Tafeltennis is goed voor je

Tafeltennis is goed voor je

Net als vele andere sporten bezorgt tafeltennis je een goed gevoel! Vind je het gewoon leuk om een balletje te slaan of hou je wel van wat uitdaging? Dan is tafeltennis echt iets voor jou.

Tafeltennis kunnen we opdelen in twee verschillende categorieën: de sport die je bij je thuis beoefent, op vakantie, of zelfs op kantoor, het zogenaamde free pong, en de meer officiële variant die in een club volgens de regels van de kunst beoefend wordt. Free ping pong is een sport voor iedereen! Je leeftijd, fysieke conditie, het tijdstip of de ruimte spelen echt geen rol. Het is de perfecte activiteit als je terug wilt beginnen sporten. Na een tijdje ga je automatisch fysieker, intensiever en technischer spelen.

1) Liefde voor het witte balletje

2) Concentratie

3) Fysieke inspanning

4) Analyse, strategie.

Tafeltennis is goed voor je

Een boeiende sport (echt wel!)  

Kijk en luister eens naar gepassioneerde tafeltennisspelers als ze het over hun sport hebben: hun ogen fonkelen wanneer ze het hebben over het magische geluid wanneer de bal hun bat raakt en ze het perfecte shot afgeleverd hebben.   In het begin ben je al blij als je het balletje een aantal keer over het net krijgt. Dan ben je trots dat je de bal precies in het hoekje van de tafel kunt plaatsen. Het eerste vreugdedansje volgt als je je eerste tegenstander verslagen hebt! En als kers op de taart krijgt je zelfvertrouwen een ongelofelijke boost als je erin slaagt om die smash van je tegenstander op wonderbaarlijke wijze terug te slaan.   Soms hoor je weleens dat je om tafeltennis te spelen altijd binnen moet blijven:  niets van aan, neem gewoon je rollnet en speel waar je maar wilt!

Op en top concentratie

Tafeltennis is een sport van snelheid en precisie. Als speler moet je dan ook op en top geconcentreerd zijn om de wedstrijd naar je toe te trekken, ongeacht op welk niveau je actief bent. Je leert om je volledig van je omgeving af te sluiten en je alleen nog maar op je spel te concentreren.   Die eigenschap helpt je ook buiten het tafeltennis aardig op weg: op je werk, op school, om je stress onder controle te houden of om eindelijk het drieluik van Lord Of The Rings te verslinden.

Tafeltennis is goed voor je fysieke inspanning

Fysieke inspanning

Zweten tijdens het tafeltennissen? Onmogelijk!  En toch! We hebben het al gezegd: als je tafeltennis speelt, bepaal je zelf hoe intensief het eraan toegaat. Als je de bal gewoon maar wat naar elkaar speelt, zul je je truitje niet echt nat maken. Als je na een tijdje de smaak te pakken krijgt en je tegenstander wilt verslaan, kan het wel heel wat intensiever worden. Wil je aan je uithouding en bilspieren werken? Schrijf je dan in bij een club! Het gaat er zo snel en intensief aan toe dat je soms met spijt terugdenkt aan die avondjes in je luie zetel! Vergeet dan ook niet om te stretchen.

Analyse, strategie.

Nadat je eerste ballen een paar meter over de tafel vliegen of in het net belanden, begin je na een tijdje je slagen wel onder controle te krijgen. Toch lig je nog steeds onder in het spel. Dat wordt je volgende doelstelling: de controle in handen nemen en de wedstrijd sturen! Je wapens: analyse en strategie. Observeer je tegenstander, breng hem in moeilijkheden en haal hem uit zijn comfortzone: speel naar zijn backhand als hij die slag minder goed onder controle heeft, sla je ballen zo diep mogelijk als hij te dicht bij de tafel staat, blokkeer zijn topspins, …   Je leert hoe je het spel moet analyseren en beslissingen moet nemen maar je beseft na een tijdje dat het vooral belangrijk is om snel te spelen!