Evenwichtsset voor peuter- en kleutergym 2 - 6 jaar

€4000
8545074

Deze set is ideaal om het evenwicht, de psychomotoriek en beweeglijkheid te oefenen. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Annabel, onze productingenieur, ontwikkelde deze set in samenwerking met een bewegingstherapeute. Na een reeks tests bewees de set zijn doeltreffendheid voor het evenwicht bij de allerkleinsten.

Vraag & Antwoord
BEST BEOORDEELD
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4

PRODUCTVOORDELEN

Bevordert de psychomotoriek

Bevordert de psychomotoriek

De set helpt het evenwichtsgevoel van kinderen te ontwikkelen.

Veelzijdig

Veelzijdig

4 balken, 4 sokkels en diertjes in schuimstof om tal van combinaties te maken.

TECHNISCHE INFORMATIE

Getest door kinderen, goedgekeurd door professionals

"We wilden er zeker van zijn dat de evenwichtsset doeltreffend was, en deden vergelijkende testen bij 18 kinderen.
9 daarvan gebruikten de evenwichtsset tweemaal 20 minuten per week gedurende 2 maanden, de 9 overige kinderen gebruikten de set niet. Het resultaat was overduidelijk: na de test werden de evenwichtsvaardigheden van de kinderen gemeten en hieruit bleek dat de kinderen die de set hadden gebruikt een beter ontwikkeld evenwichtsgevoel hadden dan de andere kinderen."

Je eigen parcours bedenken

"Met de evenwichtsset kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en hun eigen parcours maken en eigen verhaaltjes erbij verzinnen. Ze kunnen starten met de balken plat op de grond, om vertrouwen te krijgen. Daarna kan je de balken hoger zetten, of zelfs met de gebogen kant naar boven voor nog meer instabiliteit. De dieren sporen aan om er een verhaaltje bij te verzinnen: je kan erover stappen, ze pakken, ..." Annabel, productingenieur voor kleutergym.

Technische gegevens

Lengte balk: 700 mm
Afmetingen sokkel: 270 x 270 mm
Totale afmetingen bij een opstelling in vierkantvorm: 1200 x 1200 mm

De verschillende stappen om dynamisch evenwicht aan te leren

Voor de leeftijd van 4 jaar moet een kind leren zijn lichaam in een bepaalde richting voor te bewegen met de 2 voeten naast elkaar.
Op 4-jarige leeftijd kan een kind de ene voet voor de andere zetten, op een ondergrond die minstens 1,5 keer zo breed is als zijn voet.
Op 6-jarige leeftijd kan een kind de ene voet voor de andere zetten (hiel/tip) op een ondergrond die minstens even breed is als zijn voet.

Psychomotorische ontwikkeling:

De psychomotorische ontwikkeling van een kind is gebaseerd op genetische, motorische en psychische factoren.
Een product kan een invloed hebben op de psychomotorische ontwikkeling van het kind als het binnen het motorisch domein werkt.
Het motorisch domein bevat meerdere grote onderdelen: lichaamsbeeld, dynamische coördinatie, evenwicht, oog-handcoördinatie, fijne motoriek en structurering van tijd en ruimte.

Lichaamsbeeld

Het lichaamsbeeld is het beeld dat het kind heeft van het lichaam, waardoor het bewegingen preciezer kan uitvoeren. Het is de manier waarop het kind het eigen lichaam ervaart en, meer algemeen, het zelfbewustzijn. Dit lichaamsbeeld
wordt in eerste instantie opgebouwd op basis van indrukken en acties, voordat het kind het kan weergeven en erover kan praten (tekening van een mannetje). Hoe meer het kind doet, hoe meer het zelfbeeld wordt afgetekend en hoe beter het handelingen uitvoert.

Oog-handcoördinatie

Onder oog-handcoördinatie verstaan we alle acties waarbij je met je lichaam of een deel ervan moet mikken: de allerjongsten kunnen een bal gooien, om daarna eerst met de handen of de voeten op grote objecten of grote doelen mikken, die daarna kleiner en kleiner worden, tot de fijnste vingerbewegingen, zoals met de vingers trommelen, parels rijgen, schrijven.

Structurering van tijd en ruimte

Structurering van tijd en ruimte omvat alles wat te maken heeft met de situering van het kind in de tijd (voor/na, ritmische activiteit, dag/nacht, seizoenen enz.) en in de ruimte (voor/achter, op/onder, rechts/links enz.)

Informatie voor gebruik

Niet zo op de grond zetten maar op een beschermmat, om je vloer niet te beschadigen en je kinderen te beschermen bij een mogelijke val.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Staaf 100% Hogedichtheidpolyetheen Basis 90% Polypropyleen, 10% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen Schuimplastic 100% Lagedichtheidpolyetheen

GEBRUIKSAANWIJZING

Max. gewicht 50 kg.

Goedgekeurd door

Approved by the SportsLab!

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Evenwichtsset voor peuter- en kleutergym 2 - 6 jaar
Evenwichtsset voor peuter- en kleutergym 2 - 6 jaar
Evenwichtsset voor peuter- en kleutergym 2 - 6 jaar
Evenwichtsset voor peuter- en kleutergym 2 - 6 jaar
Evenwichtsset voor peuter- en kleutergym 2 - 6 jaar
Evenwichtsset voor peuter- en kleutergym 2 - 6 jaar
Evenwichtsset voor peuter- en kleutergym 2 - 6 jaar
Evenwichtsset voor peuter- en kleutergym 2 - 6 jaar

Vraag & Antwoord