IK DOE AAN SPORT EN IK KOM AAN: HOE KAN DAT?

Je hebt het besloten, het is klaar, je bent weer aan het sporten. Maar, sessie na sessie, geeft de weegschaal geen krimp, je bent geen gram afgevallen. Maak je geen zorgen, dit is normaal: afvallen door aan sport te doen is het resultaat van een iets langzamer proces en gaat vooral gepaard met een aangepaste levensstijl.

Ik doe aan sport en ik kom aan, hoe kan dat?

Joëlle Jolly, sport- en gezondheidscoach, legt de genadeloze wetten van het afvallen uit.

SPIEREN ZIJN ZWAARDER DAN VET

“Strikt genomen zorgt sport er niet voor dat je afvalt. Maar het zet vetmassa om in spiermassa, vertelt Joëlle Jolly, sport- en gezondheidscoach. Vet neemt meer ruimte in dan spieren. Maar eenzelfde hoeveelheid spieren is zwaarder”.

Lichamelijke activiteit en sport kunnen soms zelfs leiden tot gewichtstoename.

DE TEST MET DE BROEK 

“Je hoeft niet met je neus op de weegschaal te staan, vervolgt de coach. Het feit dat je je gewicht niet ziet afnemen na het starten of hervatten van sport, kan sommige mensen gefrustreerd maken... Het is belangrijk om te observeren hoe het lichaam in de loop van de tijd verandert met je sessies van zwemmen, wandelen, fietsen of een andere sport. Je kunt de verandering bijvoorbeeld zien aan een kledingstuk, zoals een broek die minder strak om je middel of dijen zit."

Ik doe aan sport en ik kom aan

ZELFS MET SPORT, GEEN GEWICHTSVERLIES ZONDER EEN AANGEPAST EN EVENWICHTIG DIEET

Zoals Joëlle Jolly opmerkt, zorgt sport wel voor de opbouw van spieren en een verandering van je figuur, zelfs als je niet afvalt.

“Het belangrijkste is om sportbeoefening te combineren met een gezonde levensstijl, die een evenwichtige voeding en 7 tot 9 uur slaap per nacht omvat. Simpele maar noodzakelijke dingen als je strakker wilt worden en je vetmassa wilt verminderen."

Als je een strakker figuur wilt krijgen, raad ik je het advies van een coach en een voedingsdeskundige aan, die programma's kunnen opstellen die aan je doelstellingen zijn aangepast.

Sporten met Decathlon Coach

Download de app gratis

Decathlon Coach is je sportieve bondgenoot, een echte oplossing voor de ondersteuning van je sportieve activiteiten: sportdeskundigen (hardlopen, wandelen, hydratatie/voeding, enz.) geven je advies en trainingsplannen aangepast aan je wensen en doelstellingen.

IK DOE AAN SPORT EN IK KOM AAN: HOE KAN DAT?
Sport en gewichtsverlies

DOSSIER SPORT EN GEWICHTSVERLIES

Ik wil afvallen, maar het lukt niet”. Afvallen, een uitgebreid onderwerp. Sport, een uitgebreid onderwerp. Afvallen en sport samen dan? We vertellen het je maar niet. Nou ja, we gaan je er juist wel over vertellen, en niet zomaar een beetje! We gingen langs artsen, diëtisten, sportcoaches... om een ​​speciaal dossier voor je samen te stellen.

Als je dus besloten hebt om te gaan sporten om af te vallen, en de weegschaal werkt niet mee... maar je voelt je wel beter in je vel, dan kun je je doel als bereikt beschouwen!

Daar ben je het mee eens, toch?

Sylvia, redactrice Decathlon

Sylvia

In mijn vrije tijd (die ik niet veel heb) ben ik een gepassioneerd ruiter en hardloopster. Ik gebruik sport op allerlei manieren, vooral in mijn werk, dat met schrijven te maken heeft. Als sportjournaliste sinds een tiental jaren ben ik overtuigd van de voordelen die sport ons kan brengen. Ik geef graag goede informatie over dit onderwerp en deel de adviezen die mij worden aangereikt!