Badmintonracket Arcsaber 11 Tour Grayish Pearl

€18500
Ref. : 8817600

Voor wie intensief badminton speelt en op zoek is naar veelzijdigheid en precisie.

Dit racket met neutrale balans is bedoeld voor veelzijdige spelers. Het gewicht van 83 g biedt comfort en power. De stugge steel zorgt voor meer precisie en respons van de shuttle.

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf 59€
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Controle

Neutrale balans en T-Anchor voor meer precisie

Kracht

Stugge steel en super HMG voor een maximale respons

Gebruikerscomfort

BOX FRAME en nieuwe grommets voor meer stabiliteit bij de impact

Snelheid

POCKETING BOOSTER die de buigzaamheid van het frame vergroot

Omgaan met

Gewicht van 83 g om een goede racketsnelheid te behouden

Technische informatie

Beschrijving van de reeks ARCSABER

Rackets gericht op controle met ARCSABER (vervanger van de reeks DUORA) om te beantwoorden aan de eisen bij veelzijdig en precies spelen. Ze hebben een neutrale balans om maximale controle en gevoel te bieden.

Gewicht

83 g - 4U (80-84 g).
Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Rackets variëren in gewicht van 60 gram tot meer dan 100 gram, de gewichtsklassen worden uitgedrukt in 'U'. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het zal zijn. Het zal ook comfortabeler zijn en je hebt minder kans op armblessures. Met een licht racket kan je de arm sneller bewegen maar het racket zal dan weer minder kracht bieden. Een zwaarder racket biedt meer power maar is minder comfortabel.

Flexibiliteit

Stijf.
De flexibiliteit is de mate waarin de shaft zal doorbuigen bij elke slag. De stijfheid gaat van flexibel tot stijf. Hoe flexibeler de shaft, hoe toleranter en hoe verder je kunt slaan, maar ook hoe trager. Aan de andere kant geldt: hoe stijver, hoe meer repulsie, maar je moet sneller slaan en foutjes worden minder snel vergeven.

Balans

Neutraal.
De balans geeft aan hoe het de gewichtsverdeling van het racket is. Het balanspunt wordt aangegeven in millimeter en gemeten vanaf de onderkant van de steel. Hoe meer het balanspunt naar de steel toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket is dan weer zwaarder en lastiger om te hanteren.

Samenstelling

HM grafiet.
De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets in grafiet/aluminium of volledig in grafiet zijn lichter en een goede keuze voor beginners en gevorderden. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor ervaren spelers.

Lengte

675 mm 10 mm langer.
De lengte van een racket wordt uitgedrukt in millimeter, een racket voor volwassenen heeft een lengte van 660 mm tot 680 mm. In feite is het de steel van het racket die langer of korter is. Hoe korter het racket, hoe wendbaarder en hoe meer gevoel het biedt. Hoe langer, hoe hoger de swingweight en hoe meer power.

Gripmaat

G5 = small (80-84 mm).
De gripmaat wordt uitgedrukt in millimeter. De grip varieert van 75 mm tot meer dan 90 mm en de diktes zijn ingedeeld in gripmaten die worden aangegeven met 'G'. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van hand. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Originele snaren

De rackets zijn in de fabriek bespannen met een Yonex-snaar van 0,70 mm dik die niet verkrijgbaar is in de handel. Alleen de toprackets made in Japan worden geleverd met een BG 65-snaar van 0,70 mm dik.

Fabrieksbespanning en aanbevolen spankracht

Originele spankracht 8-10 kg.
Door het merk aanbevolen spankracht: 8-12 kg.
Rackets hebben een fabrieksbespanning van 8 tot 10 kg, afhankelijk van het spanningsverlies tijdens het transport. Elk merk vermeldt een aanbevolen spankracht, meestal tussen 8 en 12 kg. Dat om te vermijden dat tijdens het bespannen het frame breekt of een snaar knapt. Tot slot zijn bepaalde rackets met verstevigd frame bestand tegen een spankracht tot 16 kg.

Snaarpatroon: lengtesnaren x dwarssnaren, Instructie voor het bespannen bij 76 tubes B = onderaan, H = bovenaan

22x21.
Instructie voor het bespannen met de 4 knopen methode
Lengtesnaar: begin bovenaan in het midden en bespan tot B9 (sla de tubes H7, H9 en H11 over). Ga via B12 naar H16 en keer dan terug naar H14 en verder naar beneden tot B10. Eindig door een knoop te leggen op tube B8. (doe hetzelfde voor de tegenoverliggende kant)
Dwarssnaar: Leg een knoop op de tube B6 en begin met de dwarssnaren vanaf B9. Ga door met de dwarssnaren tot H7 (sla de tubes H12 en H10 over) en eindig door een knoop te leggen op tube H5.

ISOMETRIC

Het ISOMETRISCHE concept vergroot de sweetspot met 7%*. Vergeleken met een conventioneel rond frame genereert een ISOMETRISCH racket met vierkante vorm een grotere sweetspot doordat de kruising tussen hoofd- en dwarssnaren geoptimaliseerd is.

SUPER SLIM SHAFT

Een heel dunne steel voor minder luchtweerstand, zodat je vinniger kan spelen en je slagen snel op elkaar kan laten volgen

ENERGY BOOST CAP PLUS

De nieuwe top cap optimaliseert de prestaties van de shaft. De voorkant laat de shaft doorbuigen en laat de NAMD volledig tot zijn recht komen. De boogvormige curve stabiliseert het frame van het racket door te voorkomen dat de shaft verdraait.

T-ANCHOR

Het nieuwe composietmateriaal verhoogt de stijfheid van de T-joint om torsie van de racketkop aanzienlijk te verminderen, voor meer precisie

SUPER HMG

Dit uiterst elastische grafietmateriaal (Super high Modulus Graphite) weerkaatst de shuttle nog krachtiger, voor meer power bij je smashes, drives, clears en tal van andere slagen.

REXIS SHAFT

High-performance steel door de specifieke molding techniek van Yonex. Verbetert de kwaliteit van de slagen.

BOX FRAME

Frame met een heel stijf profiel voor een stevig en stabiel gevoel bij impact van de shuttle.

POCKETING BOOSTER

Exclusief materiaal dat op rubber lijkt en het frame elastischer en buigzamer maakt.

CONTROL ASSIST BUMPER

De grommets bovenaan het frame zijn voorzien van T-ANCHORS die de lengtesnaren op hun plaats houden voor meer precisie.

Artikelcode en kleur

ARC11-T Grayish Pearl

Referentie van de leverancier

231-ARC11T-764L

Herkomst

Taiwan

Garantie

Op het frame is 1 jaar garantie bij normaal gebruik, op de snaren is geen garantie.

Overige informatie

Samenstelling

Frame: HM grafiet / POCKETING BOOSTER, Steel: HM grafiet / SUPER HMG / T-ANCHOR

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.
Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

Afbeeldingen

Badmintonracket Arcsaber 11 Tour Grayish Pearl

Gebruikersbeoordelingen