Fitnessschoenen voor dames 520 zwart

€3500

Onze ontwikkelaars, zelf fervente fitnessers, ontwierpen deze schoenen voor regelmatige trainingen en om je doelen te halen.

Voor de gedroomde fitnesssessie! Het Decathlon-Knit-materiaal zorgt voor een second skin-effect: je vergeet bijna dat je ze draagt. Optimale ondersteuning dankzij de verstevigingen aan de zijkanten.

Vraag & Antwoord
Kleur: ZWART / Sneeuwwit
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Positiebehoud product

Positiebehoud product

"Flappen" opzij zodat je veilig alle bewegingen kan maken.

Buigzaamheid in alle richtingen

Buigzaamheid in alle richtingen

Beweeg je vrij in alle richtingen dankzij het Hx flex-systeem

Schokdemping

Schokdemping

De dichte zool absorbeert de schokken en beschermt je lichaam bij sprongen.

Personalisatie

Personalisatie

Een unieke schoen met vetersysteem dat je aan jouw stijl en voorkeur aanpast.

TECHNISCHE INFORMATIE

Waarom fitnessschoenen dragen?

Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bewegingen zoals draaien, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. We ontwikkelen al onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren zonder gevaar voor blessures. Met schoenen die speciaal bedoeld zijn voor fitness loop je 20% minder risico op blessures dan met hardloopschoenen.

DROP VAN DE ZOOL: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet

Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0)

Flexibel in alle richtingen

De flexibiliteit in alle richtingen is de capaciteit van de schoen om mee te buigen en te draaien zodat je gemakkelijker van richting kan veranderen.
Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen we zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.

Steun voor de voorvoet

Waarom is dat belangrijk?
De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.

Demping aan de voorvoet

Demping is het vermogen van de schoen om schokken te dempen en trillingen te verzachten.
Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen vooral aan de hiel is. We ontwikkelen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.

Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST

In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat niets zo nuttig is als tests in echte omstandigheden, laten we onze producten ook uitproberen in fitnesszalen, daar waar ze gebruikt worden. Dankzij die tests kunnen we technische én betaalbare producten op de markt brengen, met als enige doel om fitnessers hun sport in optimale omstandigheden te laten beleven.

Het voordeel? Geen strepen op de vloer.

De zool van deze schoen is zo ontwikkeld dat hij geen sporen nalaat.

Kan je met fitnessschoenen ook op de loopband hardlopen?

Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontwikkeld voor cardiofitness. Al zijn ze ook wel geschikt om even een stukje op de loopband te lopen. Wil je je bijvoorbeeld even opwarmen of uitlopen voor of na een training, dan zijn ze de perfecte keuze. Maar als je uitsluitend wil hardlopen, op een loopband of buiten, raden we je sterk aan om specifieke hardloopschoenen te dragen, dat is veel veiliger.

Fitnessschoenen, enkel voor binnen?

Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Als je met deze schoenen buiten loopt, op asfalt, zal het rubber voortijdig verslijten. De slipvastheid van onze zool wordt getest op zaal- en woningvloeren, het rubber is bedoeld om voldoende antislip te zijn voor cardiofitness

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Buitenkant van 70% Polyester, 30% Thermoplastisch polyurethaan Zool van 70% EVA, 30% Rubber Binnenkant van 100% Polyester

Vergelijkbare producten

VIDEO

Vraag & Antwoord