FIETSPONCHO STAD ZICHTBAAR 'S NACHTS 560 ZWART/FLUOGEEL

€4500

8781354

Blijf je graag droog tijdens het fietsen door de stad of tijdens het pendelen? Draag deze poncho met mouwen in combinatie met een regenbroek.

Met je PBM-gecertificeerde poncho ben je dag en nacht zichtbaar en fiets je fluitend door de regen. Hij is samendrukbaar en kan overal mee naartoe. Niet gebruiken bij felle wind.

Kleur:

FLUO YELLOW GREEN / ZWART

Maat:

maatwijzer

Productvoordelen

Waterdichtheid

De stof is bestand tegen 5000 mm H2O voor het wassen en tegen 2000 mm H2O na wassen.

Zichtbaarheid

Wees dag en nacht zichtbaar met de fluorescerende kleur en reflecterende stroken.

Verstelbaar

Draag de capuchon op of onder je helm dankzij de ruimteplooi.

Stabiliteit

Blijf goed beschermd dankzij de riempjes aan de benen en de handen.

Waterafstotend

Specifieke behandeling waardoor druppels zo over de stof rollen.

Bewegingsvrijheid

Fiets ongehinderd dankzij de mouwen en verstelbare capuchon.

Compactheid

Eenvoudig op te bergen in de eigen buidelzak.

Technische informatie

HOE IS DE PONCHO AANGEPAST AAN STADSMOBILITEIT?

Met zijn ruime pasvorm past de poncho over elke normale jas en over een rugzak van 20 liter, waarmee hij meteen geschikt is voor fietspendelaars.
Uniseks-model dat je van het hoofd tot de dijen bedekt.
Je kunt je fietshelm op de capuchon dragen of eronder, tenzij het een groot model is, type kuiphelm. Verstelbare capuchon die je hoofdbewegingen volgt.
Op te bergen in zijn eigen zak: B 26,5 x H 22,5 x D 5,5 cm.

HOE BLIJF JE DROOG?

Al beschermt de poncho je bovenlichaam uiterst goed, het blijft sterk aanbevolen hem te combineren met een regenbroek om ook je benen droog te houden. Jammer genoeg beschermt de poncho je schoenen niet, wat ongelukkig kan uitpakken bij zware regen. Zijn grote voordeel is dat je hem eenvoudig aantrekt en kan bewaren in je fietstas. Pas je uitrusting aan in een paar seconden!

WATERDICHT DANKZIJ:

- EEN WATERAFSTOTENDE BEHANDELING
Chemische samenstelling ZONDER fluor, wordt op het oppervlak van de stof aangebracht en zorgt ervoor dat druppels er zo vanaf rollen. Die behandeling kan worden gereactiveerd met warmte (gedurende 10 minuten in de droger stoppen op lage temperatuur).
- EEN WATERDICHTE ASSEMBLAGE
Doel is om te vermijden dat water doorheen de gaatjes van het stiksel dringt, dat doen we door aan de binnenkant tape over de naden te plakken.
- EEN WATERDICHTE STOF
Een stof die geen water doorlaat.

METING VAN DE WATERDICHTHEID

De waterdichtheid wordt gemeten in Schmerber of in mm H2O (de druk die wordt uitgeoefend door een waterkolom).
Een stof met een waterdichtheid van 10.000 mm is bestand tegen de druk van een waterkolom van 10 m hoog.
Hoe hoger dat getal, hoe beter waterdicht de stof is.

WAT BETEKENT GENORMEERDE ZICHTBAARHEID?

Dankzij de reflecterende stroken voldoet deze poncho aan de zichtbaarheidsvoorschriften (norm EN17353) en is de fietser tijdens verplaatsingen OVERDAG en 'S NACHTS ZICHTBAAR.
De positie van deze zichtbaarheidsmarkeringen werd bepaald met de houding van de fietser in gedachten en maken de fietser 's nachts zichtbaar voor auto's tot 50 m ver.

WATERDICHT EN ADEMEND

Waterafstotende coating (RET = 12): beperkt condensvorming binnenin.
Om te weten of een stof ademt, meten we de waterdampdoorlatendheid of RET-waarde (Resistance Evaporative Transfer, gebaseerd op ISO-norm 11092). Hoe lager die waarde, hoe beter de transpiratiedampen van je lichaam kunnen ontsnappen en hoe beter het dus kan ademen. Bijvoorbeeld: RET < 9 = extreem ademende stof / 9 < RET < 12 = heel ademende stof / 12 < RET < 20 = ademende stof / RET > 20 = stof die weinig of niet ademt.

ECODESIGN

Bij het verven van textiel worden enorm veel water, chemicaliën en energie verbruikt. Om die impact op het milieu te beperken, kozen we voor 'dope dyeing', een techniek waarbij kleurstoffen in poedervorm al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd (en de stof dus niet zoals gebruikelijk wordt ondergedompeld in een verfbad). Op die manier beperken we het waterverbruik en het lozen van afvalwater bij het verven van onze stoffen.
De delen in textiel bevatten 49% gerecycled polyester.

Garantie

2 jaar

Gewicht

0.46 kg

Overige informatie

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

De poncho na gebruik altijd goed laten drogen voordat je deze opvouwt. Verder raden we je aan om je poncho na het wassen te behandelen met een waterdichtmakende spray.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet voor felle wind en hoge snelheden (meer dan 20 km/u)

TESTS

We doen 3 tests op onze waterdichte kleding:
- Waterdichte stof: we gebruiken de Japanse norm - JIS 1092.
- Waterafstotende behandeling: in overeenstemming met ISO 4920 voor en na het wassen, om de duurzaamheid van de waterafstotende behandeling te garanderen. Het resultaat van die test is een score van 0 tot 5 (waarbij 5 de beste prestatie is).
- Waterdichte assemblage: we testen het ontwerp aan de hand van een douchetest die regen van verschillende intensiteit nabootst.

Goedgekeurd door

Deze poncho is een persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) voor zichtbaarheid.
Hij werd onderworpen aan het EG-typeonderzoek bij een erkende Europese instelling: SGS Fimko, nr. 0598, Takomotie 8, 00380 Helsinki, Finland. Het EG-typeonderzoek gebeurde op basis van de eisen van de norm NF EN17353 voor een PBM van categorie AB3.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Video

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Impact op het milieu

co2-impact-cover
De CO2-voetafdruk van dit product is :
22,13 kg CO2e
1 kg CO2e vertegenwoordigt 5km in een benzinewagen (volgens de ADEME's Base Carbone©)
Wat is de CO2-voetafdruk? Dit is de voetafdruk die wordt gegenereerd door alle broeikasgassen die door het product worden uitgestoten, vanaf de fabricage tot het einde van de levensduur. Ter vereenvoudiging, wordt deze voetafdruk omgerekend in kilo CO2-equivalent. Meer informatie over het meten van de CO2-voetafdruk van onze producten