Badmintonracket Astrox CS zwart geel

€7000
Ref. : 8918975

Voor wie regelmatig tot intensief badminton speelt en op zoek is naar power.

Dit kopzware racket is bedoeld voor aanvallende spelers. Het gewicht van 83 g biedt comfort en power. De medium flex steel biedt een goed compromis van afstand en precisie.

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Kracht

Kopzwaar voor krachtige slagen

Controle

Medium flex steel voor een goede precisie zonder in te boeten aan afstand

Omgaan met

Gewicht van 83 g om een goede racketsnelheid te behouden

Technische informatie

Beschrijving van de reeks ASTROX

Rackets gericht op power met ASTROX (vervanger van de reeks VOLTRIC) om te beantwoorden aan de eisen bij aanvallend en agressief spelen. De rackets zijn in meerdere of mindere mate kopzwaar zodat je je aanvallen kan kruiden met doelgerichte smashes.

Gewicht van de Yonex Astrox CS: 83 g - 4U (80-84 g)

Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Rackets variëren in gewicht van 60 gram tot meer dan 100 gram, de gewichtsklassen worden uitgedrukt in 'U'. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het zal zijn. Het zal ook comfortabeler zijn en je hebt minder kans op armblessures. Met een licht racket kan je de arm sneller bewegen maar het racket zal dan weer minder kracht bieden. Een zwaarder racket biedt meer power maar is minder comfortabel.

Flexibiliteit van de Yonex Astrox CS: medium

De flexibiliteit is het vermogen van de steel om mee te buigen tijdens de slag. De flexibiliteit van een racket gaat van flexibel tot stijf. Hoe flexibeler de steel, hoe toleranter het racket en hoe verder je de shuttle kan slaan, maar hoe minder speelsnelheid het racket zal bieden. Hoe stugger de steel, hoe meer respons het racket biedt, maar je hebt een goede armsnelheid nodig en fouten worden sneller afgestraft.

Balans van de Yonex Astrox CS: kopzwaar

De balans geeft aan hoe de gewichtsverdeling van het racket is. Het balanspunt wordt aangegeven in millimeter en gemeten vanaf de onderkant van de steel. Hoe meer het balanspunt naar de steel toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket is dan weer zwaarder en lastiger om te hanteren.

Samenstelling van de Yonex Astrox CS: 100% grafiet

De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets in grafiet/aluminium of volledig in grafiet zijn lichter en een goede keuze voor beginners en gevorderden. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor ervaren spelers.

Lengte van de Yonex Astrox CS: 675 mm

De lengte van een racket voor volwassenen wordt uitgedrukt in millimeter en gaat van 660 tot 680 mm. Dat verschil zit hem enkel in de lengte van de shaft. Hoe korter de shaft, hoe wendbaarder het racket en hoe beter het gevoel. Hoe langer, hoe hoger de swingweight en hoe meer power.

Gripmaat van de Yonex Astrox CS: G5 = small (80-84 mm)

De gripmaat wordt uitgedrukt in millimeter. De grip varieert van 75 mm tot meer dan 90 mm en de diktes zijn ingedeeld in gripmaten die worden aangegeven met 'G'. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van hand. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Originele bespanning van de Yonex Astrox CS

De rackets zijn in de fabriek bespannen met een Yonex-snaar van 0,70 mm dik die niet verkrijgbaar is in de handel. Alleen de toprackets made in Japan worden geleverd met een BG 65-snaar van 0,70 mm dik.

Originele spankracht van de Yonex Astrox CS: 8-10 kg

De rackets hebben een fabrieksbespanning van 8 tot 10 kg, afhankelijk van het spanningsverlies tijdens het transport.

Aanbevolen spankracht van de Yonex Astrox CS: 8-12 kg

Elk merk vermeldt een aanbevolen spankracht, meestal tussen 8 en 12 kg. Dat om te vermijden dat tijdens het bespannen het frame breekt of een snaar knapt. Tot slot zijn bepaalde rackets met verstevigd frame bestand tegen een spankracht tot 16 kg.

Snarenpatroon van de Yonex Astrox CS (dwarssnaren x lengtesnaren): 22 x 21

Instructie voor het bespannen met de 4 knopen methode. Lengtesnaar: begin bovenaan in het midden en bespan tot B9 (sla tubes H7, H9, H11 over). Ga via B12 naar H16 en keer dan terug naar H14 en verder naar beneden tot B10. Eindig door een knoop te leggen op tube B8. (doe hetzelfde voor de tegenoverliggende kant) Dwarssnaar: Leg een knoop op tube B6 en begin met de dwarssnaren vanaf B9. Ga door met de dwarssnaren tot H7 (sla de tubes H12 en H10 over) en eindig door een knoop te leggen op tube H5.

Technologie van het frame van de Yonex Astrox CS

AERO + BOX FRAME, ROTATIONAL GENERATOR SYSTEM, ISOMETRIC

Samenstelling van de steel van de Yonex Astrox CS

ROTATIONAL GENERATOR SYSTEM, CONTROL SUPPORT CAP

AERO + BOX Frame concept

Frame dat een aerodynamisch profiel aan de voorkant combineert met een extra stijf profiel aan de achterkant en zo een hogere swingsnelheid combineert met een solide en stabiel gevoel bij de impact van de shuttle.

ROTATIONAL GENERATOR SYSTEM

Door toepassing van de theorie van het tegengewicht is het gewicht nu anders verdeeld. Gewicht van het steeluiteinde is naar de racketkop verplaatst voor een maximale controle. De overgang naar de volgende slag verloopt soepel en je bewegingen kunnen elkaar snel opvolgen

ISOMETRIC

Het ISOMETRISCHE concept vergroot de sweetspot met 7%*. Vergeleken met een conventioneel rond frame genereert een ISOMETRISCH racket met vierkante vorm een grotere sweetspot doordat de kruising tussen hoofd- en dwarssnaren geoptimaliseerd is.

CONTROL SUPPORT CAP

De top cap biedt een plat oppervlak dat 88% breder is dan bij een gewoon racket waardoor het racket beter in de hand te nemen is en meer controle biedt.

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.
Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

Gebruikersbeoordelingen