TIPS OM JOUW FITNESSMATERIAAL OP TE BERGEN

Heb je alles in huis gehaald om thuis te trainen? Perfect!
Door je materiaal slim te positioneren en organiseren, maak je van je trainingsruimte een waar paradijs. Enkele praktische tips...

JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!Home gym, sportkamer, thuisfitness,... What's in a name? Hoe jouw persoonlijke fitnesswalhalla eruit moet zien, beslis je helemaal zelf. Al helpt het wel om voor je aan de slag gaat, een aantal vragen te stellen. Wat zijn je sportdoelstellingen? Waar wil je sporten? Over hoeveel plaats beschik je? Wat is je budget?  Welk materiaal heb je wel of niet nodig? Moet je opbergers voorzien? Of is het mogelijk om je materiaal te laten staan. Eens dat allemaal helder is, kun je beginnen aan de inrichting en - waarom niet? - de decoratie van jouw home gym. We delen onze beste tips!

THUIS JE EIGEN FITNESSRUIMTE: JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!

FITNESSMATTEN

Een degelijke fitnessmat komt van pas in zowat elke workout. Tegenwoordig vind je matten in alle kleuren en vormen. Met deze tips maak je er een echte eyecatcher van.

Je kunt je matje met haken aan de muur ophangen. Zo blijft het nergens rondslingeren en heeft het zijn eigen vaste plek. Je kunt ook kiezen voor een kapstok met haakjes die naar boven zijn gebogen. Zorg er wel steeds voor dat je voldoende plaats hebt om je opgerolde matje op te bergen. Zo vermijd je beschadigingen aan je favoriete fitnessaccessoire.

Als je geen kapstok of andere haakjes wilt ophangen, kun je kiezen voor een verwijderbare elastiek. Bevestig de twee uiteinden van de elastiek aan een muur, een meubel of een wandrek en rek de elastiek uit om je matje moeiteloos op te bergen.

Ben je een doe-het-zelver en wil je zelf iets maken om je matje op te bergen? Gebruik dan bijvoorbeeld plankdragers met een boog. Als de diameter van je opgerolde matje niet te groot is, kun je het door de bogen onder je legplank schuiven. Zo ziet alles er mooi opgeruimd uit.

Wil je het liever simpel houden? Rol je mat op en bewaar ze in een stijlvolle mand of doos.

JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!
JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!
JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!

HALTERS, KETTLEBELLS EN GEWICHTEN

Een cruciale vuistregel: stockeer je zwaar materiaal zo laag mogelijk. Hoe dichter bij de grond, hoe veiliger. Je vermijdt beschadiging van de vloer, of erger, lichamelijk letsels.

Er zijn heel wat mogelijkheden om halters, gietijzeren schijven en andere gewichten op te bergen.

De eerste oplossing is een halterrek. Een uitstekende keuze als je je materiaal voor krachttraining altijd bij de hand wilt hebben en als je voldoende plaats hebt.

Daarnaast kun je het materiaal ook onopvallend opbergen. Zo kun je werken met ingebouwde manden in vakkenkasten.
En als je in de kamer een grote kast hebt, kun je erover nadenken om een deel van de kast te gebruiken om je halters op te bergen. Leg je halters wel steeds zo laag mogelijk bij de grond om te vermijden dat de legplank vervormt of uit de kast valt. Krassen voorkom je dan weer door je meubel te beschermen. Een stukje uitgesneden karton kan al volstaan maar je kunt er ook voor kiezen om de binnenkant van het meubel met een schuimvulling of plastic af te dekken.

JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!
JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!
JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!

FITNESSTOESTELLEN 
DIE BLENDEN IN JE INTERIEUR...

Wil je een loopband of hometrainer kopen voor jouw home gym? Houd dan niet enkel rekening met de plaats die je nodig hebt, terwijl je het toestel gebruikt... Neem ook het ontwerp en het opberggemak mee in jouw beslissing. Er bestaan namelijk compacte en mooi ontworpen fitnesstoestellen die perfect binnen je interieur passen.

JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!

KIES VOOR
STRAK & DUURZAAM DESIGN

Meer en meer fitnesstoestellen worden specifiek ontworpen om in jouw huis te passen. Zo lanceerde Domyos in 2021 de Woodbike, een hometrainer met een frame van onbewerkt hout.
Het ontwerpteam deed er alles aan om de ecologische voetafdruk van de Woodbike zo klein mogelijk te houden: van de gebruikte grondstoffen (hout afkomstig uit Frankrijk) tot de productie, het transport, de distributie, het gebruik en het einde van de levensduur. Houd onze website in de gaten, in 2022 komen er nog meer toestellen in de WOOD-lijn.

JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!

KIES VOOR
COMPACT & MAKKELIJK OP TE BERGEN

Houd bij de keuze van je fitnesstoestel zeker rekening met het opberggemak. Of je nu kiest voor een roeitrainer, een crosstrainer of een loopband, er bestaat zeker een  opvouw- of opklapbare variant.
Bovendien zijn haast alle toestellen uit het Domyos-gamma uitgerust met wieltjes. Zo kun je je fitnesstoestel eenvoudig verplaatsen van één ruimte naar de andere of van de hoek van een ruimte naar het midden. Je fitnesstoestel vindt dan ook moeiteloos een plek. Extra handig: de draadloze toestellen, zo hoef je je toestel niet dicht bij een stopcontact te plaatsen.

ACCESSOIRES
IN DE KAST, OF AAN DE MUUR? 

Het grote voordeel van kleine fitnessaccessoires (zoals springtouwen, elastieken, bokshandschoenen...) is dat je ze eenvoudig kunt opbergen.

Er bestaan heel wat stijlvolle rieten manden waarin je je kleine fitnessaccessoires snel kwijt kunt. Open opbergmanden hebben ook nog eens het voordeel dat je je fitnessmateriaal altijd bij de hand en in het zicht hebt ... Motivatie verzekerd!

En wat dacht je ervan om een fotoraster om te vormen tot een opbergaccessoire voor je sportmateriaal? Je kunt er bijvoorbeeld eenvoudig je springtouw, elastieken of ander licht sportaccessoire aan hangen. Een leuke tip voor sporters die even geen inspiratie hebben.

Houd bij voorkeur een muur vrij als je een opbergmeubel voor je sportmateriaal wilt gebruiken.
Met weinig materiaal, enkele schroeven, haken en houten plankjes kun je eenvoudig je fitnessmateriaal opbergen. Hieronder alvast een mooi voorbeeld.

JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!
JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!
JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!
THUIS JE EIGEN FITNESSRUIMTE: JE FITNESSMATERIAAL OPRUIMEN DOE JE ZO!

DECATHLON COACH -
JOUW TRAININGSPARTNER 

Ben je op zoek naar een trainingsprogramma met wekelijkse instructies om thuis te sporten? Dan hebben wij de oplossing: onze app, Decathlon Coach! Een applicatie vol gratis sportprogramma's, te gebruiken waar én wanneer je wil.