Hockeybitje laag intensief spelen volwassenen large FH100 turquoise

€400

Ontworpen voor: volwassenen die hockey spelen, om zowel bij trainingen als wedstrijden het risico op blessures aan de mond te beperken.

Dit bitje voor hockey beschermt je tanden en tandvlees tegen stoten en beperkt trillingen ter hoogte van het kaaksbeen. Thermisch vormbaar om beter te passen en beter te blijven zitten.

Vraag & Antwoord
Kleur: Cyaanblauw

PRODUCTVOORDELEN

Bescherming tegen schokken

Bescherming tegen schokken

Conform de Europese verordening (EU) 2016/425 en de Franse norm XP S72-427.

Afschermend

Afschermend

Bedekt volledig de tanden en een deel van het tandvlees.

Aanpasbaarheid

Aanpasbaarheid

Vervormbaar met warmte. Goed de ondertanden erin zetten.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

Blijft uitstekend in als je het gevormd hebt zoals het hoort.

Mondcomfort

Mondcomfort

Het gebruikte EVA voelt zacht en soepel aan.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke maat kies je?

Onze bitjes zijn verkrijgbaar in een maat voor kinderen en een maat voor volwassenen. Raadpleeg vooraf even de eigenschappen van het product om de juiste maat en pasvorm te weten. Doorgaans is de maat voor kinderen/volwassenen geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Aan te passen aan het gebit van je kind.

Gebruiksaanwijzing voor warmtevorming

Om het bitje optimaal te vormen, lees je er best even de handleiding op na. Volg heel nauwgezet de instructies die daar beschreven staan.

Veiligheidstip

Hockey spelen moet bovenal plezierig zijn. Speel altijd veilig! Draag steeds je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Trek hockeyschoenen aan met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Altijd, dus zowel tijdens wedstrijden als trainingen.

Hoe je tanden goed beschermen?

Een bitje is een persoonlijk beschermingsmiddel. Het moet voldoen aan de geldende normen, zoals de Europese PBM-verordening 2016/425. Zo bepaalt de Franse norm XP S72-427:
- Specifieke materiaaldiktes, om te beschermen en perforatie te voorkomen.
- Een ingewerkte ventilatieopening, zodat je kan ademen met de kaken dicht.
- Een vorm boven- en onderaan die de tanden en de kaken stevig en doeltreffend vastzet (bescherming tegen breuken).

Hoe je tanden goed beschermen? (vervolg)

- Bedekking van het tandvlees, om te vermijden dat de tanden loskomen.
Het bitje moet goed blijven zitten wanneer je de mond opent.
Vernieuw je bitje volgens de instructies van de fabrikant, en in elk geval als het tekenen van slijtage begint te vertonen.
Voor de aansprakelijkheid van de fabrikant verwijzen wij naar de handleiding.

Ontwerp

EVA van 5 mm dik, voor een goede schok- en perforatiebestendigheid (minstens 3 mm onder de snijtanden en op de tanden na warmtevorming). Bedekt volledig de tanden en een deel van het tandvlees. Ventilatieopening van 2 mm onder de snijtanden, om vlot te ademen. Conform de Europese verordening (EU) 2016/425 inzake persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en de nieuwe Franse norm XP S72-427.

Ontwerp (vervolg)

EVA is een gemakkelijk te vormen materiaal en blijft uitstekend in. Door het bitje warm te vormen, kun je ook de ondertanden er goed in zetten waardoor de kaken goed blijven vastzitten bij een verticale schok. Perfect geschikt voor kinderen met een mix van vaste en melktanden. Geleverd met handige houder, om het bitje vast te houden terwijl je het vormt.

Orthodontisch? Enkel of dubbel? Bewaardoosje?

Enkel de boventanden; niet combineerbaar met een beugel; geleverd met bewaardoosje

Ontwikkeling

Deze gebitsbeschermer is ontsproten uit een samenwerking tussen onze productontwikkelaars, stuk voor stuk bevlogen hockeyspelers (productmanagers, designers, ingenieurs, modellers, stilisten, prototypisten en laboratoriumtechnici), en de Decathlon-experts voor sportbescherming.

Informatie

De informatie die hier beschreven staat, krijgen we van de fabrikant of hebben we zelf vastgesteld op basis van stalen die we van de fabrikant kregen.

Onderhoudstips

Afspoelen met helder water. Laten drogen aan de lucht en vervolgens in het doosje stoppen (originele verpakking). Voor een optimale bescherming koop je elk jaar een nieuw bitje of vervang je het zodra het tekenen van slijtage begint te vertonen.

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Extra delen 100% Polypropyleen Hoofddeel 100% EVA handvat 100% Polypropyleen

GEBRUIKSAANWIJZING

Enkel gebruiken voor sportactiviteiten.

Vraag & Antwoord