ruiter winter

6 Voordelen van paardrijden in de winter in plaats van in de zomer

Na alle regen die er de afgelopen maanden is gevallen, verlangen we allemaal sterk naar de lente. Maar voordat je met al het wachten op de terugkeer van het mooie weer de winterblues binnenlaat en je definitief overgeeft aan de depressie, vind je hieronder enkele elementen die je eraan zullen herinneren dat het in de winter nog niet zo slecht is als je denkt.

Geen insecten

Het grote voordeel van de vrieskou is dat we eindelijk vaarwel kunnen zeggen tegen alle vliegende insecten die maar om ons heen blijven draaien. En je hoeft niet om de vijf minuten je opnieuw in te smeren omdat je citronella alweer is vervlogen...

De beruchte bruine strepen

Als je in de zomer gaat paardrijden, word je nooit egaal bruin. Mooi die strepen als je een jurk of bikini draagt... Niet dus!

Stikken in je kleren

Hij kan nog zo licht zijn, maar je paardrijbroek sluit wel strak aan. Je gaat onvermijdelijk zweten in je jodhpur, terwijl alle mensen buiten de manege lekker rondwandelen in een short.

Het stof

De vochtigheid in de winter heeft in elk geval als voordeel dat je geen last hebt van stof. In de zomer daarentegen blijft het allemaal op je zweterige huid plakken. We weten allemaal welke kleur het water heeft als je 's avonds een douche neemt...

Het schitterende kapsel als je je helm afzet

In de winter hoef je je niet zo'n zorgen te maken over hoe je haar zit na een training. In de zomer daarentegen, als het goed warm is onder je helm, krijg je een even vernederend als onwaarschijnlijk kapsel.

De langere dagen hebben zo hun nadelen

Want als de dag aanbreekt om 5u, moet je vroeg opstaan om nog bij fris weer te kunnen gaan rijden. Dat voelt toch anders dan je lekker nog eens omdraaien als je wekker gaat.
 
Het belangrijkste is om altijd positief te blijven.