Badmintonracket Nanoflare 002 Ability geel

€7500
Wees de eerste om een beoordeling te schrijven
Ref. : 8880468

Voor wie regelmatig badminton speelt en op zoek is naar wendbaarheid en comfort.

Dit koplichte racket is bedoeld voor verdedigende spelers of dubbelspel. Het gewicht van 83 g biedt controle en speelcomfort. Dankzij de flexibele steel speel je comfortabel en kan je verder slaan.

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Omgaan met

Gewicht van 83 g en koplicht om een goede racketsnelheid te behouden

Gebruikerscomfort

TFA CAP om trillingen te absorberen en de duim correct te plaatsen bij backhand

Snelheid

AERO frame en Sonic Flare System voor een hogere snelheid bij het slaan

Technische informatie

Beschrijving van de reeks NANOFLARE

Een racket gemaakt om snel te spelen. De reeks NANOFLARE (die de NANORAY-reeks vervangt) werd ontwikkeld om te voldoen aan de eisen bij verdedigend spelen of dubbelspel. De rackets zijn in meerdere of mindere mate koplicht om hun snelheid en wendbaarheid te versterken zodat de shuttle meer versnelling meekrijgt.

Gewicht Nanoflare 002 ability: 83 g - 4U (80-84 g)

Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Het gewicht van een racket varieert van 60 gram tot meer dan 100 gram. Rackets worden ingedeeld in gewichtsklassen die worden weergegeven met een U-waarde. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder en comfortabeler het is en hoe minder belastend voor je arm waardoor je de arm sneller kan bewegen. Hoe zwaarder het racket, hoe meer power het biedt.

Flexibiliteit Nanoflare 002 ability: soepel

De flexibiliteit is het vermogen van de steel om mee te buigen tijdens de slag. De flexibiliteit van een racket gaat van flexibel tot stijf. Hoe flexibeler een racket, hoe vergevingsgezinder het is, hoe meer speelcomfort het biedt en hoe verder je kan slaan. Hoe stijver het racket, hoe harder het de shuttle terugslaat en hoe meer precisie het biedt, maar hoe meer armsnelheid het vraagt. Een stijf racket vergeeft minder snel foutjes bij het slaan.

Balans Nanoflare 002 ability: koplicht

De balans geeft aan hoe de gewichtsverdeling van het racket is. Het balanspunt wordt aangegeven in millimeter en gemeten vanaf de onderkant van de steel. Hoe meer het balanspunt naar de steel toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket is dan weer zwaarder en lastiger om te hanteren.

Samenstelling Nanoflare 002 ability: grafiet

De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets in grafiet/aluminium of volledig in grafiet zijn lichter en een goede keuze voor beginners en gevorderden. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor ervaren spelers.

Lengte Nanoflare 002 ability: 675 mm

De lengte van een racket voor volwassenen wordt uitgedrukt in millimeter en gaat van 660 tot 680 mm. Alleen de lengte van de steel varieert. Hoe korter de steel, hoe wendbaarder het racket en hoe meer gevoel het biedt. Hoe langer, hoe hoger de swingweight en hoe meer power.

Gripmaat Nanoflare 002 ability: G5 small (80-84 mm)

De maat van de grip wordt uitgedrukt in millimeter. De gripmaat varieert van 75 mm tot meer dan 90 mm, de gripmaten zijn ingedeeld in klassen die worden aangegeven met 'G'. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van hand. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Fabriekssnaar van de Nanoflare 002 ability

Het racket is in de fabriek bespannen met een Yonex multifilament snaar van 0,70 mm dik.

Fabrieksspanning van de Nanoflare 002 ability: 8-9 kg / 17.5-20 lbs

De spanning wordt uitgedrukt in kilogram (kg) of pond (lbs). Rackets worden bespannen op ongeveer 9 kg (20 lbs) maar na verloop van tijd zullen de snaren aan spanning verliezen.

Aanbevolen spanning Nanoflare 002 ability: 9-13,5 kg / 20-30 lbs

Ieder merk vermeldt op al zijn rackets een maximale aanbevolen spanning om te vermijden dat tijdens het bespannen het frame breekt of een snaar knapt. Sommige rackets met verstevigd frame zijn bestand tegen een spankracht tot 16 kg / 35 lbs.

Snaarpatroon Nanoflare 002 ability: 22x21

Het snaarpatroon is het aantal verticale snaren x het aantal horizontale snaren. Bij badminton wordt ook gesproken van het aantal lengtesnaren x het aantal dwarssnaren van een racket. Rackets met een open snaarpatroon bieden meer power en comfort maar zullen minder lang meegaan.

Instructies voor het bespannen bij 76 tubes met 1 dwarssnaar bovenaan in H8: B = onderaan, H = bovenaan

Opnieuw bespannen in 4 knopen. Lengtesnaar: begin bovenaan in het midden en bespan tot B9 (sla de tubes H8 en H10 over). Ga via B12 naar H15 en keer dan terug naar H13 en verder naar beneden tot B10. Eindig door een knoop te leggen op tube B8. (doe hetzelfde voor de tegenoverliggende kant) Dwarssnaar: Leg een knoop op de tube B6 en begin met de dwarssnaren vanaf B9. Ga door met de dwarssnaren tot H8 (sla de tubes H11 en H9 over) en eindig door een knoop te leggen op tube H5.

Technologie van het frame van de Nanoflare 002 ability

HT grafiet, AERO frame, ISOMETRIC, Sonic Flare System

Samenstelling van de steel van de Nanoflare 002 ability

Grafiet, Slim Shaft, TFA CAP PLUS

AERO frame

Frame met een aerodynamisch profiel over de hele kop van het racket om de luchtweerstand te verminderen en sneller te slaan

ISOMETRIC

Het ISOMETRISCHE concept vergroot de sweetspot met 7%*. Vergeleken met een conventioneel rond frame genereert een ISOMETRISCH racket met vierkante vorm een grotere sweetspot doordat de kruising tussen hoofd- en dwarssnaren geoptimaliseerd is.

Sonic Flare System

Nieuw, plat en superdun frameprofiel dat vervormt bij de impact van de shuttle voor meer snelheid bij het slaan

Slim Shaft

De dunnere steel van het racket zorgt ervoor dat het racket beter door de lucht klieft, voor krachtige en snelle slagen.

TFA CAP PLUS

De top cap zorgt ervoor dat de steel nog meer kan buigen waardoor het frame sneller terugkeert na impact, dempt trillingen en ondersteunt tegelijk je duim bij backhand slagen

Artikelcode en kleur

NF-002A geel

Herkomst

China

Tip

Aanbevolen snaar voor spelers die vooral controle willen: NANOGY 95, voor spelers die op zoek zijn naar snelheid: NANOGY 98

Garantie

Op het frame is 1 jaar garantie bij normaal gebruik, op de snaren is geen garantie.

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.
Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

Gebruikersbeoordelingen