10 GOEDE REDENEN OM TE LOPEN OP VAKANTIE

We zetten hier even de 10 redenen op een rijtje waarom je loopschoenen absoluut mee moeten in je reistas!

lopen op vakantie

Is vakantie voor jou eerder het zalige nietsdoen dan sporten en zweten? Dat mag uiteraard, maar wist je dat lichaamsbeweging, en dan vooral hardlopen, tal van heilzame effecten heeft tijdens deze rustige periode. We zetten hier even de 10 redenen op een rijtje waarom je loopschoenen absoluut mee moeten in je reistas!

OM JE NOG MEER TE ONTSPANNEN 

Vaarwel stress en een overvolle planning, hallo relaxeren en lekker luieren! Wist je dat een stukje rennen je helemaal zen kan maken? Erop uit trekken voor een jogging, dat is ook genieten van de vrijheid, de natuur, het weer en, vooral, van de heerlijke weldaad die je ervaart van de endorfine die vrijkomt tijdens en na een inspanning. Dat natuurlijke antistressmiddel wordt ook wel het gelukshormoon genoemd...

OM FIT TE BLIJVEN

Lopen is goed voor hart, lichaam en geest. Een momentje helemaal voor jezelf of in fijn gezelschap, om je hoofd even helemaal leeg te maken. En we hoeven je het uiteraard niet te vertellen, het is beter voor je gezondheid dan die zoveelste cocktail!

 

OM ANDERS TE REIZEN

Je vakantiedorp ontdekken, de mooiste bospaden nemen, de kust verkennen... Running is een uitstekende manier om je vakantieomgeving door een nieuwe bril te bekijken en te bewonderen!

 

OM AL DIE COCKTAILS, IJSJES EN ANDERE LEKKERNIJEN TE VERBRANDEN

Het durft al eens te gebeuren dat je van een vakantie terugkeert met een paar kilootjes extra. Logisch: vakantie is bovenal genieten, en niet in het minst op culinair vlak! Wat is er dan beter dan een korte run af en toe om die extra calorieën er meteen weer af te krijgen?

 

OM NIEUWE VRIENDEN TE MAKEN

Hardlopen is heel vaak gedeeld genot. Ongetwijfeld zal je nog andere sporters tegenkomen die ook even al lopend van het zonnetje willen genieten: het perfecte moment om ze te leren kennen en samen te genieten.

 

OM TE BRUINEN

Wie hardlopen zegt, zegt buiten zijn, hopelijk in de zon! Haal je zonnebrandcrème boven, zet je pet op, trek je mooiste zomeroutfit aan en benut de zon voor die mooie gebronsde vakantiehuid.

 

OM EVEN HELEMAAL TE HERBRONNEN

Ga je in je eentje lopen, dan is je run een uitstekende manier om even je hoofd leeg te maken en tot jezelf te komen, ver van het tumult van je familie of vrienden. Kortom, een kleine wellnessbreak!

 

OMDAT DE OCHTENDSTOND GOUD IN DE MOND HEEFT

Door de zomerwarmte kan je soms niet anders dan heel vroeg te vertrekken, op een moment dat het nog koel is. Heerlijk toch, want zo worden je dagen langer!

 

OM NADIEN HEERLIJK TE KUNNEN LUIEREN

Dat heerlijke genot van een deugddoende siësta naast het zwembad na een run...ken je dat? Fantastisch, toch!?

 

OM TE GENIETEN!

Hardlopen op vakantie doe je toch vooral om nog meer te genieten! Waarom zou je jezelf dat pleziertje ontzeggen?