Hockeyschoenen voor tieners gemiddeld intensief STBL150 wit zwart

€5000
Ref. : 8767356

Voor tieners die laag tot gemiddeld intensief hockey spelen; ideaal voor gevorderde spelers, ook geschikt voor beginnende spelers

Ideale hockeyschoen van Dita voor kinderen.

 • 32 Niet online beschikbaar
 • 33 Niet online beschikbaar
 • 34 Niet online beschikbaar
 • 35 Niet online beschikbaar
 • 36 Niet online beschikbaar
 • 37 Niet online beschikbaar
 • 38 Niet online beschikbaar

Onze diensten:

 • Gratis afhaling in de winkel
 • Gratis levering
 • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
 • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Grip

Kleine noppen. Directionele PAD vooraan voor de richtingsveranderingen

Voetsteun

Tussenzool in EVA die lichtjes omhoog gaat aan de middenvoet.

Lichtgewicht

215 g in maat 35

Pascomfort

Foam binnenzool.

Makkelijk te openen / sluiten

vetersluiting

Energieteruggave

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Demping

De tussenzool in soft EVA biedt een goede demping

Technische informatie

Gedetailleerde beschrijving

Buitenzool: van rubber met ronde vaste nopjes over het hele oppervlak. Directionele PAD vooraan op de zool, onder het eerste middenvoetsbeentje, om richtingsveranderingen te vergemakkelijken. / Tussenzool: van soft EVA. / Binnenzool: plat en in foam.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: in hard PU om de voet te ondersteunen; binnenkant: schuim en mesh voering voor comfort en ademend vermogen / Bovenwerk: in PU met mesh vooraan voor het ademend vermogen / Hielpand: design-insert in PU / Tong: in schuim met mesh bekleed voor het comfort / Binnenzool: plat en in foam. / platte veters.

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen in de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook specifieke damesversies van bepaalde modellen. Die zijn ontworpen voor kleinere gestaltes en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen? (vervolg)

Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Trek hockeykousen aan. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen. Hij mag niet kunnen bewegen.

Waarom heb je speciale hockeyschoenen nodig?

Hockeyschoenen vervullen 2 belangrijke functies, eigen aan de sport: ze zijn verstevigd, vooral aan de neus en hiel, om de voet te beschermen bij contact met de bal en de stick. Tegelijk is de zool antislip en aangepast aan de specifieke ondergronden waarop hockey wordt gespeeld, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen hebben een aantal specifieke eigenschappen die eigen zijn aan de sport:
De buitenzool, het deel dat in contact komt met de ondergrond, is doorgaans van rubber en heeft noppen van verschillende vorm over de hele oppervlakte. De zool is hard, in tegenstelling tot bij een trailschoen. Hij is aangepast aan de specifieke ondergronden bij hockey: zandvelden of watervelden. Hij geeft je grip op het veld, een must bij hockey.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg)

De tong, op de wreef, bestaat meestal uit schuimmateriaal en mesh textiel en dient in het bijzonder om de voet te beschermen tegen opspattend water, vuil, steentjes e.d.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een gezichtsmasker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als op de training.

Ontwikkeling

Het was de Pakistaan Allah Dita die in 1891, toen de hockeysport nog in zijn kinderschoenen stond, het bekende merk met zijn achternaam oprichtte. Sindsdien liet Dita talloze innovaties op de wereld los en heeft het merk het hockey zoals we dat vandaag kennen vormgegeven. Zo bouwde Dita een rijke en ongeëvenaarde knowhow uit, om producten te ontwikkelen die garant staan voor creativiteit en topprestaties. We denken dan aan toppers zoals Seve van Ass, Florent van Aubel en Martin Häner!

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Bovenwerk van de schoen 80% Polyurethaan, 20% Polyester Voering en sok 100% Polyester Buitenzool van 75% Ethyleen Vinyl Acetaat, 25% Synthetisch rubber

VOORRAADADVIES

Borstel je schoenen af en veeg ze schoon met een vochtig doek. Laat drogen aan de lucht.
Laat je schoenen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

TESTS

Al onze schoenen worden uitvoerig getest, zowel in het lab als in echte speelomstandigheden, door ons vaste testerspanel.

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Gebruikersbeoordelingen