Nordic walking

Nordic walking

Bij Nordic walking komt het erop aan te wandelen aan een onderhoudend tempo. Dankzij Nordic walking kan je je hartcapaciteit trainen en verbeteren. Nordic walking beoefen je met Nordic walking stokken. Deze stokken begeleiden de bewegingen van je lichaam. Ontdek onze selectie Nordic walking schoenen en stokken.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€3900 −35%
€2500
*Van 24/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€7000 −42%
€4000
*Van 13/8/2023 en zolang de voorraad strekt
€8850
Nomade Esprit
GUIDETTI

Nomade Esprit

Uitsluitend online verkocht
€800
€400/stuk
€500
€250/stuk
€700
€350/stuk
4.2/5 Op basis van 6449 Beoordelingen in de winkels en online

DE VELE VOORDELEN VAN NORDIC WALKING

De voordelen van nordic walking zijn alom bekend. Het is een van de weinige sporten waarmee je op adem komt en tegelijk 80% van al de spieren in je lichaam traint (tegenover 40% wanneer je zonder stokken wandelt). Wandelen met nordic walking stokken is een perfecte buitensport om een strakker lijf te krijgen en je conditie te verbeteren waarbij je tegelijk geniet van het landschap. Het wordt vooral beoefend als vrijetijdsactiviteit, maar is wel wat meer dan de ene voet voor de andere zetten. Er bestaan verschillende nordic walking technieken, maar je gebruikt altijd stokken om makkelijker vooruit te komen en alle spieren te gebruiken. Anders dan bij gewone wandelstokken zijn de punten van de stokken naar achteren gericht, zoals in het langlaufen. Je verplaatst je soepel en snel en het is behoorlijk sportief, een ideale manier om in goede gezondheid te blijven en te strijden tegen, onder meer, hart- en vaatziekten.


WIE KAN AAN NORDIC WALKING DOEN?

Nordic walking is geschikt voor iedereen die zijn conditie wil verbeteren of behouden. Mannen, vrouwen, kinderen, iedereen kan het en dat maakt het ook een ideale activiteit om met het hele gezin te doen. Ongeacht je leeftijd, gezondheidstoestand of conditie kan je altijd een geschikte manier vinden om aan nordic walking te doen. De enige echte eis is dat je goede schoenen draagt en de juiste uitrusting hebt. De juiste schoenen, goede stokken en geschikte wandelkleding zijn immers noodzakelijk en maken de ervaring een stuk aangenamer.


ONMISBAAR VOOR NORDIC WALKING: STOKKEN

Alles draait om de stokken, door die te gebruiken verbeter je je houding, train je je evenwichtsreflex en zet je ook nog eens 80% van alle spieren in je lichaam aan het werk. Borstspieren, biceps, triceps, rugspieren, buikspieren, bil- en bovenbeenspieren, alles doet mee! Die spierinspanning verbetert de hart- en longwerking. Je ademt en recupereert beter. En doordat je ook je armen gebruikt, verbrand je meer energie. Ideaal om een strakker en slanker lijf te krijgen.

Laat ze kiezen