Hockeyschoenen voor kinderen laag intensief DT100 Fix And Go blauw

€3500

10% extra korting op dit product in je winkelwagen bij het gebruik van volgende promocode:

Ref. : 8677622

Voor jonge kinderen die starten met hockey en laag intensief spelen.

Hockeyschoenen met klittenband van Dita, ideaal voor kinderen die beginnen met hockey.

Kleur: Navyblauw / Groenblauw / Koraalrood

 • 26 Niet online beschikbaar
 • 27 Niet online beschikbaar
 • 28 Niet online beschikbaar
 • 29 Niet online beschikbaar
 • 30 Niet online beschikbaar
 • 31 Niet online beschikbaar
 • 32 Niet online beschikbaar

Onze diensten:

 • Gratis afhaling in de winkel
 • Gratis levering
 • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
 • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Grip

Kleine noppen. Directionele PAD vooraan voor de richtingsveranderingen

Voetsteun

Tussenzool in EVA die lichtjes omhoog gaat aan de middenvoet.

Lichtgewicht

180 g in maat 32

Pascomfort

Foam binnenzool.

Makkelijk te openen / sluiten

Met klittenbandsluiting

Energieteruggave

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Demping

De tussenzool in soft EVA biedt een goede demping

Technische informatie

Gedetailleerde beschrijving

Buitenzool: van rubber met ronde vaste nopjes over het hele oppervlak. Directionele PAD vooraan op de zool, onder het eerste middenvoetsbeentje, om richtingsveranderingen te vergemakkelijken. / Tussenzool: van soft EVA. / Binnenzool: plat en in foam.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: in hard PU om de voet te ondersteunen; binnenkant: schuim en mesh voering voor comfort en ademend vermogen / Bovenwerk: in PU met mesh vooraan voor het ademend vermogen / Hielpand: design-insert in PU + klittenband om de schoenen makkelijker aan te trekken / Tong: in schuim met mesh bekleed voor het comfort.

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen in de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook specifieke damesversies van bepaalde modellen. Die zijn ontwikkeld voor kleinere gestaltes en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen? (vervolg)

Sommige vrouwen hebben een klein schoenmaatje en hebben dan de neiging bij de kinderschoenen te gaan kijken. Die zijn echter niet geschikt voor volwassen dames. Hoe weet je dat je schoenen goed aanpassen als je ze past? Trek hockeysokken aan. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen. Hij mag niet kunnen bewegen.

Waarom heb je speciale hockeyschoenen nodig?

Hockeyschoenen hebben 2 belangrijke eigenschappen die ze specifiek geschikt maken voor hockey: ze zijn verstevigd, vooral aan de neus en hiel, om de voet te beschermen bij contact met de bal en de stick. Tegelijk is de zool antislip en aangepast aan de ondergronden bij hockey, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen hebben een aantal specifieke eigenschappen die eigen zijn aan de sport:
De buitenzool, het deel dat in contact komt met de ondergrond, is doorgaans van rubber en heeft noppen van verschillende vorm over de hele oppervlakte. De zool is hard, in tegenstelling tot bij een trailschoen. Hij is aangepast aan de specifieke ondergronden bij hockey: zandvelden of watervelden. Hij geeft je grip op het veld, een must bij hockey.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg)

De tong, op de wreef, bestaat meestal uit schuimmateriaal en mesh textiel en dient in het bijzonder om de voet te beschermen tegen opspattend water, vuil, steentjes e.d.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd een bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als trainingen.

Ontwikkeling

Het merk Dita werd in 1891 opgericht in Pakistan door Dhr. Allah Dita, toen het moderne hockey ontstond. Dita ligt aan de basis van een reeks mooie innovaties die het hockey van vandaag hebben gevormd. Het merk kan bogen op een ongeëvenaarde ervaring en richt zich op getalenteerde, creatieve spelers. Zoals Seve van Ass, Florent van Aubel en Martin Häner!

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Bovenwerk van de schoen 90% Polyurethaan, 10% Polyester Voering en sok 100% Polyester Buitenzool van 75% Ethyleen Vinyl Acetaat, 25% Synthetisch rubber

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

Gebruikersbeoordelingen