Wat is het verschil in materiaal met een badpak voor snelheid?
Cécile, onze ingenieur (en oud-synchroonzwemster uit Cannes) stond in voor de nodige elasticiteit van een wedstrijdbadpak, net als het comfort en de chloorbestendigheid, en dat alles met een dunne stof. Bij synchroonzwemmers is lichtheid van belang, want met een zwaar badpak dat water opneemt kan je geen hoogte halen. Daarom ontwikkelde ze een stof op basis van polyester en verving ze de elastaanvezels door een elastolefine-vezel.
Tip van Margaux, productmanager en 4e op het wereldkampioenschap synchroonzwemmen Masters 2017
"We zijn allemaal al wel eens onze neusknijper kwijtgespeeld tijdens een dans. Dankzij de ideeën van onze ambassadeur-zwemsters heb ik een klein elastiekje toegevoegd aan de binnenkant van het badpak, links en rechts aan de heup. Hier kun je een tweede neusknijper aan bevestigen en er met gerust hart tegenaan gaan."
Welke maat moet ik kiezen?
We hebben ervoor gekozen om dit badpak niet te voeren, zodat het optimaal aan je huid plakt. Het heeft een heel nauwsluitende snit, waardoor het kan spannen als je het op het droge aantrekt. In het water wordt het iets losser, maar als je twijfelt tussen 2 maten kies je best de grootste: het valt klein uit.
We willen er ook nog even op wijzen dat het badpak hoog op de heupen ligt, dat het dus hoog is uitgesneden aan de billen, maar dat geeft de nodige bewegingsvrijheid voor het synchroonzwemmen.