbaarheid voor handschoenen, en warmte voor wanten. Wat verkies jij?