Wandelen : 5 tips om weer in vorm te geraken

Je vakantie zit erop en je wil graag het plezier van wandelen ontdekken of herontdekken om fit te blijven? Weet dat dit alleszins de meest eenvoudige en doeltreffende activiteit is om zorg te dragen voor je lichaam.

5 conseils pour une rentrée en pleine forme

Bouw geleidelijk op

Probeer zeker niet om de tijd in te halen die je tijdens je vakantie hebt verloren. Vlieg er niet meteen volle bak in, maar begin rustig, zonder je te forceren. Neem de tijd om je goed op te warmen door op je eigen tempo te stappen, en begin vervolgens met 1 of 2 sessies van 30 tot 45 minuten per week. Na een paar sessies kun je dan gerust wat meer of langer wandelen.

5 conseils pour une rentrée en pleine forme

Zorg voor regelmaat: dat is de beste manier om alles uit je wandelsessies te halen

Wat je doel ook is (fit blijven, gewicht verliezen, spieren kweken …), bij wandelen moet je op lange termijn denken. Wil je alle voordelen van deze duursport ervaren, geloof dan in jezelf. En wees gerust, je geduld zal beloond worden.

5 conseils pour une rentrée en pleine forme

Vergeet niet om te genieten

Luister naar je lichaam. Je doet toch voornamelijk aan sport omdat je het leuk vindt? Elke training is een bevoorrecht moment met jezelf, een adempauze om voor jezelf te zorgen. Alleen door te matigen zal je pas echt genieten, zo kijk je meteen na elke sessie immers al uit naar de volgende!

Plan je sessies

Stel een programma op maat op om gemotiveerd te blijven! Je zult sterker gemotiveerd zijn als je wandelsessies plant volgens een specifiek trainingsschema of een schema dat je zelf samenstelt. Je kunt je activiteiten ook bijhouden in een logboek om de motivatie erin te houden!

Wil je het advies van een coach in audio en video? Geen probleem, met de Decathlon Coach applicatie heb je een gratis persoonlijke coach, 24/7 beschikbaar, op zak!

5 conseils pour une rentrée en pleine forme

Wissel eens af tussen powerwalken en nordic walken!

Als je begint met wandelen, moet je ook weten dat powerwalken en nordic walking geschikt zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie of doel.

Er wordt vaak gezegd dat je best voor afwisseling zorgt om niet in een bepaalde routine te vervallen, maar afwisselen tussen powerwalken en nordic walking is ook een uitstekende manier om variatie te brengen in je activiteit.

5 conseils pour une rentrée en pleine forme

Andere tips over sportief wandelen

Sportief wandelen is goed voor je hart!

Sportief wandelen is goed voor je hart!

Sportief wandelen, een zachte duursport, zet heel wat spieren aan het werk, vooral de hartspier. Door regelmatig actief te wandelen, sportief of snel, doe je iets goeds voor jezelf en versterk je je hart. Zo voorkom je hart- en vaatziekten, nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in ons land.

sportief wandelen newfeel

Sportief wandelen: goed wandelen, dat kan je leren!

Trek je wandelschoenen aan en ontdek onze handige tips om volop van je eerste wandeltrainingen te genieten!

Sportief wandelen of nordic walking: in welk kamp zit jij?

Sportief wandelen of nordic walking: in welk kamp zit jij?

Sportief wandelen en nordic walking, twee sporten die volop in opmars zijn. Ondanks de vele gelijkenissen, zijn het toch echt 2 verschillende sporten! Welke van de 2 past het best bij jou?

Sportief wandelen

Sportief wandelen, of de kunst om je voeten juist af te rollen !

Wat is het verschil tussen je alledaagse stukjes te voet en sportief wandelen? De beweging van de voet! In het eerste geval gebeurt dit volledig onbewust, terwijl bij sportief wandelen de voet zeer beheerst wordt neergezet.Bij sportief wandelen is een goede afrol van de voet essentieel om spieren te kweken zonder blessures op te lopen. Strik je wandelschoenen en zet je "eerste stappen" !

De wandeling, jouw ultieme sportbuddy

De wandeling, jouw ultieme sportbuddy

In een periode waarbij je je dierbaren niet meer mag en kan zien, zoeken mensen naar de meest creatieve manieren om toch een beetje samen te zijn. (Buiten) sporten is een van de weinige zaken die mensen nog (een beetje) bij elkaar brengen.

thumb chaussures-marche-sportive-adulte

Hoe kies ik de juiste schoenen voor sportief wandelen?

Ontdek het sportief wandelen, een eenvoudige en doeltreffende sport. Decathlon maakt je wegwijs in het kiezen van de juiste schoenen!

stappen tegen de stress

Ga stappen, geniet, en kom helemaal ontspannen thuis

Dat sporten goed is voor je gezondheid, wist je natuurlijk al. Maar weet je ook dat een fysieke activiteit goed is voor je mentale weerbaarheid?Wij vertellen je alles over de antistresseffecten van sportief wandelen. Hét moment om deze zeer complete activiteit eens van een andere kant te bekijken!

NEWFEEL-collectie

Sportief wandelen: een eenvoudige en doeltreffende sport

Sportief wandelen, ook wel actief wandelen of snelwandelen genoemd, is een sport waarbij je sneller wandelt dat tijdens je dagelijkse activiteiten.

Marche_sportive

Alles over sportief wandelen!

Sportief wandelen, ook wel actief wandelen of snelwandelen genoemd, is een sport waarbij je sneller wandelt dan tijdens je dagelijkse activiteiten. In tegenstelling tot het dagelijkse wandelen, wat je onbewust doet, doe je sportief wandelen bewust en met een hoger tempo.