Fitnessschoenen 520 heren blauw

€3500

Ons team van fervente fitnessers ontwikkelde deze schoenen voor regelmatige trainingen en om je doelen te halen!

Voor de gedroomde fitnesssessie! Het Decathlon-Knit-materiaal zorgt voor een second skin-effect: je vergeet bijna dat je ze draagt! Optimale ondersteuning dankzij de verstevigingen aan de zijkanten.

Vraag & Antwoord
Kleur: Inktblauw / Asfaltblauw
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Buigzaamheid in alle richtingen

Beweeg je vrij in alle richtingen dankzij het Hx flex-systeem

Positiebehoud product

Beweeg je 360°, met de verstevigingen aan de zijkanten bewaar je je evenwicht.

Schokdemping

Uitzonderlijke schokdemping vooraan om te beschermen tegen herhaalde schokken.

Personalisatie

Een unieke schoen met vetersysteem dat je aan jouw stijl en voorkeur aanpast.

TECHNISCHE INFORMATIE

WAAROM FITNESSSCHOENEN DRAGEN?

Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bewegingen zoals draaien, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. Wij ontwikkelen al onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren zonder gevaar voor blessures. Met schoenen die speciaal bedoeld zijn voor fitness loop je 20% minder risico op blessures dan met hardloopschoenen.

DROP VAN DE ZOOL: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet

Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0)

Ondersteuning met second skin-effect

Decathlon-Knit-technologie die de voet 360° omhult voor een ondersteuning op maat, met second skin-effect. Sommige draden op strategische plekken zijn stijver en dankzij de verstevigingen aan zijkanten en de hiel kan je van richting veranderen zonder je evenwicht te verliezen

Flexibel in alle richtingen

"De flexibiliteit in alle richtingen is de capaciteit van de schoen om mee te buigen en te draaien en richtingsveranderingen te bevorderen.
Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen wij zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen."

Demping aan de voorvoet

"De schokdemping is de capaciteit van de schoen om schokken op te vangen en vibraties te verzachten.
Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen vooral aan de hiel is. Wij ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
"

Steun voor de voorvoet

"Waarom is dat belangrijk?
De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen."

Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST

In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in de fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.

Het voordeel? Geen strepen op de vloer.

De zool van deze schoen is zo ontworpen dat hij geen sporen nalaat.

Kan je met fitnessschoenen ook lopen op de loopband?

Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn echter ook geschikt om te lopen op een loopband, maar niet te lang. Wil je je dus even opwarmen op de loopband voor een les, dan kan dat met deze schoenen. Als je echter enkel op de loopband loopt, of buiten, dan draag je beter echte hardloopschoenen.

Fitnessschoenen, enkel voor binnen?

Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Als je met deze schoenen buiten loopt, op asfalt, zal het rubber voortijdig verslijten. De slipvastheid van onze zool wordt getest op zaal- en woningvloeren, het rubber is bedoeld om voldoende antislip te zijn voor cardiofitness

VIDEO

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Zool van 70% EVA, 30% Rubber Buitenkant van 70% Polyester, 30% Polyurethaan Binnenkant van 90% Polyester, 10% Polyurethaan

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten