5 TIPS OM WEER IN VORM TE GERAKEN

Je vakantie zit erop en je wil graag het plezier van wandelen ontdekken of herontdekken om fit te blijven? Weet dat dit alleszins de meest eenvoudige en doeltreffende activiteit is om zorg te dragen voor je lichaam.

5 tips om weer in vorm te geraken

BOUW GELEIDELIJK OP

Probeer zeker niet om de tijd in te halen die je tijdens je vakantie hebt verloren. Vlieg er niet meteen volle bak in, maar begin rustig, zonder je te forceren. Neem de tijd om je goed op te warmen door op je eigen tempo te stappen, en begin vervolgens met 1 of 2 sessies van 30 tot 45 minuten per week. Na een paar sessies kun je dan gerust wat meer of langer wandelen.

ZORG VOOR REGELMAAT: DAT IS DE BESTE MANIER OM ALLES UIT JE WANDELSESSIES TE HALEN

Wat je doel ook is (fit blijven, gewicht verliezen, spieren kweken …), bij wandelen moet je op lange termijn denken. Wil je alle voordelen van deze duursport ervaren, geloof dan in jezelf. En wees gerust, je geduld zal beloond worden.

PLAN JE SESSIES

Stel een programma op maat op om gemotiveerd te blijven! Je zult sterker gemotiveerd zijn als je wandelsessies plant volgens een specifiek trainingsschema of een schema dat je zelf samenstelt. Je kunt je activiteiten ook bijhouden in een logboek om de motivatie erin te houden!

VERGEET NIET OM TE GENIETEN

Luister naar je lichaam. Je doet toch voornamelijk aan sport omdat je het leuk vindt? Elke training is een bevoorrecht moment met jezelf, een adempauze om voor jezelf te zorgen. Alleen door te matigen zal je pas echt genieten, zo kijk je meteen na elke sessie immers al uit naar de volgende!

WISSEL EENS AF TUSSEN POWERWALKEN EN NORDIC WALKEN!

Als je begint met wandelen, moet je ook weten dat powerwalken en nordic walking geschikt zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie of doel.

Er wordt vaak gezegd dat je best voor afwisseling zorgt om niet in een bepaalde routine te vervallen, maar afwisselen tussen powerwalken en nordic walking is ook een uitstekende manier om variatie te brengen in je activiteit.

5 tips om weer in vorm te geraken